Diverse

Dimineţi cu Bloody Mary

By | 16.03.2017 | 6 Comments

E un titlu un pic cam suspect pentru mine, deşi unii dintre voi m-au tras de mânecă atunci când mi-am început ziua cu vin (o licoare la care am renunţat totuşi de ceva vreme bună). Deşi n-am băut niciodată un cocktail Bloody Mary, mi-am început ziua cu un articol pe care mi l-a servit o colegă cu vreo 10 minute înainte de ora 7. Încă nu mă dezmeticisem complet încât să mă apuc serios de task-uri, aşa că am zis că nu-i deloc o idee rea să văd care-i treaba cu articolul respectiv. Oricum îmi încep programul la 7 de obicei, aşa că mai aveam 10 minute în care îmi permiteam să fac orice altceva. Am intrat pe link-ul cu pricina şi am descoperit un articol de pe blogul magazinului bautura-online.ro, un material foarte bine documentat şi frumos structurat despre cocktail Bloody Mary. Îţi dai seama cât de nepotrivit era să citesc asta înainte de ora 7 dimineaţa? Ei bine, am aflat că nu e tocmai atât de nepotrivit pe cât îmi imaginam eu, acest cocktail fiind chiar indicat pentru a fi băut dimineaţa ori cel târziu la prânz. Se spune că-i un remediu foarte bun pentru mahmureală (keep that in mind!).

cocktail Bloody Mary

Chiar discutam recent cu cineva că n-am trecut prin mahmureli când eram mai tineri, dar le trăim acum, chiar şi după seri în care consumăm poate doar două pahare de ceva. Nu mai ţinem deloc. Începem să ne ramolim :)). Însă există soluţii pentru dimineaţa de a doua zi, iar printre aceste soluţii este şi celebrul cocktail Bloody Mary. Anul acesta împlineşte 89 de ani de când a fost inventat. Deşi cocktail-ul n-a purtat acest nume încă de pe vremea când a fost inventat, se spune că numele acesta, Bloody Mary, i se trage de la Regina Maria Tudor I a Angliei şi Irlandei, cunoscută și temută pentru accesele ei sângeroase de furie împotriva Protestanților. Am descoperit, tot în dimineaţa aceasta frumoasă de joi, faptul că acest cocktail Bloody Mary are şi multe alte derivate (reţete reinterpretate care poartă, desigur, denumiri diferite, astfel încât să poată fi deosebire între ele).

Bautura-online.ro este un site destul de “cool”. Chiar dacă la origine este un magazin online ce comercializează băuturi alcoolice persoanelor peste 18 ani, există şi multe articole super interesante pe blogul lor. Unul dintre acele articole este chiar despre diferenţa dintre bourbon şi whiskey. Recomand cu drag să răsfoiţi blogul celor de la bautura-online.ro 😉 .

Cam atât pentru azi. Gata şi cu pauza. Back to work :D.

6 Comments

 • Reply

  Bratu Gabriela

  16/03/2017

  tu stii ca nu am baut niciodata bloody mary? si doar e cel mai simplu cocktail, din ce am vazut

  • Reply

   Ioana Radu

   16/03/2017

   Reteta originala nu e chiar simpla, ca are mai multe ingrediente, insa in putine localuri se prepara asa cum ar trebui.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  17/03/2017

  Cand am vazut titlul articolului, te si vedeam tragand la masea la prima ora :)). Eu am mult de citit si de baut ca sa recuperez tot ce-am pierdut la capitolul bauturi. Foarte rar beau. N-am pus niciodata in gura un cocktail, rar servesc putin vin, bere sau lichioruri.

  • Reply

   Ioana Radu

   17/03/2017

   Nici eu nu sunt cu alcoolul in general, insa mai gust din cand in cand cate o licoare :D.

 • Reply

  Lamiita Petre

  17/03/2017

  Pe principiul “cui pe cui se scoate” :)) Din titlu nu mi-am dat seama ca ar fi vorba de o bautura(atat sunt de priceputa in domeniu). Eu daca beau O CEASCA de ceva, ma dor mainile. La servici cand mai faceam cateo chermeza,invitatia suna cam asa”secretarooo, ia-ti ceasca si vino incoace, ca pe tine si asa te dor mainile daca bei mai mult “… ce vremuri. Acum, nu le-as servi eu lor un Bloody Mary in loc de cafeaua de dimineata??? :))

  • Reply

   Ioana Radu

   17/03/2017

   Le-ar prinde bine, mai ales dupa “o noapte furtunoasa” :D. Da, cui pe cui se scoate, mai ales cu Bloody Mary.

Leave a Reply