Adv. & Stuff

Dimineţile mele…

By | 30.11.2014 | 0 Comment

Aş mânca nişte salate mixte de dimineaţă dar sunt atât de adormită încât ajung mereu să arunc nişte frunze de salată într-un sendviş cu diverse şi să-mi imaginez că aia e porţia de salată pe care o merit pentru că sunt leneşă :)). Câteodată pun şi chipsuri în sendvişuri. Yummy taste, pe cuvânt de sclifosită! 😀

Am uneori perioade în care cerealele sunt prima şi singura opţiune pentru micul dejun. Un obicei sănătos de care încerc să mă ţin, că doar sunt echivalentul vitaminelor şi calciului. Vorbesc de cereale “serioase”, nu de cutiile pline de zahăr care nu fac altceva decât să atace organismul. Dar nu mereu am poftă de cereale…
Buttery-Toasted-Bread
Pâine prăjită cu cremă de brânză (şi există atât de multe variante… nature, light, cu verdeaţă, cu ton, cu usturoi…) sau cu unt de masă, care se topeşte pe felia rumenă de fiecare dată şi care e un adevărat deliciu ce-mi aminteşte mereu de copilărie.

Alteori beau cacao cu lapte. Despre lapte ştiţi cu toţii că e sănătos, cuvintele sunt de prisos. Dar şi cacaoa are un rol important, întărind sistemul imunitar şi prevenind apariţia mai multor afecţiuni. Aşadar, încercaţi să o introduceţi în alimentaţie şi să păstraţi acest obicei sănătos!

Nu mănânc ouă pentru că mi-e rău de la ele, dar ştiu că fac parte din micul dejun al campionilor, deci dacă nu aveţi probleme cu ele, go for it!
Da, sunt şi dimineţi în care sun şi comand pizza. Shh! E păcatul meu :)). Rămâne între noi! Dar în cea mai mare parte a timpului încerc să mănânc sănătos, mai ales la micul dejun!

Că tot vorbim de sănătate, vă reamintesc că luna aceasta, pe 14 noiembrie, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Diabetului. V-am scris şi mai sus şi vă spun din nou, aveţi grijă cu zahărul că nu e de joacă! Se ascunde în cantităţi foarte mari în unele alimente. Chiar nu e de glumit cu el! Zilele trecute, într-o dimineaţă când am fost la spital, una din tot mai frecventele vizite, în sala de aşteptare era un băiat tânăr, cam la vreo 30 de ani, care vorbea cu două doamne, făcând timpul să treacă mai repede. Ele erau acolo pentru dializă. El, suferind de diabet, a menţionat că a terminat pastilele de vreo două zile şi a venit pentru reţetă. A zis că fără pastile poate să stea o zi două, dar fără insulină nu. Şi tocmai o terminase cu o seară înainte.

M-am închinat în gând. Adică ştim că există cazuri grave la oameni de toate vârstele. Dar să avem aceşti oameni în faţa noastră… mi se face pielea de găină. Sunt oameni care trec de la o zi la alta doar cu tratamente. Diabetul este o boală grea, aşadar mare atenţie la alimentaţia pe care o aveţi! Pentru mai multe informaţii despre diabet dar şi pentru sfaturi de încredere, recomand Complete-Life.ro. Este o platformă dedicată atât persoanelor care suferă de această boală cât şi oamenilor interesaţi de un stil de viaţă sănătos.

Aveţi grijă de voi! Şi nu uitaţi că zahărul nu este prietenul nostru! Nu zic să ţineţi regim, dar vă recomand cu mare drag să aveţi mai multă grijă cu alimentaţia. E pentru binele nostru 😉

Lots of hugs!

Complete-Life-680x150px

Leave a Reply