Diverse

Cum m-am decis că vreau să merg în drumeții pe lângă Pucioasa :D

By | 05.05.2018 | 13 Comments

De când am înțeles că partea frumoasă a vieții se rezumă la experiențe, am început să pun pe lista mea tot felul de activități. Fie că e vorba de locuri noi sau locuri în care am mai fost deja, fie că e vorba de prietenii mei sau de oameni pe care nu i-am văzut niciodată până acum, accept provocările și mă bucur de momentele în cauză la adevărata lor valoare. Ceea ce ne aparține este momentul de acum, drept pentru care eu consider că suntem datori față de noi cu tot felul de experiențe care să ne facă să zâmbim acum. Nu peste o lună sau peste un an, ci chiar acum! În ideea aceasta a experiențelor mi-a tot apărut în feed pe net informația că au început să se organizeze niște drumeții pe lângă Pucioasa. Este orașul în care am stat cam 12-14 ani și, deși nu cunosc foarte multă lume din zonă, mă tentează să încerc.

Înainte de toate, ca persoană obișnuită să cerceteze terenul, am decis să mă informez, astfel că am mers la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din oraș pentru a mă lămuri exact în privința acestor drumeții pe lângă Pucioasa. Mare mi-a fost bucuria când am descoperit că una dintre persoanele drăguțe de acolo este chiar o fostă colegă de-a mea de liceu ^_^. Așa că am întrebat absolut tot despre drumețiile care mă interesau. Aflasem de ele de pe pagina de facebook a centrului, însă mi-a fost mai la îndemână să merg direct acolo și să întreb ce mă interesa. M-am și plimbat un pic cu ocazia asta 😀 , vremea fiind numai bună de mers pe jos.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Pucioasa

Mie îmi place să merg pe jos de când mă știu, astfel că ideea de drumeții pe lângă Pucioasa chiar mi-a surâs de prima oară când am văzut pe facebook. O singură chestie mă îngrijora pe mine, anume lungimea traseului/traseelor. Ce mă fac eu cu picioarele mele scurte de mini-om dacă obosesc la jumătatea traseului și nu mai sunt în stare să continui? Mă fac de râs și, mai rău de atât, le stric oamenilor programul. Ce mă fac, ce mă fac? Uite, pentru întrebarea asta am vrut de fapt să merg direct la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Pucioasa, că mi-era rușine să întreb așa ceva în mesaj pe FB și să rămână întrebarea mea pe veci acolo :)). Am preferat să merg la centru și să discut, să nu las urme în scris ale grijilor mele (pe blog e altceva, fiind proprietatea mea).

Am aflat că sunt șanse minime să nu pot să țin pasul. Au participat la aceste drumeții, până acum, persoane între 7 și 60 de ani. Distanțele sunt generoase pentru aceste drumeții pe lângă Pucioasa, cam de 15 km. Când am aflat distanța am făcut ochii mari, gândindu-mă că n-am șanse să merg mai mult de 10-12 km, dar Mihaela, prietena mea de la Centrul Național de Informare, mi-a dat curaj. Se fac pauze pe drum și experiența în sine e suficient de frumoasă încât să nici nu-mi dau seama când trece timpul și când parcurg tot traseul.

Am mai aflat că drumețiile se organizează de anul acesta, cam de când a început vremea frumoasă, locația cât de cât exactă fiind dealurile Pucioasei și împrejurimile ei. Îmi place extrem de mult inițiativa, fiind practică, sănătoasă și chiar distractivă. Îmi place foarte mult și ideea că am ocazia să merg să mă plimb cu oameni pe care nu-i cunosc, deci e o experiență inedită. Dacă o să mă împiedic și mă julesc, sunt sigură că mă împrietenesc cu cineva 😀 . Oamenii grozavi în astfel de circumstanțe se cunosc.

Ioana Radu

Am vrut neapărat să știu și cine organizează aceste drumeții pe lângă Pucioasa, considerându-le a fi extrem de interesante, atât pentru locuitorii din zonă cât și pentru oameni de prin alte părți. Practic oricine poate merge, câtă vreme le permite starea fizică, adică inclusiv oameni care vin în stațiune (și care, am aflat, chiar trec des pe la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Pucioasa, fiind vizavi de Centrul Cultural și de intrarea în parc). Organizatorii drumețiilor sunt Primăria orașului Pucioasa, Biblioteca Gh. N. Costescu și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Pucioasa.

De obicei aceste drumeții pe lângă Pucioasa se organizează în weekend, deși mai sunt și ocazii când se desfășoară în cursul săptămânii (așa cum a fost de 1 mai). Dar de regulă ele sunt în weekend (sâmbăta sau duminica), plecarea făcându-se la ora 9 dimineața din fața Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, iar întoarcerea de regulă este cam în jurul orei 14. Deci e chiar lejer, ne mai rămâne o jumătate de zi să facem diverse treburi prin casă. Deși, la drept vorbind, duminicile sunt mai mult pentru relaxare.

Eu nu pot participa la drumeții în următoarele câteva weekend-uri din cauză că le am deja programate cu diverse chestii (majoritar medicale), însă abia aștept să am un weekend liber și să pot merge și eu. Sau… mai corect ar fi să spun “să încep să merg”, că am așa un feeling că-mi va plăcea și că îmi voi dori să repet experiența.

Dacă ești interesat și vrei să știi exact când se organizează, am întrebat eu și mi s-a spus că toate drumețiile se anunță pe pagina de facebook Promovare și Informare Turistică Pucioasa. Anunțurile pentru drumeții pe lângă Pucioasa se fac cam cu una-două zile înainte (deci vinerea poți verifica pagina să vezi dacă urmează o drumeție) 😉 .

Haide, că avem de făcut gambe frumoase! Și ce mod mai simplu de a face asta decât prin intermediul unor drumeții? 😀

drumeții cu Ioana Radu

13 Comments

 • Reply

  unblogcolorat

  05/05/2018

  Ioana, te invidiez! imi lipsesc foarte mult drumetiile. Abia astept sa le pot relua 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   06/05/2018

   Eu n-am fost în prea multe drumeții până acum și poate și ăsta-i unul din motivele pentru care sunt atât de entuziasmată ^_^.

 • Reply

  Roman Magdalena

  05/05/2018

  Pe 1mai eu am fost persoana cea mai in vârstă……73 ani. Am crezut că n-o sa fac fata. Și…..am făcut. Am trecut dealul și am ajuns in Vârfuri. A fost minunat. Nu am făcut febră musculară. Mai vreau! Am cunoscut oameni minunați. Nu știu cum ii cheamă. Ei,și?

  • Reply

   Ioana Radu

   06/05/2018

   Mă bucur să citesc asta și vă felicit. Sunteți mai curajoasă decât mine! 😀 În curând însă voi merge și eu.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  07/05/2018

  Pot sa zic ca pana la varsta asta nu am fost niciodata intr-o drumetie? Cand eram mica, nu aveam nici bani si nici nu ma lasa mama sa ma duc in excursie cu clasa. Apoi am inceput cu alte probleme si am ajuns rar spre deloc la munte. Cred ca m-a tras inapoi si teama ca nu fac fata la un traseu din asta, eu fiind grasana, dar daca zici ca si oameni trecuti de prima tinerete pot, eu de ce nu as putea?

  • Reply

   Ioana Radu

   09/05/2018

   Sincer, nici eu nu sunt departe de tine, adică am fost în vreo 3 drumeții toată viața. Cred că și acesta e unul dintre motivele pentru care mă atrage atât de mult ideea asta, mai ales că activitatea este gratuită. Și, la fel ca și tine, îmi iau curajul din faptul că oameni trecuți de prima tinerețe fac asta. Deci, cumva, ar trebui să las temerile deoparte și să fac pasul. ^_^

 • Reply

  Mihaela

  07/05/2018

  Si mie imi plac drumetiile desi ai putea crede ca nu prea ma tin picioarele dar imi place sa-mi testez si sa-mi fortez limitele asa ca nu refuz niciodata o aventura pe carari de munte.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/05/2018

   Poate bifăm o astfel de experiență împreună, pe viitor 😀 . Să vin să-mi arăți zone frumoase de prin Brașov ^_^.

 • Reply

  Lamiita Petre

  07/05/2018

  “Mai tarziu” uneori poate fi prea tarziu. Admir din suflet oamenii pozitivi, curajosi, oamenii care traiesc viata acum si nu mai tarziu. Stiu, poate imi vei spune ca niciodata nu e prea tarziu, dar exista cazuri in care sanatatea iti striga in gura mare ca e prea tarziu si eventual “ce ai pazit pana acum????”
  Te imbratisez cu drag, om frumos. La cat mai multe experiente de viata frumoase.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/05/2018

   Îmi mulțumesc din suflet, Lămîița! Știu de problemele tale de sănătate și îmi pare tare rău că nu există o soluție prin care lucrurile să fie măcar mai ușoare… Te îmbrățișez și eu și sper ca într-o zi să ne putem vedea ♥.

 • Reply

  Adrian Lazar

  07/05/2018

  Da, vreau si eu la Pucioasa. Sunt fan drumetii. Cand mai participi la drumetii sau cand afli alte drumetii te rog sa ma anunti.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/05/2018

   Bună Adrian, tocmai ți-am răspuns și la mesajul de pe facebook 😀 . Mă bucur când oamenii sunt la fel de deschiși ca mine către diferite experiențe. Eu nu am nicio legătură cu organizarea drumețiilor despre care am scris în material, ci sunt doar o simplă persoană care își dorește să meargă într-una (sau mai multe) din drumețiile respective. Caută pagina de facebook “Promovare și Informare Turistică Pucioasa” și lasă-le lor un mesaj în care să-i rogi să te anunțe când se mai organizează drumeții.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  22/05/2018

  mi-ar placea sa merg si eu! de ceva timp ma tot chinui sa ajung la muntii macin, am inteles ca-s trasee faine acolo, dar uite ca mereu se iveste cate ceva..,.

Leave a Reply