Ştiu că timpul tău este important, aşa că am să structurez postarea de azi în mai multe secţiuni. Îţi vei putea alege pe care să o citeşti în funcţie de segmentul tău de interes.
1. Când am descoperit aplicaţia Drumul Cetăţilor
2. Care sunt SCOPURILE aplicaţiei Drumul Cetăţilor (+screenshots)
3. Când am folosit această aplicaţie
4. Pot să păcălesc aplicaţia? (+screenshots)
5. Top utilizatori (+screenshots)
6. Concluzii
Iar acum te invit să citeşti cele 6 părţi ale acestui material sau, dacă te grăbeşti, doar pe cea care ţi se pare cea mai interesantă dintre ele. Fie că eşti un călător de ocazie sau că te urci în maşină la fiecare sfârşit de săptămână şi te plimbi pe drumurile patriei, cel mai probabil vei găsi utilă această aplicaţie. Vei descoperi imediat ce este atât de special la ea.
1. Când am descoperit aplicaţia Drumul Cetăţilor
Deşi a fost lansată în perioada aprilie-mai a anului curent (2016), eu am descoperit-o cu adevărat abia pe 30 septembrie, în cadrul evenimentului Webstock. Din toate stand-urile de la eveniment m-am oprit la câteva, printre care şi cel al brandului Bitdefender. Aplicaţia Drumul Cetăţilor a fost lansată de Bitdefender 😉 . M-am jucat un pic la stand-ul de acolo şi, spre surprinderea mea, aplicaţia chiar „m-a prins”. Am instalat-o chiar acolo, iar fetele de la Bitdefender mi-au explicat toate chestiile pe care voiam să le ştiu înainte de a porni la drum.
2. Care sunt SCOPURILE aplicaţiei Drumul Cetăţilor
Am scris „scopurile” cu majuscule din dorinţa de a fi evident faptul că e vorba de plural, să nu cumva să îţi scape acest lucru. Nu fac reclamă, să fie clar şi acest aspect, ci îmi doresc foarte mult să împărtăşesc cu tine „ceva” ce e mult probabil să-ţi placă şi să-ţi fie util. Lucrurile/invenţiile bune nu le ţin doar pentru mine. Să revin totuşi la subiect. Care sunt scopurile aplicaţiei Drumul Cetăţilor?
a) să ne ajute să avem călătorii mai interesante
Unii dintre noi am vrea câteodată să ne urcăm în maşină şi să mergem undeva… dar nu ştim unde. Îl întrebăm şi pe Costică, dar şi pe Mircea. O întrebăm chiar şi pe fata aia frumoasă şi de gaşcă, dar nimeni nu are idee încotro să mergem. Undeva aproape sau undeva mai departe un pic… Undeva unde putem descoperi o bucăţică din istoria şi frumuseţea ţării noastre. Dar unde? Cu aplicaţia aceasta putem pleca în locuri de care nici măcar nu am auzit până acum. Dăm drumul la net şi la GPS, ne facem cont sau ne logăm cu facebook, iar apoi avem posibilitatea de a vedea pe harta României următoarele informaţii:
– cetăţile din zona în care ne aflăm
– cetăţile populare de la nivelul întregii ţări
– toate cetăţile din România
„Cetăţile” se referă la castele, biserici fortificate şi alte obiective turistice care datează de muuuultă vreme.
Mai există şi chestia că uneori călătorim prin ţară în interes de serviciu şi e interesant să ne întindem un pic picioarele vizitând o cetate care se află chiar în drumul nostru. O pauză de o jumătate de oră n-a făcut rău nimănui. Spune-i şefului că era drumul aglomerat :)). Sau pur şi simplu spune-i adevărul. S-ar putea să-i placă şi lui aplicaţia aceasta.
b) să ne ajute să ne ferim telefonul de viruşi (telefonul şi alte dispozitive)
Ei, da! Cei de la Bitdefender au realizat această aplicaţie nu doar în ideea de a ne pune pe hartă nişte obiective turistice interesante şi de a ne ajuta să ne rupem de rutină călătorind prin ţară. Ei au pus în aplicaţia Drumul Cetăţilor şi coduri pentru validare antivirus (cu valabilitate 1 an!!). Lucrurile sunt foarte simple. Când eşti pentru prima oară în aplicaţie ai rangul de „Ucenic”. După prima cetate pe care o vizitezi, intri în aplicaţie şi dai check-in acelui obiectiv turistic (să nu uiţi să activezi GPS-ul, aşa cum am păţit eu, că mi-s blondă). După primul check-in eşti avansat la rangul de „Străjer” şi deja primeşti un cod pentru validare antivirus Bitdefender. După al doilea check-in avansezi la rangul de „Logofăt”. Eu aici am primit Bitdefender Total Security Multi-Device. Uite nişte screenshot-uri, să nu zici că te păcălesc 😀 :
Mai departe nu ştiu ce o să mai primesc, căci până aici am ajuns momentan. Am bifat doar două obiective de pe harta din aplicaţia Drumul Cetăţilor. Săptămâna aceasta mă pregătesc să bifez încă o bulină albastră de pe hartă 😀
În cazul în care te întrebi câte obiective sunt, îţi las mai jos un screenshot cu harta. Când dai zoom şi dai click pe o bulină (foto 2), îţi apare o fotografie cu locaţia (să îţi fie uşor să identifici obiectivul turistic), dar şi multe informaţii care să te ajute să ştii câte ceva despre obiectivul turistic pe care vrei să-l vizitezi. Astfel ştii exact din ce an este, care este tipul arhitecturii şi alte info interesante.
3. Când am folosit această aplicaţie
Vineri, 30 septembrie, am dat primul check-in în aplicaţie. A fost o locaţie special amplasată pe hartă, Cetatea Webstock, astfel încât să putem testa aplicaţia în timp real, în cadrul evenimentului. Două zile mai târziu eram atât de nerăbdătoare să bifez şi altceva pe hartă încât am plecat la Bran. Am şi postat pe Facebook o poză cu mine şi chiar am menţionat că am plecat la drum cu aplicaţia Drumul Cetăţilor.
4. Pot să păcălesc aplicaţia? (+screenshots)
Da, frate, sunt româncă! :)) Pe de o parte ardeam de nerăbdare să dau următorul check-in şi tot încercam să fac asta cu obiective care erau la câţiva kilometri de drumul principal. Nu mi-a reuşit manevra. Pe de altă parte, ca o cârcotaşă mică ce sunt uneori, abia aşteptam să găsesc o bubă şi să scriu despre ea. Nu încerca să-i păcăleşti pe cei de la Bitdefender, că nu merge 😀 .
Am 3 screenshot-uri aici. Primul este cu obiectivul turistic care îmi apărea pe hartă ca fiind cel mai aproape. Apoi am încercat să dau check-in iar aplicaţia îşi făcea datoria… Şi al treilea este cu mesajul care mi-a apărut – „Nu eşti destul de aproape de fortăreaţă”. Un fel de „Ioana, pe cine încerci să păcăleşti aici?” :))
5. Top utilizatori (+screenshots)
Să se ştie care-s cei mai buni şi cei mai umblaţi dintre noi. Sau cu scopul de a activa spiritul de competiţie. Ori, de ce nu, în ideea formării unei comunităţi frumoase de călători români. Cam astea sunt cele 3 motive pentru care mă gândesc că există inclusiv un top al utilizatorilor aplicaţiei Drumul Cetăţilor. În top apar doar primii 10, din care 9 sunt băieţi. Fetelor, avem de recuperat! 😀
Să nu dezertezi când vezi că primul din top are 83 de locaţii bifate, căci utilizatorul de pe locul 10 are doar 30 de check-in-uri. We can do it!
6. Concluzii
Pe de o parte nu pot să-mi dau seama ce meliţă am avut până aici. Nu mă aşteptam ca acest articol să fie atât de lung, dar nu m-am putut abţine să nu notez unele aspecte. Eram tentată să scriu chiar mai mult, dar m-am temperat pe alocuri.
Concluzia mea este că aplicaţia e super utilă când vrem să evadăm din rutina în care maturitatea ne-a băgat pe mulţi dintre noi. Totodată utilă şi pentru cei care călătoresc mult în interes de serviciu şi care îşi doresc să spargă monotonia datoriei de a ajunge din punctul A în punctul B. Şi, cel mai important, o aplicaţie utilă din punct de vedere al codurilor de validare pe care le primim pentru antivirus. Bitdefender este un dezvoltator de soluţii de securitate cibernetică şi, prin aplicaţia asta gratuită, ne demonstrează cât este de important să ne ferim de viruşii din mediul online, oferindu-ne acele coduri de validare. Abia aştept să văd ce primesc la următoarele check-in-uri. Şi abia aştept să avansez în rang, că titlul de Logofăt nu simt că e tocmai potrivit pentru mine 😀
Pentru pasionatii de calatorii si drumetii e fix aplicatia de care aveau nevoie. Eu ies rar din oras dar nu se stie niciodata cand voi avea si eu nevoie de aplicatie, asa ca am memorat numele ei.
Si eu ies rar din oras, insa uite ca fix aplicatia aceasta m-a impulsionat sa merg sa ma plimb alaltaieri 😀