Diverse

E timpul pentru cadouri potrivite

By | 21.11.2018 | 5 Comments

Pentru câteva (mai multe) momente o să fac abstracție de alte persoane și o să mă rezum la mine când vorbesc de cadouri potrivite. Îmi plac super mult gelurile de duș, cremele de duș și săpunurile lichide. Astea sunt în prima linie când e vorba de cadourile pe care le prefer. Să mă vedeți când se lansează câte un produs nou de genul acestora, cum îmi vine să-l cumpăr și să-l testez și să scriu cu patos despre el. Dar, desigur, sunt și multe pe care nu le-am cumpărat încă. You can surprise me 😀 .

cutie cadou

Apoi, pe locul doi pun cadourile din secțiunea de make-up, doar că aici lucrurile sunt un pic mai complicate. De exemplu îmi plac doar anumite farduri și puține nuanțe sunt cele care-mi lipsesc. Una dintre prietenele mele, de ziua mea, a preferat să mă ia de mânuță și să mă ducă în magazin pentru a-mi alege singură două farduri ^_^. Totuși, dacă vreți să mă surprindeți cu ceva produse de make-up, asigurați-vă că au sclipici 😀 .

Pe locul trei în ceea ce privește cadourile pe care le prefer sunt lucrurile utile, adică în mare parte chestii de care să mă folosesc. Exemple?
– vaze fancy pentru flori (dacă sunt albe, argintii, aurii sau cu sclipici… sunt perfecte!!!);
– cărți (beletristică);
– lumânări parfumate;
– obiecte de papetărie (anul ăsta mi-am făcut singură cadou un set de 44 de role de scotch colorat și bandă dublu adezivă);
– seturi de produse pentru curățenie (nu zic că-s nebună la capitolul ăsta… dar sunt un poquito);
– vouchere de cumpărături.

scotch colorat decorativ

Și cred că mai sunt și alte cadouri utile, dar nu-mi trec acum prin minte. Eh, ați prins ideea oricum 😀 .

Undeva după tot clasamentul acesta al potențialelor cadouri potrivite pentru mine se află cadourile pe care nu e bine să mi le cumpere altcineva, ci e recomandat să mi le iau singură. Adică laptopul, că deja știu destui oameni că actualul se cere schimbat și eu tot trag de el și sper să mă țină până când o să-mi permit altul. Un anumit laptop. Un anumit brand, un anumit model. Și, ulterior, o anumită geantă pentru laptop, pentru că cea pe care o am în prezent nu are dimensiunile necesare pentru laptopul pe care îmi doresc să-l achiziționez. Cu telefonul sunt în aceeași situație, anume că trebuie schimbat pentru că sughite (cred că am doar două aplicații instalate pe el și nici alea nu merg, astfel că-l folosesc doar pentru apeluri). Dar în momentul în care îl schimb nu vreau cale de compromis, ci vreau un anumit brand, un anumit model, o anumită culoare. E mai bine să mi-l iau singură și pe acesta. Mbine, nu că s-ar încumeta cineva în viața asta să-mi facă vreun astfel de cadou, dar simțeam nevoia să specific că sunt și zone interzise de cadouri.

Sunt o fată ușor de mulțumit. Cadourile potrivite pentru mine sunt, de regulă, ieftine.

lumanari parfumate

Cu toate astea… am primit și multe cadouri nepotrivite de-a lungul anilor (ba chiar mi-au rămas în memorie și câteva cadouri nepotrivite primite în urmă cu 10 ani). Și nu e vorba că sunt nerecunoascătoare sau că nu știu cât de important e gestul în sine. Culmea, lucrurile stau chiar invers. Tocmai pentru că sunt recunoscătoare aș vrea ca oamenii să nu-și mai prăpădească banii pe obiecte pe care eu să le închid în debara. Prețuiesc faptul că majoritatea dintre noi muncim din greu pentru fiecare leu, astfel că mă doare sufletul când știu că mi se oferă un cadou nepotrivit, tocmai pentru că mă pun în locul celui care mi-l oferă și-mi imaginez prin ce momente grele trece la muncă pentru a câștiga bani din care să-mi ia mie ceva. Adică nu-i de ici, de colo.

Înțeleg și apreciez efortul mai mult decât pare că o fac. De asta uneori prefer să spun că nu vreau cadouri, tocmai pentru că nu vreau ca banii munciți de oamenii din jurul meu să fie risipiți pe lucruri pe care eu să nu le folosesc. Sunt o grămadă de alte chestii care contează în viață, dincolo de cadouri. Deși… o vază cu sclipici chiar aș aprecia mult ^_^ ♥. Și încă e loc și de alte scotch-uri colorate, că pare că nu am niciodată suficiente (în afară de cele din poza din acest articol mai am și altele 😀 ).

Cheers!

5 Comments

 • Reply

  Dragomir

  22/11/2018

  Trag inca o data concluzia ca esti un om usor de facut fericit pentru nu visezi la chestii foarte scumpe, ci ai mai multe dorinte si mai mici. M-as baga sa fiu Mos Craciun pentru tine. Tu nu cred ca ai vrea sa fii pentru mine 😀 Iti iau o lumanare parfumata, mai trec pe la papetarie si iti iau un top de coli si niste banda dublu adeziva, mai pun un gel de dus, ca stiu ca esti innebunita dupa ele, si gata cadoul!

  • Reply

   Ioana Radu

   01/12/2018

   Deja mi-ai conturat un cadou mai mult decat fantastic!!! Chiar zilele astea mi-am luat niste coli colorate ca sa decupez ceva din ele pentru un proiect DIY ^_^.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  22/11/2018

  sclipici? tu? n-as fi zis :))) bine, ca nici la mine nu crede lumea cand zic de unicorni. adica, come on, noi chiar avem acel look de bad girls, suntem niste femei independente, nu-i asa? in alta ordine de idei, am ajuns sa apreciez mai mult banii sau voucherele, cred ca asa nu dai gres…lasa omu sa-si aleaga ce vrea. s-ar putea sa ii iei vreo tampenie, si chiar nu e cazul

  • Reply

   Ioana Radu

   27/12/2018

   Da, exact, imaginea aia de om independent cică nu prea se pupă cu nebuniile. Ei, de aia nu mai putem noi :))).

 • Reply

  Chertes

  23/11/2018

  Si mie imi plac lumanarile parfumate si seturile de produse pentru curatenie.

Leave a Reply