Diverse

Există o licoare pentru fiecare dintre noi

By | 22.12.2018 | 3 Comments

Până de curând eram una dintre acele fete care nu consumau alcool. Încă puțin până la 30 de ani și eu nu consumam alcool. Unii m-au întrebat ce am făcut toată tinerețea, cum de am pierdut-o cu sucuri. Ce-i drept, am fost una dintre fetele care trebuiau să ajungă acasă înainte de ora 8, astfel că mă obișnuisem să nu ies “să beau ceva” – nici măcar atunci când m-am mutat cu chirie. Efectiv mă învățasem să ies doar la suc. Nici măcar cafea nu am consumat până de curând. Ei bine, printre o mulțime de sucuri am mai gustat din când în când și chestii cu alcool în compoziție, astfel descoperind că îmi place Jack Daniel’s cu cola. Știu, clasica/vechea combinație, nu e nimic special la ea. Dar gustul aromat al acestui deja clasic whiskey m-a cucerit pentru totdeauna, astfel că nicio altă licoare nu a reușit să se lipească de mine până acum.

Rămân în continuare una dintre persoanele care consumă alcool doar la ocazii speciale. Când e ziua mea și sunt în compania oamenilor dragi, când sunt singură acasă și vreau să sărbătoresc o reușită profesională sau una personală, când iau cu brio examenul unui curs (pentru că de ceva vreme m-am înscris la două cursuri, primul finalizându-l cu nota maximă după un an, iar al doilea fiind încă în desfășurare), când reușesc să-mi împlinesc o dorință pentru care știu că am muncit foarte mult… Practic marchez fiecare punct important cu un pahar cu licoarea mea preferată amestecată cu cola. N-am ales eu să-mi placă whiskey, ci el m-a ales pe mine. Am gustat mai multe băuturi, dar niciuna nu s-a lipit de mine în afară de asta.

Pe de altă parte prietenul meu e mai degrabă adeptul cognac-ului, licoare care nu mă prinde deloc pe mine. Am gustat de mai multe ori de la el din pahar, dar n-a fost cu noroc. Nu e cognac-ul de mine. Mi-a zis că mai are totuși câteva sortimente să îmi prezinte când s-o ivi ocazia, dar eu tot nu cred că e așa mare diferență între ele. Deși, dacă mă gândesc bine, când e vorba de whiskey știu că diferențele sunt notabile, că aroma de Jack nu se compară cu cea de JB și niciuna dintre astea două nu se încadrează în același registru cu Chivas Regal. Da, uite, Chivas Regal mi se mai pare o alegere interesantă, fiind un whiskey mai aromat, dar fără să fie dulce. Așadar, conform acestei teorii, ar trebui să dau o șansă și altor soiuri de cognac despre care el știe că sunt bune.

Chiar dacă nu consum eu alcool de fel, cred că e de bine să știu ce mă prinde cel mai bine, astfel încât atunci când e să ridic și eu paharul, în cinstea mea sau a oricui altcuiva, măcar să și consum ce am în el, nu să-l las la loc pe masă (nu e vorba neapărat de risipă, dar mi se pare că nu e un gest frumos).

Nu exclud complet alcool-ul, chiar dacă știu că nu este benefic pentru organism. Mă înțeleg bine cu el atunci când e cazul să pun puțin într-un pahar. Am încetat de multă vreme să mă mai comport după reguli stricte, iar perfecțiunea nu există. Un pic în pahar, o dată la habar-nu-am-cât-de-mult-timp, e ok. Chiar e ok.

Cheers! 😀

P.S.: Licoarea ta care e?

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  22/12/2018

  Vara mai merge cate un pahar de bere,dar foarte rar.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  23/12/2018

  eu nu prea consum bauturi alcoolice simple. Foarte rar o gura de vin. In schimb, imi plac amestecurile gen vin cu Pepsi sau Cola sau cocktailurile alcoolice. Nu am gustat prea multe pana acum, ca sa ma pot lauda ca un “palmares” impresionant, dar ce am gustat mi-a placut. Bine, recunosc ca mie imi plac bauturile mai dulci. Si articolul tau tocmai mi-a adus aminte ca eu nu am cumparat nicio tarie pentru musafirii pe care ii voi primi de Revelion. Pun acum pe lista!

 • Reply

  Bratu Gabriela

  07/01/2019

  si eu sunt adepta alcoolului doar la ocazii, uneori nici atunci, ca sunt cu masina, si nu renunt la confortul ei pentru nicio bautura din lume. in general imi place vinul rosu, lichiorul sau ginul cu apa tonica. sunt destul de soft, whiskeyul nu il agreez deloc.

Leave a Reply