Diverse

De ce să mergi la Festivalul Internaţional de Statui Vivante (ediţia a VII-a)

By | 29.05.2017 | 1 Comment

Hey, my lady! Hey to you too, handsome reader! N-o să îţi spun în materialul acesta ce bănuiesc că ţi-au spus deja alţi oameni. N-o să înşir informaţii pe care să le citeşti pe diagonală şi n-o să te trimit la un eveniment gratuit doar de dragul de a face act de prezenţă. Poate că am momentele mele de superficialitate, dar minutele astea sunt de undeva din sertarul raţiunii. De ce să mergi la Festivalul Internaţional de Statui Vivante? Iată motivele rezonabile care-mi trec prin minte:

1. Step out of your comfort zone

O ştii pe aia cu rutina? Sau pe aia cu anxietatea? Sau pe cea cu depresia? Toate-s legate într-un fel de zona de confort. Poţi să fii un om simplu, cu un job de tranziţie şi o cafea săptămânală cu prietenii. Sau poţi să fii un om care joacă în liga mare, cu un job de vis şi un program bine pus la punct chiar şi atunci când e vorba de timpul liber. În oricare dintre cele două situaţii intervine la un moment dat rutina, anxietatea sau chiar depresia. De ce n-ai face ceva ce n-ai făcut până acum? De ce nu te-ai duce la Festivalul Internaţional de Statui Vivante? În plus, o să fie liniştitor pentru sufletul tău să vezi oameni cu adevăratele lor măşti. Fiecare statuie vivantă este o conotativă bucăţică din creierul unui om. Toată chestia asta poate fi atât de psihologică… Merită să-ţi laşi paşii să te ducă la eveniment.

Festivalul International de Statui Vivante 2017

2. Un astfel de event nu e genul tău, probabil (?!)

Îţi spun sincer că nici eu nu sunt cu astfel de festivaluri. De fapt nu sunt cu festivalurile în general, însă am învăţat de curând să nu mai spun că sunt „open mind” dacă nu sunt în stare să experimentez şi chestii care nu „cred” că m-ar prinde. Până la urmă, zilele trecute mi-am luat inima în dinţi şi am fost un turist tipic în Stockholm, ceea ce am crezut că n-o să fiu niciodată. Şi aşa am descoperit un muzeu care m-a dat pe spate. Muzeu! Eu! Aş fi râs, dar chiar nu e o glumă, am fost turist şi… mi-a plăcut al naibii. Aşa că preconcepţiile, despre ce am face şi ce n-am face niciodată în viaţă, pot fi puse „în aşteptare” pentru câteva minute – timp în care să mergem la Festivalul Internaţional de Statui Vivante. Surprinde-te cu o experienţă pe care nu credeai că o vei bifa!

Festivalul International de Statui Vivante editia a 7-a

3. Ai fost la ediţiile anterioare şi ştii deja la ce să te aştepţi?

O fi el eveniment la care poţi fi prezent gratuit, dar asta nu înseamnă că ţi se prezintă an de an, sistematic, acelaşi „sincron”. Una peste alta, organizatorii au super plusat la această a şaptea ediţie, transformând evenimentul dintr-unul de 3 zile într-unul de 7 zile (perioada 30 mai – 5 iunie 2017). Programul complet este următorul:
• 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
• 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
• 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
• 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)

4. Ai drum în Bucureşti zilele astea?

Poate nici măcar nu eşti din capitală, aşa cum nici eu nu sunt de-a locului, însă poate te-ntrebai ce să mai faci în perioada asta (în cazul în care stai totuşi în localităţile limitrofe). Ori poate vii de departe, ai drum cu nişte treburi şi… eu zic să bifezi mai multe chestii dacă tot arzi benzina până în Bucureşti. Şi de ce n-ai bifa chiar evenimentul acesta gratuit? Plăteşti în timp (cel mult), dar va fi un pic de timp pe care îl dai la schimb pentru a acumula încă o chestie în jurnalul de călătoriei al existenţei tale (timp pe care viaţa oricum ţi-l ia, fie că faci ceva cu el sau nu). Frază simandicoasă? Probabil. Dar ştii că undeva, cumva, am dreptate. Nu rata întâlnirea cu actorii Teatrului Masca şi invitaţii din China, Austria şi Olanda!

Festivalul International de Statui Vivante

Încă te mai întrebi de ce să mergi la Festivalul Internaţional de Statui Vivante? Dacă da, înseamnă că mai am serios de lucru pe segmentul persuasiunii.

Don’t get me wrong, nu te presez să mergi la event, ştiu că fiecare e liber să facă ce vrea, cum vrea, când vrea (în limitele bunului simţ). Dacă iei decizia de a ajunge să ştii că îmi poţi da tag în postarea pe care o pui pe facebook, fie că-i poză, text ori o combinaţie între cele două. Mă cheamă Ioana Radu 😀 , să ştii să nu tăguieşti pe altcineva. JK.

Have fun!

One Comments

  • Reply

    Caietul Cristinei

    31/05/2017

    Eu clar ma duc anul asta ca am vrut sa ma duc si anul trecut si am aflat de ele fix in ziua in care trebuia sa mergem la o petrecere la cineva la curte si am plecat prea tarziu de acolo. Anul asta statuile vivante vin si mai aproape de mine (pentru prima data sunt mandra ca stau aproape de Ferentari).

Leave a Reply