La scurt timp după ce am decis că e timpul să monetizez acest blog, deoarece cheltuiam pentru întreţinerea lui anual dar refuzam orice fel de publicitate, câteva persoane mi-au scris să mă întrebe ce firmă de contabilitate folosesc. Sau, dacă era cazul, un contabil anume de care sunt mulţumită. Eu nu locuiesc în Bucureşti şi am spus asta de la început, motiv pentru care folosesc o firmă locală. Dar am auzit foarte multe persoane mulţumite de o anumită firmă de contabilitate din Bucureşti. Se numeşte Financial Experts iar portofoliul firmei cuprinde atât oameni cu firme mici ori PFA, cât şi oameni cu firme cu cifre de afaceri destul de frumoase.
Prima oară când am auzit de Financial Experts se întâmpla să fiu la o micro conferinţă a micilor antreprenori. Există, aşadar, firme de contabilitate care ajung mari dar care nu îşi triază, subit, clientela, ci se extind şi îşi măresc totodată portofoliul clienţilor.
Ceea ce apreciez la o firmă este nu doar calitatea serviciilor ci şi diversitatea acestora în domeniul în cauză. Astfel că Financial Experts oferă, în cadrul servicii lor de contabilitate, servicii precum: evidenţă contabilă, salarizare şi personal, recrutarea de personal de specialitate pentru departamentul financiar-contabil. Totodată oferă asistenţă competentă la înfiinţarea societăţilor comerciale, prin acordarea de consultanţă. Cu alte cuvinte, dacă vă decideţi să faceţi acest pas, să vă deschideţi propria firmă, Financial Experts vă poate îndruma către soluţia cea mai bună din punct de vedere legal şi fiscal.
Dar avantajele nu se opresc aici, astfel că pe lângă contabilitatea generală firma se ocupă şi cu servicii de audit financiar, controlling financiar (poziţionare pe piaţă, plan de vânzări, plan de marketing, reorganizare logistică etc.) şi fonduri europene. Da, da, chiar şi proiecte pe fonduri europene.
Pe mine mă interesează foarte mult acest ultim segment, cel al accesării de fonduri europene şi nu numai. De la o vreme, chiar vorbeam cu o prietenă, mă gândeam cum şi când aş putea eu să reuşesc să pun pe picioare un adăpost pentru pisici. Şi am înţeles că ar fi totuşi nişte fonduri europene apropo de ramura asta, a protecţiei animalelor. Deocamdată nu mă simt suficient de puternică încât să pornesc proiectul. Nu, nu mă supăr dacă împrumutaţi ideea aceasta. Puteţi, de asemenea, să vă gândiţi la o grămadă de alte proiecte atât pe fonduri europene cât şi pe granturi finanţate în parteneriat cu Norvegia sau Suedia de exemplu. Despre existenţa acestor posibilităţi am aflat de pe site-ul FinancialExperts.ro, la secţiunea “Fonduri Europene”. Sunt o grămadă de date acolo, în cazul în care sunteţi interesaţi de acest segment.
Mult succes cu proiectele pe care doriţi să le puneţi în practică dar şi cu firmele pe care vă gândiţi să le aveţi în viitorul apropiat, în calitate de noi antreprenori, ori firmele pe care le conduceţi cu brio, în calitate de oameni de afaceri cu experienţă. Să auzim numai de bine!
M-am gandit de cateva ori sa-l monetizez. Totusi, din cateva oferte- articole (lucrez doar cu 2 firme constant, care mi se potrivesc) imi ies banii pe care-i platesc anual si… eh, o sa vad, poate nu e tarziu.
Daca-ti monetizezi pe bune blogul, iti trebuie contabil? (poate e stupida intrebarea, dar chiar nu stiu)
Daca monetizarea blogului este la un alt nivel decat cel de inceput, “entry level” (care aduce doar cativa bani via contracte intocmite astfel incat sa nu ai nevoie de firma pentru prestari servicii), e nevoie de o persoana care sa aiba cunostinte in domeniu, macar la inceput. De exemplu eu lucrez momentan la ideea de a trece la PFA. Desi inca nu stiu cu ce se mananca, am apelat la un contabil pentru a ma indruma unde sa merg, ce sa fac, cat sa platesc (sa nu cumva sa fiu pacalita de termeni pomposi si sa ma trezesc ca platesc mai mult decat e cazul, ceva de genu’).
Merci de info. E super tare daca merita si cat de cat iesi in profit. Eu nu ma pricep deloc la “formula” asta si m-am axat acum pe altceva, e drept, tot pe scris, nu cred c-as mentine asa un trafic, nu cred ca l-as creste, nu cred c-as putea sa scriu cum vor clientii.
Dar uite ca celor care au mai multe cunostinte in domeniu “le-a iesit” asa ca se poate!
Succes!
(Desi privind printre noi bloggerii- am observat ca ne burzulim cu mare foc atunci cand “banuim” ca vai, asta o fi incasat ceva bani- gataaaa, m-ai dezamagit, nu te mai citesc.)
Invidie, vreau sa zic.
A, da, cunosc si reversul medaliei… Dar, stii cum e, cea mai mare greseala e sa incercam sa multumim pe toata lumea. Am castigat recent un concurs si cineva mi-a sarit in cap. Cu tarasenie, adica circul ca la carte. Si mi-e scarba de atitudine d-asta. I-am explicat ca nu eu sunt juriul, dar mai rau am facut. Mai bine taceam… Daca mai insista un pic cu rautatea, aproape ca renuntam la premiu. Zau.
Nu merita sa iei personal- oricine, orice zice. Cand monetizezi blogul sau participi la concursuri sau faci tu concursurile- nu le place, sa plece, altii vin.
Sa fim seriosi, pe toti ne mai musca invidia de fund dar macar sa fie constructiva!