Diverse

Firma de contabilitate pentru planurile de an nou? Cum adică ce planuri?

By | 18.12.2018 | 0 Comment

Cred că e o chestie care vine cu vârsta, când ne săturăm să lucrăm pentru alți oameni și știm că suntem capabili să facem ceva mai mult decât serviciu-acasă-serviciu-acasă. Înființarea unei firme sau a oricărei alte forme de organizare juridică înseamnă a lua lucrurile mult mai în serios decât până acum, pentru că asta vine cu responsabilități în plus. Totodată, a avea propria afacere nu înseamnă doar stres în plus, ci și flexibilitate. În ultimii câțiva ani m-am tot gândit să înființez o firmă, iar gândul acesta e tot mai proeminent cu fiecare an nou în care pășesc. Tu de câte ori te-ai gândit să pornești la drum pe cont propriu? Câte planuri ai pus până acum pe hârtie și câte variabile ai analizat? Care e cea mai bună pentru tine și de ce n-ai făcut nici tu pasul încă? Poate ar trebui să ne luăm de mână și să mergem la registrul comerțului, să înființăm firmele astea la care ne-am tot gândit, iar apoi să optăm pentru o firmă de contabilitate care credem de cuviință că e ok. Și să ne-apucăm de treabă, să nu mai stîm, să n-o mai lungim la nesfârșit cu planurile.

passion led us here - firma de contabilitate pentru planurile de an nou

Domeniul în care eu deja lucrez îmi oferă oportunități mai multe în eventualitatea în care mă hotărăsc să înființez o firmă. Momentan lucrez cu agenții de publicitate în baza unor contracte din partea lor, însă dacă mi-aș face firmă aș putea accepta și propuneri ocazionale de colaborare. Desigur, asta nu mi-ar aduce doar venituri suplimentare, ci și oportunități în plus de dezvoltare profesională și nu numai. Dacă aș auzi pe cineva că povestește toate lucrurile astea pe cuvânt că n-aș înțelege de ce nu are încă o firmă sau un PFA sau II sau orice altă formă de organizare juridică menită să-i permită să se dezvolte. Ar trebui ca anul ce bate la ușă să fie un an în care să pun piciorul în prag și să fac ce e de făcut. Strâng toate actele necesare, merg cu ele la Registrul Comerțului, pun lucrurile la punct și cu firma de contabilitate și lucrurile se vor pune în mișcare. O să mă-ntreb singură, probabil, de ce a durat atât de mult să fac asta.

La tine, de exemplu, de ce durează? Tu de ce n-ai făcut încă acest pas? De gândit… sunt șanse mari să te gândești la înființarea unei firme, pentru că în România asta e un fel de ultimă speranță a celor muncitori, dispuși să încerce să facă ceva mai mult decât s-a putut până în prezent. Și nu se rezumă totul la bani, cât la ideea în sine de a aplica o idee, un plan, un proiect frumos, menit să vină în sprijinul altor oameni și/sau firme. Știu pe cineva care și-ar face firmă doar de dragul de a nu mai avea șef și de a dispune de un pic de flexibilitate, deci un alt motiv care nu are legătură cu banii. Indiferent de motivele tale, te încurajez să faci și tu pasul alături de mine în 2019. E timpul, nu-i așa? Cam e timpul. Repet pașii: strângem toate actele necesare, mergem cu ele la Registrul Comerțului, batem palma cu firma de contabilitate pe care ne-o dorim și… ne apucăm de treabă. Cam asta e tot.

O parte din mine m-a determinat să fiu reținută din cauza birocrației și a faptului că asta nu e ceva la care să mă pricep. Sunt multe chestii la care mă uit și habar nu am în ce limbă sunt. Însă pentru asta există consilieri juridici, financiari și de afaceri.

Totodată, dacă ai un job clasic de 8 ore pe zi și nu ești dispus(ă) să renunți la el până când propria afacere nu începe să-ți acopere cheltuielile normale ale traiului cu care te-ai obișnuit, poți alege o formă de organizare ce are mai puține constrângeri. Fă-ți puțin timp într-o duminică și informează-te despre PFA și eventuale servicii de contabilitate pentru PFA, cât și despre II (întreprindere individuală), IF (întreprindere familială) și alte entități de organizare a unui business.

Dacă ești o persoană muncitoare și responsabilă, nu e nimic în calea ta care să te împiedice să faci pasul către o afacere proprie. Asta îmi spun și mie tot mai des în ultima vreme. Cine știe, poate pornim și tu și eu pe drumul acesta.

Cheers! Să fie un an cu schimbări benefice pentru noi!

Leave a Reply