Diverse

Flori și oameni

By | 21.03.2018 | 1 Comment

flori si oameni - buchet trandafiri rosii

Zilele trecute am primit un buchet de trandafiri de la o persoană care îmi e foarte dragă de când am cunoscut-o. E vorba de Roxana, soția vărului meu, o fată de care mi-e drag că face parte din familia noastră și căreia sper să-i fiu alături ori de câte ori va avea nevoie de mine, dar și-n momentele bune, pentru că fiecare întrevedere de-a noastră e una plină de bucurie, chiar și atunci când ne întâlnim să povestim prin ce belele am am trecut. Nu știu dacă de chimia dintre noi se face vinovat și faptul că între aniversările zilelor noastre de naștere este doar o săptămână, dar nu vreau să mă încurc în detalii când pot doar să stau liniștită și să mă bucur că drumurile noastre s-au intersectat. Cum ziceam la început, zilele trecute mi-a făcut o mare surpriză oferindu-mi un buchet de trandafiri. Este… nu știu exact cum să explic asta… când știi că Dumnezeu ți-a scos un om bun în cale, dacă mai apar și flori deja bucuria se multiplică. Cel puțin în cazul meu, care-s nebună după flori, fie că e vorba de buchete cu flori frumoase ori 3 toporași de la marginea drumului.

Între noi fie vorba, “flori frumoase” poate fi considerat pleonasm în cazul celor care iubesc florile în general. Deși, dacă e să despic firul în patru, există totuși și flori care nu sunt tocmai frumoase, că doar nu ne apucăm să punem flori de coada șoricelului în buchete de flori pe care le dăruim prietenelor, mamelor, soacrelor, profesoarelor ș.a.m.d.

Pentru mine, cele mai frumoase buchete de flori sunt cele pe care le-am primit cu inima deschisă, cu zâmbete, cu gânduri bune. Există oameni care au sclipiri în ochi atunci când oferă flori, de parcă ar fi culese din sufletul lor și le dăruiesc pentru a fi puse în vaze frumoase și pentru a fi îngrijite și iubite până ce timpul le va ofili. La polul opus există persoane care oferă buchete de flori din complezență, obligație sau orice alt exemplu similar, dar lipsește cu desăvârșire emoția, sentimentul pozitiv din privire. Ei ar fi în stare să se sustragă chiar de la act în sine, să caute “buchete flori” pe net, să intre în primul magazin și să comande orice. Pentru ei e irelevant și neinteresant să aleagă un buchet de flori care să se potrivească celei căreia i-l vor oferi. Nu contează gestul, fiind doar o obligație sau un plan de a impresiona… când florile sunt de fapt niște daruri foarte delicate, personale, care pot transmite mesaje pe care nu le putem pune în cuvinte.

Cu alte cuvinte, cele mai frumoase buchete de flori sunt cele oferite cu sufletul deschis, așa cum au fost buchetele de flori pe care le-am primit în majoritatea relațiilor pe care le-am avut, cât și cele primite de la mama și de la prietenele mele (așa cum este și cazul de acum, cu buchetul de flori de la Roxana).

Ce altceva mai înțeleg eu când aud de buchete de flori impresionante? Dincolo de emoții și de bucuria cu care sunt oferite, cred că buchetele de flori impresionante sunt și despre tipul florilor și culori. Astfel, nu cred că o să uit vreodată primul mare buchet pe care l-am primit vreodată. A fost mai degrabă un aranjament floral, cu trandafiri și gerbere roz pal, o combinație la care s-au adăugat multe frunze de un verde puternic. Și, mai presus de toate, a venit la pachet cu sentimente pe care și azi le port cu mine. Așadar mă cam întorc la același lucru, anume că e foarte important cum anume sunt oferite florile, ele având puterea de a rămâne pentru mult timp în gândul persoanei care le primește.

Nu contează cât timp trece peste mine… Continui să mulțumesc în gând pentru toate florile pe care le-am primit vreodată, fie că mai păstrez sau nu legătura cu oamenii respectivi.

Lots of hugs! ♥

One Comments

  • Reply

    Cristina Dragomir

    21/03/2018

    Conteaza si cum arata un buchet de flori, dar nu e neaparat lege sa-ti placa un buchet scump de trandafiri, daca vine din partea unei persoane in privinta careia ai semne de intrebare, sa zicem asa. Mai multa bucurie 3 lalele de la o persoana care stii ca nutreste sentimente sincere pentru tine. Si conteaza enorm cum sunt oferite florile. Daca ti le pune in brate ca pe rufe murdare, nu prea au efect.

Leave a Reply