Adv. & Stuff

Florile si simbolistica acestora

By | 21.05.2017 | 4 Comments

Florile au fost intotdeauna cele mai apreciate cadouri de catre femei. Ce-i drept, este si cea mai simpla modalitate de a arata aprecierea si dragostea pentru o persoana de sex feminin. Daruirea unui buchet de flori, in special in momentele in care nu ne gasim cuvintele sau vrem sa ne exprimam sentimentele intr-un mod non-verbal, este un gest simplu, dar mereu apreciat.

Poate ca o parte din aprecierea fata de flori vine si datorita simbolisticii culorilor sau a speciei. Simbolistica florilor a fost studiata inca din Antichitate si este in voga si in zilele noastre.

flori de lux

Florile sunt foarte variate, insa fiecare are semnificatia ei:
Frezia semnifica increderea, prietenia, inocenta.
Calele simbolizeaza puritatea.
Camelia inseamna noroc, pretuire si dor.
Floarea-soarelui simbolizeaza adoratia, apropierea, loialitatea, stralucirea.
Gladiolele sunt simbolul prieteniei, credintei si nobletii.
Liliacul simbolizeaza traditia, familia, mostenirea spirituala.
Narcisa arata respectul, vanitatea si egoismul.
Orhideea reprezinta frumusetea, unicitatea, rafinamentul si eleganta.
Lalelele arata eleganta, gratia, diplomatia.
Irisii sunt flori ce semnifica incredere, credinta, sinceritate, intelepciune.
Crizantemele simbolizeaza bucurie, simplitate, prietenie.
Lacramioarele simbolizeaza inocenta si noroc in dragoste.
Trandafirul este asociat cu dragostea, aprecierea si admiratia.
Crinul simbolizeaza unirea, casatoria, fertilitatea, pasiunea.
Gerbera simbolizeaza frumusetea, inocenta si afectiunea.
Garoafa simbolizeaza succes, dragoste si caritate.
Anthuriumul reprezinta ospitalitatea si recunostinta.

Semnificatia lor nu se opreste, insa, la specie, simbolistica acestora putand sa faca referire si la culoare. Mai mult decat atat, unele triburi se ghidau dupa horoscopul floral – aici florile avand simbolistica si insemnatate in functie de o anumita perioada a lunii sau a saptamanii. Acest horoscop floral este foarte apreciat si in zilele noastre, deoarece in functie de acesta poti afla care floare corespunde personalitatii tale, care trasatura iti domina personalitatea, dar si cum te comporti in dragoste. Zodiacul floral este, mai degraba, caracteristic in primul rand femeilor, dar nu exista date oficiale care sa ateste aceste lucruri.

Aceste lucruri demonstreaza faptul ca florile au fost, si sunt in continuare, foarte apreciate. In primul rand pentru simbolistica si frumusetea lor, a parfumului unic, pe care fiecare specie il are in parte, dar si pentru mesajele subtile pe care acestea le transmit.

In orice caz, frumusetea unor aranjamente florale bine realizate nu poate fi trecuta cu vederea. Mai ales cand stii ca sunt daruite din dragoste, pentru o persoana la care tii. Atunci cand nu stii ce cadou sa oferi, orienteaza-te catre un buchet de flori sau un aranjament floral. Indiferent de ocazie, nu vei da gres niciodata. Poate si din cauza ca femeile au si o afinitate aparte pentru aceste daruri, pe care natura ni le ofera si pe care merita sa le valorificam.

4 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  22/05/2017

  Uite ca nu stiam aceste semnificatii ale florilor, dar se pare ca nu degeaba imi plac mie asa mult freziile si lalelele albe. Nu ca nu mi-ar placea toate florile sau as refuza vreun buchet sau vreun aranjament format din alte flori, dar acestea doua chiar ma dau pe spate la orice ora.

 • Reply

  Mihaela

  23/05/2017

  Florile ne aduc bucurie prin simpla lor prezenta, iar atunci cand ne sunt daruite de oameni dragi le pretuim si mai mult. Mie imi plac trandafirii de cand ma stiu.

 • Reply

  Marina Adriana

  23/05/2017

  Wow, au ceva semnificații. Eu iubesc bujorii, chiar dacă primesc în general numai trandafiri, am o afinitate pentru bujori. Tot bat apropouri logodnicului meu în ultima perioadă despre bujori și ce-mi mai plac, dar văd că bărbații ăștia nu prea știu să citească deloc printre rânduri!:)))

  • Reply

   Ioana Radu

   25/05/2017

   Eu ma tot uitam pe facebook la fetele din feed-ul meu, multe dintre ele primind bujori, si ma gandeam ca sigur nu gasesc eu bujori pe aici. Si… ce crezi? Eram in supermarket cand logodnicul meu a zis “Uite bujori! Vrei?”. Eu nici macar nu-i vazusem. Am zis da, clar! 😀 ♥

Leave a Reply