Adv. & Stuff

Uite cum îmi imaginez eu că ar trebui să fie frigiderul viitorului!

By | 22.01.2017 | 2 Comments

Ştiu că sună utopic partea cu “frigiderul viitorului” din titlu şi, raportându-mă la minunile care îmi trec chiar acum prin minte, aş zice că e conform cu ceea ce urmează să citeşti. Nu e clickbait, e realitatea din spatele osului frontal şi a celor două parietale. Dar asta nu-i o postare despre anatomie, ci despre visele mele de om activ şi totodată om interesat de sănătate şi viaţă cât mai armonioasă.

Ce funcţii ar trebui să aibă frigiderul viitorului?
Pentru că sunt un om activ, cu alte cuvinte iubesc munca şi iubesc totodată să-mi petrec timpul liber atât la sală cât şi în natură cu MTB-ul iubit pe care-l ştie deja cam toată lumea, aş prefera ca în puţinul timp pe care îl petrec acasă să fac curăţenie şi mâncare delicioasă fără să mă îngrijorez în legătură cu anumite aspecte. Unele dintre aceste aspecte sunt chiar legate de frigider. Iată funcţiile pe care mi-ar plăcea să le aibă frigiderul astfel încât să nu mai fie nevoie ca nebuna din mine (“posesoare” de tulburare obsesiv compulsivă) să cureţe frigiderul la fiecare două luni (şi simt uneori că procesul de curăţare durează o veşnicie):

1. să aibă buton de auto-clean
Aici nu mă refer la sistemul care strânge apa de pe peretele din spatele rafturilor din frigider, astfel încât să nu se formeze bucăţi de gheaţă sau cine ştie ce alte depuneri dubioase pe acolo… ci mă refer la un buton prin care să se activeze nişte periuţe care să frece frigiderul cât mai temeinic.

2. vreau şi o funcţie anti-microbiană
Am mai menţionat de obsesia mea referitoare la microbi? Nu-i bai, câtă vreme îmi folosesc mania pentru curăţenie în scop bun, anume de a-mi imagina frigiderul viitorului, totu-i ok. Mi-ar plăcea la nebunie să existe un astfel de frigider. Să pot să-i pun o pastilă specială cu o soluţie sau un mix de soluţii, apoi să apăs pe un buton şi să se împrăştie soluţia respectivă pe toţi pereţii frigiderului. Dacă vreodată am avut în frigider ceva care s-a stricat? Iar în aer au rămas microbi de la acel aliment stricat? Şi s-au depus apoi pe pereţii frigiderului şi au rămas acolo chiar dacă l-am curăţat temeinic cu diverse produse? We never know… Chiar ar fi bună o funcţie serioasă în acest sens.

3. funcţie de neutralizare a mirosurilor?
Asta ar fi cu adevărat genială! Mirosul de la şunca afumată să nu se ducă spre cutia cu prăjituri de cofetărie. Sau parfumul mărarului din congelator să nu se lipească de stocul meu de îngheţată (uneori mi se pare mirosul de mărar atât de enervant încât arunc îngheţata, iar lucrul acesta mă enervează la culme!). Îngheţata n-ar trebui să fie compromisă de nimic. Ea e acolo pentru zile rele şi trebuie să rămână în stare perfectă, ca un agent FBI gata să mă salveze în zilele în care viaţa îmi pune piedică şi râde de mine. Deci vreau neutralizarea mirosurilor din frigider şi congelator. Ne-am înţeles şi la partea asta, da?

4. ar fi ideal să existe în diverse variante de culori
Chiar dacă sunt adepta gadget-urilor albe şi/sau din inox când e vorba de bucătărie, pe ideea că pot să le văd când strălucesc de curăţenie, uneori parcă îmi imaginez cum ar fi să am un frigider roz bonbon sau verde praz. O imensă pată de culoare în bucătărie. Gândul la astfel de frigidere îmi aduce aminte de noile electrocasnice din gama Daewoo, cele cu design retro. Mi se par cu adevărat fabuloase. Uite, au un frigider roşu ca sângele, care se potriveşte perfect cu ideea mea de pată de culoare:

frigider Daewoo Retro

Îţi place frigiderul viitorului pe care mi-l imaginez eu? Ce ai schimba la el? Sau cum arată frigiderul de vis în viziunea ta? :>

2 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  23/01/2017

  pai, din punctul meu de vedere, frigiderul imaginat si dorit de tine nu e chiar asa greu de realizat. Sa vezi ce asteptari am eu de la frigiderul lui 2060, sa zicem. Ar trebui sa imi dea buna dimineata cand il deschid, sa-mi dea peste mana cand vreau sa mananc noaptea, sa aiba un sistem cu parola pentru fiecare raft (sa poti sa-mi tin si eu diverse lucruri fara mi le mai arunce mama. Deci tu esti chiar cuminte.

  • Reply

   Ioana Radu

   24/01/2017

   Good to know that 😀

Leave a Reply