Adv. & Stuff

Geci barbati – 5 trenduri de final de an

By | 19.12.2018 | 2 Comments

Au apus de mult timp vremurile în care numai persoanele de sex feminin erau interesate de trendurile vestimentare, astfel că în prezent se caută într-o veselie geci barbati pe internet, în ideea descoperirii unor modele conform cerințelor. Deși, dacă mi se permite să spun, bărbații au fost și ei dintotdeauna preocupați de modul în care ies din casă, chiar dacă nu toți recunosc asta. E suficient să ne gândim la orice perioadă de timp pentru a realiza că e o afirmație corectă. Cândva a fi la patru ace era semn al unui statut social înalt, astfel că bărbații se aranjau zi de zi, de la cămașă impecabilă, vestă și sacou, până la detalii precum ceas de buzunar și batistă în ton cu cravata. Așadar, din punctul meu de vedere, nu-i deloc de mirare că și în prezent sunt preocupați de modul în care arată, iar sezonul acesta cu precădere caută geci barbatesti pentru iarna.

M-am gândit să nu stau degeaba și să mă fac și eu utilă cu niște geci barbati, astfel că am selectat mai multe modele și am decis să le organizez în funcție de 5 trenduri diferite, fiecare dintre ele fiind la mare căutare în prezent.

1. Geaca tip cojoc
Acest tip de geaca barbateasca se diferențiază de celelalte modele prin faptul că are guler specific cojocului de iarnă. Este, dacă vreți, o adaptare urbană a cojocului, o adaptare destul de călduroasă și practică pentru zilele reci de care niciunul dintre noi nu cred că este atașat. Personal îmi plac aceste modele, însă e de menționat că aceste geci barbati nu se potrivesc oricui, ci este necesară o anumită statură pentru ele, altfel nu-l avantajează pe purtător.

2. Geaca tip parka
Atunci când e vorba de geci barbati tip parka nebunia e destul de mare, fiind un trend care a prins foarte bine încă de anul trecut și care se va mai menține ceva vreme. De unde știu că va rezista? Desigur, nu e ca și cum pot citi în stele viitorul în materie de stilism, însă geaca tip parka este un model practic si totodata calduros datorita croielii cu o lungime mai mare comparativ cu a unei geci clasice (până în talie). Și mai e și faptul că arată bine de tot în diverse nuanțe de kaki, ceea ce-i conferă o masculinitate aparte.

3. Geaca lucioasă
Aici nu știu cât de multe am de adăugat, asta pentru că nu-i un trend care pe mine să mă prindă din punct de vedere vizual. Dacă încerc totuși să fiu obiectivă, aș putea spune că geaca lucioasă din categoria geci barbati este un trend pretențios. Nu i se potrivește oricui și, chiar dacă purtătorul e chiar Făt Frumos, nici chiar el n-o poate purta cu orice. Pare o alegere versatilă modelul acesta de geacă, dar nu e chiar așa simplu cu ea. Așadar atenție mare la combinațiile vestimentare.

4. Geaca colorată
Roșie, galbenă, verde, albastră… Ideea de bază este că gecile negre nu mai sunt la fel de căutate ca odinioară. Noile trenduri vin cu o mulțime de variante de culori, unele chiar puternice, menite într-o oarecare măsură să mai coloreze vizual zilele astea reci și ponosite de iarnă. Nu mă pot plânge, având în vedere că am văzut multicele modele frumoase. Cred că e un trend venit în completarea sneakerșilor roșii care au fost pe val anul acesta și anul trecut.

5. Geaca subțire
Sau, aș putea spune, geaca aparent subțire. Este acel tip de geacă umplută adesea cu fulgi sau puf, umplutură care o face să fie călduroasă și să nu fie nevoie de un volum prea mare la ea. E potrivită ținutelor casual-elegante, de exemplu de mers la birou, mergând foarte bine cu jeans și cămașă, la care sepoate adăuga lejer chiar și o cravată simplă, neagră, clasică. Cred că e un trend care avantajează bărbații siguri pe ei.

Cam acestea sunt cele 5 trenduri de final de an pe care le-am tot observat prin magazinele cu articole vestimentare pentru bărbați. Sper că materialul vă este util, cu atât mai mult dacă modelul care vă place se numără printre aceste trenduri. Probabil ați observat și în alte postări de-ale mele pe tema vestimentației că eu susțin achizițiile care se potrivesc formei corpului, înălțimii și chiar și personalității. Nicio haină nu e făcută pentru a fi purtată de toată lumea, așadar se cade să ne purtăm în consecință și să le alegem doar pe acelea care ni se potrivesc, care ne pun într-o lumină mai bună, care ne avantajează. Să folosim practic trendurile în avantajul nostru, pentru că de ales sigur avem de unde.

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  20/12/2018

  La mine geaca subtire iese din calcul pentru iarna. Gecile lucioase tin sa iti zic ca nu imi plac nici mie. Cat de scumpe si de branduite ar fi, mie tot mi se pare ca arata ieftin si ca nu sunt potrivite pentru purtat in viata de zi cu zi. Poate la pustii de 14 ani, sa zicem! Cel mai mult imi plac gecile parka, si la femei si la barbati. Si cele tip cojoc sunt interesante, numai ca nu mi se par a fi purtabile pe durata lunga, ca la anul se schimba trendul si multi te vor privi ciudat.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  07/01/2019

  Nu imi plac nici mie gecile lucioase, dar nici cele subtiri. adica nu le vad potrivite pentru iarna. prefer gecile mai pline, sa nu-l vad ca tremura in ele. adevarul e ca depinde mult de posesor, eu pe al meu nu l-as vedea altfel decat fara o geaca extrem de groasa

Leave a Reply