Ghidul domnisoarelor de onoare la o nunta

ghidul domnisoarelor de onoare la o nunta

Desi din exterior nu pare sa aiba prea multe responsabilitati, domnisoarele de onoare ocupa o functie foarte importanta in cadrul ceremoniei de nunta, luand in considerare o serie de conventii care ajuta la fluidizarea ceremoniei. Domnisoarele de onoare trebuie sa fie constiente in primul rand de faptul ca mireasa va fi in ziua nuntii foarte stresata, iar rolul lor este acela de a o sustine din toate punctele de vedere, sa o asiste si chiar sa rezolve in locul ei diferite situatii neprevazute pentru a-i usura aceasta zi importanta din viata ei. Una dintre cele mai importante sarcini ale domnisoarelor de onoare este chiar vestimentatia. Notez in paragrafele de mai jos cateva reguli de conduita care va vor face sarcina de domnisoare de onoare foarte simpla.

Avand in vedere ca rochia este foarte importanta in cazul domnisoarelor de onoare, eticheta spune ca acestea isi platesc singure tinutele. Insa, cu toate acestea, mireasa alege rochiile domnisoarelor de onoare in functie de tema nuntii pentru obtinerea unui efect vizual de poveste. Astfel, achizitionarea rochiei este un mic sacrificiu pe care fiecare domnisoara de onoare il face pentru ca mireasa sa aiba parte de o nunta asa cum si-a imaginat. De asemenea, in ceea ce priveste lungimea rochiei de mireasa, aceasta poate fi aleasa in principiu in functie de preferintele miresei, insa regula spune ca rochia domnisoarei de onoare nu trebuie sa depasesca lungimea rochiei de mireasa. Mai mult decat atat, in cazul in care nunta are loc pe timpul zilei in sezonul de primavera sau vara, specialistii recomanda ca lungimea rochiilor domnisoarelor de onoare sa ajunga pana la genunchi sau chiar pana la jumatatea gambei, in timp ce nunta in celelalte anotimpuri pretinde ca domnisoarele de onoare sa poarte rochii lungi de seara.

Accesoriile sunt de asemenea foarte importante pentru domnisoarele de onoare, iar alegerea lor reprezinta o sarcina destul de importanta. Domnisoarele de onoare trebuie sa isi aleaga singure pantofii, cerceii si restul accesoriilor, iar mireasa poate interveni cu sugestii in ceea ce priveste stilul si culorile. In mod traditional, fiecare domnisoara de onoare este responsabila si pentru costurile petrecerii miresei de dinainte de nunta (petrecerea burlacelor), dar si pentru cadouri. Sigur ca nu in orice zona se tin toate aceste traditii si fiecare persoana isi poate personaliza evenimentul dupa bunul plac. In cazul in care domnisoarele de onoare nu sunt in acelasi oras cu mireasa, ea va fi responsabila de platirea transportului.

Apoi, daca urmeaza sa fii domnisoara de onoare in cadrul unei nunti traditionaliste, trebuie sa stii ca nu va trebui doar sa ajuti mireasa la imbracat, ci va trebui si sa conduci mirele spre mireasa. Apoi, o sarcina destul de dificila pe care o vei avea… este organizarea invitatilor odata ajunsi la restaurantul unde are loc nunta. Mirii vor avea inainte de inceperea evenimentului o lista cu invitatii si asezarea lor la masa. Astfel, in calitate de domnisoara de onoare, va trebui sa ii ajuti sa organizeze toti invitatii la locurile lor, conform listei primite. Inarmeaza-te cu rabdare si buna dispozitie pentru a aranja invitatii la mesele salonului in care va avea loc nunta.

Oricum ar fi, domnisoarele de onoare au datoria de a incuraja mireasa si de a o sustine in cazul oricarei intamplari neprevazute. In acelasi timp, daca esti una dintre ele, va trebui sa te pregatesti moral pentru ziua cea mare si sa nu uiti de cinstea care ti se aduce odata cu titulatura de domnisoara de onoare.

4 comments on “Ghidul domnisoarelor de onoare la o nunta”

 1. am fost la cateva nunti la care domnisoarele de onoare chiar m-au suparat pentru ca nu s-au bucurat decat de numele de domnisoare de onoare si nu au ajutat mireasa cu nimic. asa stiam si eu, ca au si anumite sarcini in cadrul ceremoniei si al petrecerii. Eu, cand o sa ma marit, o sa fac un casting pentru domnisoare de onoare, nu aleg asa pe oricine.

 2. Diana Ion says:

  Adevarul este ca, a doua zi dupa nunta si domnisoarele de onoare sunt la fel de obosite ca si mireasa. Ai punctat foarte bine rolul pe care o domnisoar de onoare il are in preajma mirilor, si mai ales a miresei!

 3. Emma says:

  Sunt singura care nu se gandeste sa puna domnisoare de onoare? :)))
  Am ales sa mergem pe principiul ca fiecare se va aseza unde doreste si cu cine doreste,iar de restul detaliilor ne gandeam sa se ocupe o firma specializata,fara sa dau sarcini aiurea prietenilor sau prietenelor. Am participat la nunti “traditionale” unde am fost pusa la o masa cu cateva neamuri de existenta carora nu aveam macar habar si ioc distractie:))
  Invitatii vor fi atent selectionati si isi vor da seama inca din invitatia din posta ce fel de ceremonie va fi,iar daca nu se afla pe gustul cuiva,e perfect sa nu vina:)))
  Mai sunt,insa, vreo doi ani,deci e timp si de schimbari de plan:)))

  1. Ioana Radu says:

   Eu am fost in vara acestui an la o nunta la care domnisoarele de onoare s-au organizat foarte bine, iar asezarea la mese a fost gandita chiar super. Pana la nunta aceasta nici eu nu puneam prea mare accent pe domnisoare de onoare, insa am cam inceput sa regandesc lucrurile :D .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>