Dacă aș vedea titlul acestui articol pe un alt blog și aș fi nevoită să-l tratez la rece, aș zice că e o exagerare, că nu toți antreprenorii sunt nevoiți să își fotografieze produsele pentru a le expune, cu atât mai mult cu cât unii antreprenori nici măcar nu oferă produse, ci lucrează în sectorul serviciilor. Ei bine, știind ce am în minte în acest moment, titlul este cât se poate de corect, astfel că Ghidul fotografiei de produs chiar este o carte utilă oricărui antreprenor, cât și altor persoane. Ca de fiecare dată, voi explica afirmația pe care am făcut-o. Nu-mi stă în fire să trântesc cuvinte și să le las în aer.
1.
Ghidul fotografiei de produs este o carte utilă pentru cei care au mici afaceri cu lucruri la care meșteresc singuri, adică artizani, și își doresc să își expună produsele pe internet pentru a le prezenta altor oameni. Desigur, oamenilor creativi le stă bine cu idei creative, astfel că această carte le oferă o perspectivă frumoasă și totodată calculată despre cum să își pună mai bine în evidență produsele, astfel încât ele să atragă un număr mai mare de curioși / potențiali clienți.
2.
Ghidul fotografiei de produs este o carte utilă pentru cei care au un magazin cu diverse produse – papetărie, bijuterii sau chiar produse pentru munca agricolă. De ce? Pentru că orice magazin fizic are și un magazin online sau măcar o pagină de facebook unde să poată interacționa atât cu clienții deja existenți, cât și cu potențialii clienți. Iar fotografiile cât mai interesante și mai creative vor atrage atenția și vor lăsa totodată o impresie bună. Imaginea unui brand contează. Practic, cine are o librărie nu câștigă prea mult pe partea de popularitate în online dacă postează zi de zi pe pagina de facebook imagini cu pixuri, cărți de colorat și ghiozdane așa cum se găsesc ele peste tot pe net. Însă captează atenția dacă vine cu fotografii creative ale acelor produse, adică dacă pixurile sunt fotografiate pe un fundal frumos, aranjate într-un anumit fel sau semnând niște notițe într-un jurnal. Think about it!
3.
Ghidul fotografiei de produs este o carte utilă pentru cei care lucrează în sectorul de servicii. Cum așa? Ce produse să fotografieze ei? Păi… Ai un service auto și nu ai idee cum să fii cât mai popular pe facebook? Câtă vreme ai un smartphone poți să faci câteva fotografii creative cu diverse chestii din service și să stârnești o anumită interacțiune cu cei care te urmăresc. Cu cât te ocupi mai mult de acest segment de activitate, cu atât ai mai multe șanse să atragi noi clienți. Desigur, poți lucra și cu o firmă de SMM (Social Media Marketing), însă poți încerca o vreme să te ocupi chiar tu de partea asta (dacă îți permite timpul și/sau dacă nu îți permiți să apelezi la servicii de SMM).
4.
Ghidul fotografiei de produs este o carte utilă pentru bloggeri. Eu mă încadrez aici. Mi-am dorit acest ghid pentru a învăța cum să fac fotografiile de pe blogul meu cât mai atractive. E drept, textul contează cel mai mult, el este esența fiecărui articol, însă sunt totodată conștientă că fiecare detaliu contează și că, uneori, oamenii mă citesc tocmai pentru că îmi dau silința în privința fiecărui aspect. În plus, nu vreau să-mi bat joc de articolele mele și să le ilustrez cu poze de pe net. Când îmi permite timpul să fac propriile fotografii, iau întotdeauna lucrurile în serios.
5.
Ghidul fotografiei de produs este o carte utilă pentru cei care lucrează în Social Media Marketing. Ai clienți din diferite domenii și uneori ești în pană de idei în ceea ce privește postările pe care trebuie să le faci pe paginile lor de facebook? Ia-ți ghidul pe care mi l-am cumpărat și eu și pune la cale, săptămânal, câte o mică sesiune foto pentru clienții tăi. Fie te folosești de produsele și serviciile pe care ei le oferă, fie realizezi fotografii sugestive cu ce ai la îndemână. Administrezi pagina de facebook a unui magazin online cu piese auto? Fotografiază într-un mod creativ una sau două unelte pe care sigur le ai prin debara, alege cea mai bună captură, editeaz-o puțin și apoi posteaz-o cu un text amuzant sau orice alt text care să prindă la public. Cum să fotografiezi creativ? Ia ghidul fotografiei de produs și studiază problema asta 😀 .
Poate că ar mai fi și alte categorii de persoane cărora le-ar fi de folos acest ghid al fotografiei de produs, însă nu îmi trec acum prin minte. Mă poți ajuta tu cu sugestii în secțiunea de comentarii.
Ce altceva ar mai fi de adăugat? Cartea a apărut la Editura Casa, are aproximativ 190 de pagini, este micuță și frumoasă, cu pagini de calitate, print de calitate și fotografii ajutătoare. Mie mi-a prins bine și cred că până acum, de când o am, am reușit să ilustrez articolele cu fotografii mai frumoase. Înainte obișnuiam să fac poze seci, să pun produsul pe birou sau pe o planșă albă și… cam atât. Între timp am învățat să adaug și alte elemente, să fiu atentă la compoziție, la așezare, la lumină și la mixul de culori. Totul spre bine. Sper ca această carte să îți fie de folos și ție.
Cheers!
stii de cand caut eu o astfel de carte? Mi se pare mai mult decat important sa vii cu poze unice si frumoase cand ai un blog. Vad ca este si la reducere volumul in perioada asta, asa ca am sa ii sugerez sotului sa il cumparam. La mine el se ocupa de poze, dar nu prea se pricepe la compozitie, deci o sa il ajute.
Foografia a fost o pasiune a mea, insa nu am dispus de banii necesari pt aparatura. O carte cum este acest ghid este extrem de utila fotografilor incepatori, dar si antreprenorilor care vor sa aiba succes in afaceri!
La cât de performante sunt smartphone-urile acum, putem să ne descurcăm și cu ele pentru diverse fotografii ale produselor. Ca referință, caută pe instagram #iphonephotography și alte hashtag-uri similare ^_^
O s-o cumpar si eu atat pentru mine cat si pentru cei de la Asociatia unde merg care au o afacere cu lucruri artizanale si cred ca i-ar interesa.
Am si eu cateva carti despre fotografie,fiind una din pasiunile mele,printre care si fotografia de produs. Fac fotografii bijuteriilor din magazin,pentru pagina de facebook si am vrut sa nu fiu total pe langa.
Momentan cu dispun de cateva mii de lei pentru aparatura,deci trebuie sa ma descurc cu telefonul. Cu setarile potrivite si lumina buna,se poate face fotografie si cu el. :))
Sunt total de acord cu asta. Si e un subiect discutat si in cadrul conferintelor si workshop-urilor, anume ca telefoanele din prezent chiar ne pot fi de folos pe partea foto daca stim sa tinem cont de cateva chestii (lumina, compozitie s.a.m.d.). 😀
Am si eu aceasta carte! Tot de la Editura Casa am luat-o, direct de pe site. Este o carte exceptionala care te ajuta sa faci primii pasi in arta fotografiei.