Goana după maşina de călcat ideală

Din punctul meu de vedere, există 4 tabere de consumatori:
1. cei care cumpără de nevoie (preţul produselor să fie cât mai mic iar aspectul nu contează)
2. cei care cumpără de imagine (preţul nu contează, de preferat mic/mediu; din punct de vedere estetic, însă, să mulţumească)
3. cei care cumpără funcţie de preţ (ce e scump = bun; aspectul contează mai puţin, calitatea are prioritate)
4. cei care cumpără funcţie de preţ şi aspect (pe principiul… dacă tot investesc, măcar să aleagă şi ceva care să placă ochiului)

Păţania, pe care nu o pot numi tocmai recentă, o încadrez cu uşurinţă la punctul 4. Am tot căutat maşina de călcat ideală… vreo două luni. Ea trebuia să fie anti-calcar, cu talpa auto-clean, producător consacrat (de încredere) şi aspect plăcut (şi neapărat în combinaţia alb-negru sau alb-bleumarin). Toate bune şi frumoase până la ultima parte. N-am găsit, cu toată sinceritatea, nicio maşină de călcat de la Tefal care să arate frumuşel. E firma mea de suflet şi în care am încredere că nu mă dezamăgeşte din punct de vedere al calităţii. Anti-calcar, bifat. Auto-clean, bifat. Producător de încredere, bifat. Aspect, pauză. Nu ştiu de ce dar toate noile modele de maşini de călcat de la Tefal au… partea din spate urâtă. Am căutat ca bezmetica o maşină cu fundul clasic, mic, care să nu iasă în evidenţă… şi n-am avut noroc. Pentru că mă încadrez la punctul 4, am renunţat la a-mi mai cumpăra de la producătorul menţionat. Îmi pare rău, pentru mine aspectul obiectelor contează, mai ales că maşina de călcat e prietena mea de zi cu zi. N-am avut altă opţiune decât să mă reprofilez. Am optat pentru Bosch şi sunt mulţumită de alegerea făcută.

Şi finalul e un fel de…

Dragă Tefal,
Nu fi trist! Te iubesc în continuare şi doar pentru că nu îţi accept maşina de călcat, nu înseamnă că te trădez.

2 comments on “Goana după maşina de călcat ideală”

  1. Florin says:

    Sa-mi amintesti sa nu merg cu tine niciodata la cumparaturi.:)))))

  2. Chivu Adrian says:

    Noi cumparam marca… nu si calitatea produsului … in unele cazuri !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>