Adv. & Stuff

Greseli pe care trebuie sa le evit cand aleg si folosesc un scaun auto pentru copil

By | 01.09.2016 | 1 Comment

Parintii cu adevarat responsabili nu transporta copiii in masina fara sa foloseasca scaune auto copii potrivite. Eu as prefera pentru copilul meu un scaun auto Isofix, deoarece sunt sigure si de calitate superioara. Scaunul pe care il voi folosi la acel moment va fi un scaun auto Georgia cu Isofix KidsCare, un scaun auto care ofera siguranta sporita, un scaun auto comod, cu un design modern si ergonomic.
L-am cautat mult timp si l-am ales cu greu, deoarece vreau sa fiu absolut convinsa de faptul ca fac cea mai buna alegere. Mi-am dat seama de faptul ca sunt anumite greseli pe care trebuie sa le evite orice parinte cand cumpara un astfel de dispozitiv.

O prima greseala tine de particularitatile copilului. E total gresit sa alegi un scaun auto fara a tine cont de inaltimea si greutatea copilului tau. Aceste doua aspecte sunt absolut esentiale.
Tot o greseala este si alegerea unui scaun care nu este perfect pentru masina in care vrei sa transporti copilul. Ca parinte, trebuie sa intelegi faptul ca acest scaun trebuie folosit in primul rand pentru siguranta copilului, nu pentru a scapa de amenzi.

Cand iti cumperi un scaun auto, de cele mai multe ori vei primi si o perna frontala. Multi parinti fac greseala de a nu folosi perna frontala. Este total gresit, deoarece in cazul unui impact, perna frontala va mentine capul copilului fix, astfel fiind evitat riscul ca cel mic sa se loveasca in mod agresiv de spatele scaunului din fata.
Cand iti asezi copilul in scaun trebuie sa fii foarte atent(a) la anumite aspecte. Evita sa il lasi in scaun fara a-l fixa bine cu ajutorul hamurilor si/sau al curelelor. Hamurile nu trebuie sa fie prea largi, iar curelele de la hamuri trebuie introduse corect.

Pe durata transportului trebuie sa acorzi atentia cuvenita copilului. Fii mereu cu un ochi la el, deoarece e foarte probabil sa isi desfaca in mers curelele. Daca tu esti sofer, uita-te cat de des in oglinda pentru a vedea ce se intampla.

Totodata ai grija sa nu aglomerezi bancheta din spate cu tot felul de obiecte, deoarece in cazul unor incidente neplacute acestea il pot rani pe micut.

Fii un parinte responsabil si alege cu grija scaunul auto, monteaza-l cu grija si foloseste-l cu grija, astfel incat copilul tau sa fie in siguranta pe toata durata transportului cu masina.
Daca nu ai inca un scaun auto, poate e momentul sa faci o astfel de achizitie. Intra pe bebecarucior.ro si vezi modelele disponibile. 😉

scaun auto bebe

One Comments

  • Reply

    cristina dragomir

    03/09/2016

    uite ca eu nu stiam de existenta acelei perne frontale la scaunele auto. Pana acum nu am cumparat unul dar ma gandesc serios sa fac unul cadou nepoatei mele.

Leave a Reply