(Guest post) Contra eutanasierii

Fac parte dintre persoanele care sunt contra eutanasierii câinilor maidanezi. Încă de când eram mică îndrăgeam câinii și nu am suportat niciodată să văd pe cineva care îi lovește.

S-o luăm pas cu pas.. Câți oameni au omorât alți oameni și au scăpat nepedepsiți?! Câți câini au murit pentru oameni?! Deja nu mi se mai pare nimic neobișnuit, pentru că trăim în România și mediatizăm tot ce-i negativ. Ne e rușine cu țara noastră și faptul că suntem români. Spunem că avem o imagine rea în fața celorlalte țări. Mi se pare destul de logic, pentru că ne-o facem cu mâna noastră.

Ceea ce am făcut dintotdeauna a fost să promovăm prostia! Zilele astea am văzut un articol despre protestele din București, unde participau și copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, bine-nțeles, veniți la îndemnul părinților. Erau total paraleli cu ceea ce se întâmpla acolo, exact ca părinții lor, de altfel. Persoane venite să susțină o idee de care ei nu au habar, doar din ceea ce au auzit. Acestea sunt persoanele care trag țara în jos, pentru că nu sunt interesate să cerceteze și nu se bazează pe fapte concrete. Le e de ajuns să găsească încă 2-3 deștepți ca și ei pentru a fi ferm convinși că ideea lor e cea corectă.

M-a uimit răspunsul unui copil la întrebarea „Ce crezi că trebuie să se întâmple cu maidanezii?”… “După părerea mea câinii care latră ar trebui să fie omorâți, pentru că ei sunt cei răi!”

Un câine care latră se aseamăna destul de mult cu tine. E ca atunci când tu vorbești. Ce? Dacă vorbești înseamnă că ești o persoană rea? Nu mi se pare normal ca la vârsta asta să te gandești la uciderea a milioane de câini, la fel cum nu mi se pare normal faptul că tu, ca și părinte, sa îi bagi în cap ideea că toți câinii sunt la fel și îl înveți să-i urască. Atunci când crește, te miri de comportamentul lui, deși n-ar trebui pentru că este din vina ta, tu l-ai învățat sa facă asta.

Desigur, cu toții ne temem pentru viețile noastre, numai că nu trebuie să privim problema așa. Nu uciderea câinilor este soluția… Ei nu gândesc, n-au posibilitatea asta, pentru că sigur ar face-o. Ei doar acționează și din punctul ăsta de vedere ne asemănăm cu ei.

“Eutanasia reprezintă omor pentru nimic”, cum spunea şi un membru al comunității profesionale care este chemat de societate  să execute această operațiune.

După părerea mea, în prima fază câinii ar trebui identificați, după sterilizați gratuit, bine-nțeles, după care să fie duși într-un adăpost, pentru că locul lor nu e în stradă, urmată de penalizarea abandonului făcută pentru a stimula adopțiile.

***articol scris de Roberta Lupoiu

6 comments on “(Guest post) Contra eutanasierii”

 1. Florin says:

  Roberta ai da la schimb viata copilului tau pe viata unui caine maidanez? Rapunde prin Da sau Nu.

  1. somebody says:

   this is one shit of a question!

  2. Roberta Lupoiu says:

   Dacă aș avea un copil, nu. Am 17 ani, cățelușii au fost animalele mele preferate. Am 2, și n-aș suporta ideea că li s-ar putea întâmpla ceva. Totuși, din câinii aceia de la fiecare colț al străzii, mulți sunt inofensivi și nu au nici o vină că se află acolo. Majoritatea persoanelor sunt de părere că da, sterilizarea e o metodă eficientă, dar după aceea trebuiesc trimiși înapoi în stradă! NU, pentru că locul lor nu este în stradă! Și consider că asta ar trebui să înțeleagă cu toții!

 2. Glappy says:

  Nu știu dacă locuiești în București sau nu, dar dacă locuiești acolo știi că este o problemă foarte mare cu acești maidanezi. Acum eu sunt imparțial, tot ce vreau e să dispară de pe străzi, prea puțin mă interesează prin ce mijloace, dar vin cu niște argumente foarte bune pentru care eutanasierea maidanezilor nu mi se pare un lucru ieșit din comun. În primul rând, tu ai comparat mere cu pere, un om cu un câine, iar aceste 2 specii de animale nu se află pe aceeași treaptă a lanțului trofic pentru a le putea compara. Omul este mai presus decât un maidanez. Putem compara un câine cu un miel, sau un porc, sau un vițel spre exemplu, iar dacă un miel putem ucide, nu văd de ce ar fi o problemă să omorâm un maidanez, ceea ce-i face pe iubitorii de animale drăguțe ipocriți. În al doilea rând este adevărat că ei nu au nici o vină că sunt pe străzi și că tot oamenii i-au lăsat acolo, doar că acei oameni care i-au lăsat sunt exact iubitorii de animale, pentru că eu, ca neiubitor de animale, nu-mi cumpăr un câine, iar dacă nu-mi cumpăr nu am ce să las pe străzi. Aici din nou mi se par ipocriți, un fel de hoțul strigă hoțul. Totuși fapta e deja consumată, ei sunt pe străzi, singurul lucru pe care îl poți face este să-i strângi, dar aici intervine o altă întrebare de-a mea: de ce să strângem maidanezii să avem grijă de ei, dându-le de mâncare, iar înrijirea unui maidanez ajunge undeva la 400 lei pe lună când alocația unui elev e de 40 lei pe lună? de ce naiba nu s-ar mări salariile, pensiile, alocațiile sau bursele?
  Totuși există o rezolvare care e la îndemâna iubitorilor de animale. Ciar dacă s-a aprobat legea eutanasierii, înainte de a-i omorî, există un termen de 14 zile în care se pot adopta (dar adoptat înseamnă să ai grijă de el, nu să-i dai drumul din nou în stradă, rspunzi pentru el). În bucurești sunt 2 milioane de locuitori, iar maidanezi sunt 60.000. Aproape un câine de 20 de oameni. Cei care țin cu adevărat la acești maidanezi ( și nu le spun altfel că nu merită) nu au decât să-i ia acasă să-i îngrijească, eu cred că se pot găsi atâția iubitori cât e nevoie pentru a-i salva pe toți. Problema la mulți iubitori de animale drăguțe este că doar dau din gură, dar nu fac nimic. Mereu sunt gică contra.

  1. Roberta Lupoiu says:

   Nu, nu locuiesc în București! Înțeleg asta, toată lumea dorește ca ei sa dispară de pe străzi. Să fii iubitor de animale, nu presupune ca trebuie sa iubești doar câinii. Da, îmi plac toate animalele, dar pentru câini am ceva aparte.. Într-adevăr, nu e normal ca într-o țară civilizată să nu te poți plimba într-un loc public pentru că îți e frică de câinii fără stăpâni, dar nu moartea lor reprezintă soluția. Tot odată, e inuman să omori atâtea suflete! Ăștia sunt bani cu care s-ar putea face adăposturi și nici nu se pune problema să nu se găsească atâția iubitori cât ar fi nevoie ca să-i salvăm pe toți!

   1. Glappy says:

    Dar e uman să omori mult mai multe suflete pentru mâncare? Aici e nelămurirea mea. Ce-i face pe maidanezi mai speciali? Pe lângă adăposturi trebuie să le dai de mâncare, să-i vaccinezi, să-i sterilizezi, iar mie mi se pare că mai bine investim banii ăștia în ceva cu adevărat de folos. Avem atâția oameni talentați în diferite domenii, care ar putea schimba lumea, eu cred că mai bine investim în ei. Cea mai bună soluție ar fi să fie adunați în adăposturi, iar dacă în termen de 14 zile nu-i ia nimeni să fie eutanasiați, scapi de foarte multe cheltuieli. Mai e adevărat că și dacă îi omoară, banii nu cred că s-ar investi pe altceva ci s-ar băga prin buzunarele cuiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>