File din zile

Hello, October!

By | 01.10.2015 | 7 Comments

Înainte de toate, lasă-mă să admit cât sunt de recunoscătoare că trăiesc într-o zonă a globului unde mă pot bucura de toate anotimpurile. Aşa cum vorbeam cu o prietenă recent, îţi dai seama că „săracii” locuitori ai Californiei nu văd zăpadă în curtea casei lor, nu văd frunze în 30 de nuanţe de maro şi galben, nu văd ploi romantice ş.a.m.d.? S-ar putea ca reţeta unui singur anotimp să nu fie chiar atât de grozavă iar noi să fim de fapt norocoşii. Putem face plajă 3-4 luni din an, putem sta sub pături pufoase alte 3-4 luni din an, cu cioco caldă ori cafea fix în mijlocul patului, putem ieşi din casă şi să facem oameni de zăpadă, bătaie cu bulgări şi chiar să plimbăm copiii cu sania. Ar trebui să privim cu ochi buni faptul că avem 4 anotimpuri.

01 hello october

Ce înseamnă octombrie pentru mine? Sunt fata, da, şi prin urmare mă gândesc la outfit-uri de toamnă, eventual ţinute all black cu o pată de culoare, fulare circulare în culori tomnatice sau eşarfe trăznite… şi, why not, plimbări în oraşe pe care nu vrem să le vizităm nici vara (când ne arde de plajă şi bălăceală) dar nici iarna (când dăm iama pe pârtiile de pretutindeni). M-am gândit că merg atât de des în Ploieşti, la mall, ca tot târgovişteanul, dar n-am zis o dată „hai să mă plimb şi eu pe aici”. Nici măcar nu ştiu unde e parcul. Singurul loc în care am mai fost, în afară de mall, este stadionul Ilie Oană. Am fost la meciul Petrolul – Swansea. Stadionul e grozav, meciul a fost şi el ok, dar mi-ar fi plăcut mai mult dacă victoria ar fi fost a băieţilor noştri. În orice caz a fost mişto. Frig, dar mişto.

Toamna asta, însă, ne apucăm să vizităm oraşe, nu-i aşa? Să ne plimbăm prin alte parcuri, pe alte bulevarde decât cele pe care le traversăm mereu, să ne ţinem de mână pe alte străzi înguste decât cele ale Târgoviştei, să gustăm delicioşenii din meniuri pe care nu le-am deschis până acum. Ce zici, sună bine?

04 all black outfit autumn fashion 05 october travel

Dar Octombrie înseamnă mai mult de atât. Octombrie înseamnă frunze colorate şi atmosferă de toamnă. Dacă în septembrie suntem nesiguri şi sunt zile în care ne minţim că încă-i vară, în octombrie deja nu mai merge placa asta. Dar nu e cazul să ne ştergem zâmbetul de pe buze. Sari în cele mai mişto haine, dar guşti totodată din toate delicioşeniile la care pofteşti. Am zis guşti 😀 asta înseamnă că nu cumperi câte 3 din fiecare, ok? Nu vrem să speriem organismul, ci doar să ne răsfăţăm un pic. Şi, uite, am găsit o listă cu chestii interesante de făcut luna asta, în cazul în care eşti în pană de idei.

Ai vrut vreodată să încerci să faci mere caramelizate? Dar clătite umplute cu mere şi sirop de arţar? Ai scobit vreodată dovleci pentru halloween? Eu ştiu că făceam asta când eram mică, împreună cu Andreea. Ne mozoleam pe mâini şi pe haine, dar rânjetul de pe chip era priceless când aprindeam lumânărica şi o aruncam în dovleac. Toamna asta vreau să încerc lucruri noi, dar şi să fac chestii pe care le făceam cândva. It will be fun! ♥

02 october bucket list must do 03 october sweets

7 Comments

 • Reply

  eliza

  01/10/2015

  :*

  • Reply

   Ioana Radu

   01/10/2015

   :* 😀

 • Reply

  Adrian Constantin

  01/10/2015

  In aceasta toamna am decis sa fac si eu chestii noi si chestii pe care le facem acum multi ani. Iar faza cu dovleacul de Halloween, mi-am adus aminte de prima vacanta in state, teribila a fost.

  • Reply

   Ioana Radu

   01/10/2015

   S-a lasat cu sperieturi? 😀
   Mi-ar placea sa ne dedicam si noi mai mult unui eveniment, fie el de-al nostru sau furat de peste ocean. Adica daca tot furam obiceiurile altora, macar sa o facem cum trebuie :d

 • Reply

  Nicu

  02/10/2015

  Şi mie îmi este dragă toamna. Mai ales când stai seara la un cartof copt şi un păhăruţ d năspriu roşu ca focul. Nu eşti singura care nu cunoaşte prea mult împrejurările. Eu mă gândeam pe duminică la o plimbare cu barca pe Lacul Roşu. Ce zici, merge?

  • Reply

   Ioana Radu

   04/10/2015

   Nu ştiu cum e cu barca, mi-e frică să nu mă agit prea tare şi să cad :)) m-aş duce ca un bolovan mic la fund. Scuze că îţi răspund cu întârziere, laptopul meu e mort, abia azi am reuşit să fac rost de un înlocuitor. After all, cu barcă sau fără barcă, important e să avem voinţă să vizităm locuri noi 😀

 • Pingback: Hello, sweet & cold November! ⋆ Ioana Radu

Leave a Reply