Host nou. Surprize noi.

Luna februarie a fost stresantă din punct de vedere tehnic. Am reparat blogul de atâtea ori încât am ajuns să visez setările. Mă trezeşti în miezul nopţii şi-ţi spun clar, cu ochii încă închişi, fiecare problemă întâmpinată de la achiziţionarea noului host şi până în prezent. Nu providerul a fost problema, cât CMS-ul. Asta iniţial. După ce am realizat că ultima versiune a wordpress-ului (3.5.1) are alte bug-uri după fiecare instalare (ciudat, dar da) – unele reparabile iar altele nu… am revenit la versiunea pe care o foloseam anterior (3.2) şi la care, spre fericirea mea, puteam să folosesc pluginul Fluency Admin. Să nu intru-n detalii…

Când problemele pe partea asta s-au terminat şi m-am văzut faţă în faţă cu panoul de administrare pe care l-am folosit atâta amar de vreme, au rămas totuşi două alte bube. 1). Arhiva era prea mare pentru a putea fi uploadată. Avea aprox. 12Mb iar maximum upload era de 8Mb. Am găsit un soft care să-mi taie fişierul xml în două bucăţi şi problema s-a rezolvat imediat. (Am scris aceste câteva rânduri în ideea în care cineva vreodată se va confrunta cu aceeaşi problemă). 2). Orice postare în care am avut inserată galerie de imagini (două sau mai multe) prin intermediul unui plugin… nu mai are link-ul către galeria respectivă. Imaginile există pe server. Problema este însă la postări. Link-urile către cele câteva zeci/sute de galerii au dispărut, deşi am instalat exact toate pluginurile pe care le aveam înainte de schimbarea hostului.

Am pierdut numărul metodelor prin care am încercat să rezolv această situaţie. Am pierdut chiar şi numărul persoanelor din domeniu la care am apelat. Aşa că m-am conformat cu ideea că am pierdut sute de imagini de la postări (unele dintre ele bazate fix pe conţinutul fişierelor în cauză). Dar nu e ăsta un capăt de drum. Nu uitaţi doar, în cazul în care răsfoiţi prin arhiva de până-n februarie 2013, să nu vă impacientaţi dacă nu apar imaginile la care fac referire în unele articole. Galeriile s-au dus pe apa sâmbetei, a duminicii, a ce vreţi voi… Şi eu nu sunt într-atât de nesănătoasă încât să iau cele peste 900 de articole la puricat şi să repostez imaginile.

Vă pup şi să ne citim cu drag în continuare!

8 comments on “Host nou. Surprize noi.”

 1. Adelinu says:

  prea multă tehnologie…

 2. Yamasha says:

  nasol ca se intampla asta… :( dar de ce ai schimbat hostingul?

  1. Ioana Radu says:

   Pentru ca cel vechi nu era al meu. Ma gazduia un prieten si m-am gandit ca ar fi timpul sa imi cumpar si eu propriul spatiu.

 3. miha.ela says:

  mda e naspa, mie imi este bine pe blogspot, inca

  1. Ioana Radu says:

   Am fost şi eu câţiva ani pe blogspot… şi mi-a mâncat arhiva pe mai bine de un an. Poof! Uite aşa! Atunci am decis că domeniul e o investiţie mică şi bună.

 4. Florin says:

  Te inteleg. Si eu am avut ceva batai de cap la schimbare hostului. Acum parca nici wordpressul nu-mi mai vine in a-l updata. Sincer.

  1. Ioana Radu says:

   Nu face greşeala să dai update la wp! Mergi pe încredere (în mine şi în toţi ceilalţi care şi-au luat ţeapă cu ultima versiune)!

 5. Razvan says:

  Si eu am patit problema cu updateul.. ce m-a facut sa il fac este securitatea, care la ultima versiune tinde sa fie mult mai perfectionata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>