Diverse, Women's World

Hygge – stil de viață danez, scuza ta pentru o pauză bine-meritată ♥

By | 16.03.2021 | 2 Comments

Stop.
N-ai cum să te oprești complet din tot ceea ce faci. Continui să respiri, inima continuă să-ți danseze în piept, câteva gânduri încă se strecoară în mintea ta, se mai aude printre toate astea un claxon de dincolo de fereastră… N-ai cum să te oprești din toate. Nu te poți desprinde nici măcar de zgomotul de fundal dacă nu ai ceva cât de cât special pregătit. Pentru tine. Yup! Când ai pregătit ultima oară ceva special pentru tine?

Știu ce o să faci diseară și știu ce o să faci și în weekend ^_^ ► hygge

Sâmbătă o să te trezești și o să te bucuri că e zi liberă mai mult decât o faci în mod normal. O să te asiguri de pe acum că nu programezi nimic pentru sâmbătă, nici o ieșire, nici un proiect, nici un work from home, nici măcar o verificare rapidă de e-mail-uri. Sâmbătă e ziua ta specială. Hygge este ceea ce facem pentru a obține o stare de bine, de calm, de confort. Și în același timp este acea stare de bine în sinea ei. Hygge este cuvântul danez pentru momente de relaxare pe care ni le pregătim singuri, deoarece e important să hrănim și sufletul.

Hygge, sâmbătă, e despre tine.

Hygge e despre un pahar de vin scump, la care poftești de ceva vreme, un vin pe care vei da mai mult decât de obicei pentru că, hey!, ești o persoană specială. Hygge e despre bile efervescente pentru baie, muzică relaxantă, prăjituri, un film drăguț sau o carte care te cucerește de la primele pagini. E despre tine, un difuzor de arome cu iasomie și pin, stat în pat până târziu, comandat mâncare, ascultat muzică și făcut multe alte lucruri relaxante.

Personal, la capitolul arome pentru locuință, sunt o iubitoare a lumânărilor parfumate de la mai multe brand-uri, cât și a tartelor de la Yankee Candle (sunt niște arome concentrate care se găsesc sub forma unor tarte mici din ceară, iar mici bucățele se pun în suportul de aromaterapie și se aduc în punctul de topire pentru a se elibera parfumul în cameră). Am multe tarte cu arome, iar preferatele mele în prezent sunt Garden Sweet Pea și Black Cherry.

hygge lumanari parfumate si tarte yankee candle

garden sweet pea yankee candle tart hygge

Tot din categoria răsfăț fac parte și lumânările cu fitil din lemn, care ard și scot sunete ca și cum ar pocni câteva bucăți de lemn în șemineul dintr-o cabană undeva în inima pădurii. Gotta love hygge!

hygge lumanari parfumate Victoria's Secret si WoodWick

Sincer, nu e nici măcar vorba de cât de mult te iubești. E ok să ai perioade în care să-ți fie greu să te iubești pe tine. Hygge este mai degrabă despre cât de mult meriți pentru tot ceea ce faci în viața de zi cu zi. Sâmbătă îți vei arăta că meriți. Ți-am spus că știu ce o să faci sâmbătă ♥.

Și diseară? Da, ziceam că știu ce o să faci și diseară, nu doar sâmbătă. O să comanzi 2 cărți, vreo 2 lumănări parfumate și câteva bile efervescente pentru baie.

Meriți!

Cu plăcere!

2 Comments

 • Reply

  Oprea

  16/03/2021

  ce dragut, am citit cartile despre Hygge, chiar avem nevoie de acest concept, mai ales in vremurile astea de acum!

  • Reply

   Ioana Radu

   16/03/2021

   Iti multumesc! Ma bucur ca iti plac randurile scrise de mine si sper sa te inspire ♥.

Leave a Reply