Diverse

Îmi stă mintea numai la anvelope de vară

By | 17.02.2017 | 3 Comments

Mi-am făcut curaj să mărturisesc pe blog că-mi stă gândul la anvelope de vară din simplul motiv că ştiu că nu sunt singura în situaţia asta 😀 . Nu mă uit pe net la promoţii anvelope vară, deşi n-ar fi exclus, ci doar sunt nerăbdătoare să scăpăm de vremea asta rece şi să vină primăvara, să simt mirosul magnoliilor când merg pe bulevard, să scap de cele 34 de straturi de haine şi să vină apoi, fără să se lase aşteptată, vara. Chiar ea, cea plină de concedii în care să ardem cauciucurile în drum spre litoral sau spre alte zone de pe continent (şi nu numai). De asta mă tot gândesc ne tot gândim la anvelope de vară, pentru că vrem soare, vrem să aruncăm mănuşile, fesurile şi eşarfele groase, vrem să ne urcăm în maşină şi să o punem de un road trip ca în filme.

Peugeot 406 coupe anvelope de vara

Vara trecută am fost într-un road trip tocmai până pe insula Creta. Cică ar fi cel mai sudic petec de pâmânt (locuit) al Europei. Insula este practiv mai aproape de continentul Africa decât de Europa. Cei 600 de km care o despart de zona continentală a ţării de care aparţine i-am parcurs cu feribotul în 9 ore. A fost singura bucată de “drum” în care maşina s-a odihnit. Frumuşica a avut anvelope de vară noi şi a mers perfect tot drumul. Asta după ce am stat cu anterioarele până când aproape ajunsese la material; norocul de a le fi depistat la timp, că altfel buşeau. Cam ăsta e şi dezavantajul anvelopelor cumpărate la mâna a doua, faptul că multe dintre ele sunt deja tocite şi riscăm să nu le folosim prea mult timp şi să le aruncăm sau să le dăm la reeşapare. Dar deja e prea multă bătaie de cap. Cauciucuri vară noi – cuvintele de aur pentru călătorii perfecte timp de câţiva ani. E chiar aiurea situaţia cu cauciucurile foarte tocite care-s predispuse să buşească. În oraş, la viteză mică, nu sunt chiar atât de periculoase. Suporţi, cel mult, daunele pentru maşina sau maşinile pe care le averiezi după ce pierzi controlul autoturismului. Dar dacă o păţeşti pe autostradă… asigură-te că ţi-ai făcut rugăciunea când ai plecat de acasă. Nu degeaba bat fierul pe chestia cu utilitatea unor anvelope de vară noi. Eu, cel puţin, ţin la viaţa mea. Vreau să merg liniştită în multe alte road trip-uri şi să trăiesc viaţa pe care mi-o doresc.

Hai cu primăvara, hai cu schimbatul anvelopelor şi hai cu gândurile de vacanţă!

P.S.: Dacă aveţi nevoie de îndrumare la partea de anvelope, cercetaţi internetul nu doar pentru promoţii anvelope vară, ci şi cu întrebări de tipul “cum alegem cauciucurile”. Nimeni nu s-a năcut învăţat, e ok să ne informăm din când în când.

3 Comments

 • Reply

  Florin

  18/02/2017

  Să știi că și eu sunt adeptul anvelopelor noi, am un set de iarna si unul de vara, cu jantele aferente! Poate într-o zi o să-mi fac curaj să merg pe distanțe mai mari cu mașinuța noastră 🙂 Cel mai departe am fost la Budapesta cu ea.

  • Reply

   Ioana Radu

   19/02/2017

   Aţi parcurs totuşi un drum destul de lung. La cât mai multe astfel de vacanţe! 😀

 • Reply

  PestControl Shop

  19/02/2017

  Eu nu ma gandesc chiar la anvelope de vara, dar ma gandesc in continuu la o vacanta si la soarele care imi bate pe fata.

Leave a Reply