Adv. & Stuff

Implantul dentar – toate informatiile de care ai nevoie

By | 15.02.2018 | 4 Comments

afta sau abces dentar stomatologie

Cu siguranta stii deja ca un implant dentar este una dintre cele mai eficiente metode de a inlocui un dinte lipsa sau un dinte cu probleme (care nu mai poate fi salvat si trebuie scos). Aceasta metoda, implantul, a devenit o alternativa obisnuita, dar minunata, la protezele dentare.

Dar ce este un implant dentar mai exact?
Un implant este un anumit tip de surub fabricat adesea din titan, conceput pentru a inlocui radacina unui dinte lipsa. Implanturile sunt de diferite dimensiuni si lungimi.

Din ce este realizat implantul dentar?
Dupa cum spuneam mai sus, materialul cel mai frecvent utilizat pentru crearea unui implant este titanul, un metal care rezista foarte bine solicitarilor din mediul oral si se imbina perfect cu osul maxilarului. Titanul este un metal biocompatibil, adica este inofensiv pentru corpul uman. Clinica de stomatologie Cris Smile dispune de materiale de calitate premium pentru implanturile dentare.

Cat de durabil este un implant dentar?
Un implant este facut pentru a rezista fortei de masticare (de la 10 pana la 40 kg/cm2). Nu se deterioreaza in gura. Odata montat, poate dura pentru tot restul vietii.

Cand este recomandata procedura de implantare dentara?
Tratamentul se face in cazul de pierdere partiala sau completa a dintilor. Un implant poate fi o alternativa la pierderea unui singur dinte, in astfel de cazuri pe implant montandu-se o singura coroana dentara. Totodata, implantul poate fi folosit si pentru tratarea pierderilor totale ale dintilor, in cazurile acestea fiind nevoie de mai multe implanturi pentru a sustine o proteză completa fixa sau detasabila.

Exista si situatii sau conditii nefavorabile, atunci cand procedura nu poate fi recomandata. Implanturile nu sunt recomandate atunci cand sunt prezente urmatoarele conditii: diabet, imunodeficienta, risc crescut de sangerare, probleme psihologice, probleme de natura cardiaca, osteoporoza.

Procesul implantului dentar
1. Diagnostic: Prima parte a fazei de diagnostic implica un chestionar medical folosit pentru a determina daca pacientul are o conditie care ar impiedica montarea unui implant. Apoi, se efectueaza un examen oral amanuntit, inclusiv radiografii dentare si, uneori, chiar o tomografie. Un ghid chirurgical este apoi realizat pe baza acestui examen. Odata ce diagnosticul si planul de tratament au fost stabilite, dentistul poate continua cu chirurgia implantului.
2. Osteointegrarea: In aceasta faza, implantul incepe sa se lege cu osul. Pentru ca acest lucru sa se intample normal, este important sa respectati instructiunile chirurgului pentru perioada postoperatorie. Acestea sunt: evitati zona operata, opriti utilizarea produselor din tutun, consultati medicul in cazul unei eventuale complicatii.
3. Faza protetica: Aceasta faza este etapa care include montarea dispozitivului dentar (pod, proteza completa, coroana etc.). Un mulaj dentar este luat pentru crearea dispozitivului.

Cat dureaza montarea unui implant dentar?
In cazul in care medicul a decis ca implantul dentar poate fi solutia problemei cu care va confruntati, va trebui sa intelegeti ca aceasta procedura poate dura intre 4 si 7 luni.

4 Comments

 • Reply

  Dragomir Cristina

  24/02/2018

  Ups, aici m-ai prins cu garda jos pentru ca si eu am nevoie de un implant dentar si nu reusesc sa il pun. De fiecare data cand pun bani deoparte, se iveste ceva si intru in ei. Stiu ca merge si cu plata in rate la Cris Smile, dar parca nu ma incanta ideea de a intra la datorii.Pana la urma cred ca nu o sa am incotro…

  • Reply

   Ioana Radu

   02/03/2018

   Cam asa e cu implanturile, nu prea avem incotro. Eu sper sa reusesc sa mi le pun treptat atunci cand e nevoie, astfel incat sa nu ma trezesc peste 20-30 de ani fara niciun dinte :)). Deocamdata am nevoie de unul singur. Chiar de curand am facut extractia.

 • Reply

  Ela

  25/02/2018

  Eu incercam inainte mai intai tratamentul dintelui la recomandarea medicului ca “dintele tau e cel mai bun”. Dar sincer acum prefer implantul fiindca scapi de dureri si rezolvi problema for ever. Asa tratamentul dintelui e o solutie temporara si pe langa banii pentru tratament in cativa ani ajungi la implant oricum. Cealalta solutie si pe care nu o recomand deloc este sau era puntea, in care pentru a se evita implantul (nu stiu de ce), se stricau inca doi dinti si se facea ca o proteza. Ma rog, nu sunt de meserie, dar implantul ar trebui sa nu sperie, poate e putin mai scump dar e cea mai buna solutie, din toate punctele de vedere.

  • Reply

   Ioana Radu

   04/03/2018

   Varianta cu puntea cred că e mai ieftină sau se pretează pentru cine are mulți nervi omorâți, așa cum e cazul meu. Va trebui să îmi pun 9 coroane dentare, iar dacă vreodată se va deteriora rădăcina vreunui dinte cu coroană voi putea apela la punte. Dar am și un implant de pus. Chiar de curând a trebuit să fac extracția (prima extracție pe care am făcut-o vreodată). Bani să fie! Și timp & curaj. 😀

Leave a Reply