Adv. & Stuff

Impotență și alte subiecte sensibile la bărbați

By | 27.07.2018 | 2 Comments

Cred că bărbații se tem de impotență și alte probleme medicale similare așa cum femeile se tem de kilogramele în plus. Și ambele sunt oarecum legate de alimentație și stil de viață. Și… ambele pot fi prevenite sau chiar rezolvate cu alimentația potrivită și sport. Dar trăim în România, țara în care trebuie să muncim de dimineața până seara ca să ne permitem să ne plătim chiriile și să mergem într-una sau două vacanțe pe an, așa că nu ne mai rămân nici bani pentru un anumit regim alimentar și nici prea mult timp pentru a face vreun sport (de energie nici nu mai amintim, că suntem aproape leșinați când rupem ușa de la locul de muncă :D). Și… ce-i de făcut? Doamnele și domnișoarele știm cu toții că încearcă diete peste diete, citesc o mulțime de articole despre nutriție și modul în care să combine alimentele în așa fel încât să reușească să se mențină în formă sau să dea jos, treptat, câteva kilograme. Dar pe domni nu-i auzim prea des vorbind despre impotență, probleme erecție, infertilitate, pastile potență și alte stimulente sexuale. Au și ei fricile lor, că doar n-or fi de piatră.

Pe de o parte am cam avea de învățat de la ei, că noi ne stresăm constant cu un subiect, de parcă ne pedepsim pentru ceva ce am făcut într-o viață anterioară. Ei, în schimb, se comportă de parcă toate problemele bărbătești nici n-ar exista.

Impotență? Păi nu l-ai văzut pe Columbeanu ce fete are? Noi, românii, suntem bărbați serioși. Ejaculare precoce? Nu o să avem noi probleme, suntem bine. Mai mergem la un fotbal din când în când, mai mergem și la înot, poate și un meci de tenis în weekend, ne-am scos cu sportul, nu se lipesc problemele de noi. Stimulente sexuale? Chiar crezi că avem noi nevoie de așa ceva?

Well, așa cred că au zis toți înainte să ajungă să caute Zerex pe google și să-și comande ceva pentru menținerea erecției sau pentru alte probleme din astea sensibile.

Zerex - suplimente pentru potenta

Nu îmi e rușine să tratez un subiect așa de sensibil? Nu-mi este, că astea sunt probleme medicale și îmi par oarecum firești. Vin cu vârsta, nu? Iar la alții bănuiesc că se instalează mai devreme din cauza stilului de viață sau a alimentației. Sau, de ce nu, din cauza geneticii. Am auzit chiar faptul că steroizii, pe care îi iau unii bărbați care merg la sală, sunt printre cei mai mari inamici ai potenței și/sau infertilității. Așadar mare atenție cu chestiile de genul acesta, ca să nu ajungeți să luați pastila albastră înainte de 30 de ani. Sau Zerex, că e tot în raza asta de bombonele, cu mențiunea că acestea nu sunt pastile clasice ci sunt suplimente naturale, produse în SUA și licențiate pentru a fi distribuite la scară largă. Dacă impotența nu e totuși o problemă frecventă înainte de vârsta de 50 de ani, ci apare doar la câțiva bărbați, ei bine nu la fel stau lucrurile cu infertilitatea – adevăratul inamic al celor care își doresc să-și întemeieze o familie și… situația nu este în favoarea lor.

Infertilitatea este o afecțiune care îi împiedică pe bărbați să facă copii. În România, din cauza educației precare, asta e uneori o problemă mult mai mare decât pare. Există femei care nu concep ideea de a nu-și întemeia o familie și sunt în stare să părăsească bărbatul pe care se presupune că îl iubesc pentru o problemă precum infertilitatea. Din fericire pentru aceste cazuri, există câteva soluții prin care afecțiunea poate fi tratată. De fel se recomandă consultul medical, un doctor fiind în măsură să spună care este cauza infertilității și să recomande un tratament corespunzător. Asta pentru că tratamentele sunt diferite. Uneori se rezolvă cu antibiotice, alteori cu suplimente naturale, iar în unele cazuri se ajunge chiar la operație. Chiar și eu, fată fiind, tresar puțin la ideea din urmă. Acum… un stil de viață sănătos parcă sună din ce în ce mai bine, nu-i așa?

2 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  28/07/2018

  Este problema medicala si e normal sa vrei un astfel de tratament atata vreme cat o faci pentru a-ti salva psihicul de la o caderea din care cu greu iti vei reveni, cata vreme e vorba despre a te bucura in continuare de pasiune in dormitor alaturi de sotia ta, dar nu sunt de acord cu cei care iau astfel de suplimente pentru potenta ca sa faca fata cat mai multor dame. Acolo nu.

 • Reply

  Denisa

  01/08/2018

  Intotdeauna am fost de acord ca stilul de viata si alimentatia influenteaza starea fizica, mentala, nivelul energiei samd., insa recunosc ca pana acum nu m-am gandit serios la legatura dintre stil de viata si problemele de impotenta. Un articol util, e de admirat seriozitatea si naturaletea cu care abordezi un subiect sensibil, care pana la urma, asa cum bine spui si tu, este o problema medicala ce poate fi remediata.

Leave a Reply