Adv. & Stuff

Începe a 19-a ediție a Festivalului de Film European!

By | 01.05.2015 | 0 Comment

Ştiu că am destui cinefili printre voi, motiv pentru care am ales să scriu acest material. Eu trag mai mult către Comic Con, căci am serialele lipite de mine precum ciulinii. Dar să nu ne abatem de la subiect…

Pe 7 mai începe a 19-a ediție a Festivalului de Film European. În acest an, Festivalul se desfășoară în 5 orașe, după cum urmează:
7-14 mai: București
15-17 mai: Craiova
22-24 mai: Tirgu-Mureș & Iași
29-31 mai: Hunedoara

Festivalul aduce în România unele dintre cele mai bune filme europene, alături de o parte dintre regizorii și actorii care au contribuit la realizarea acestora.

FFE

M-am uitat atent în portofoliul bogat al festivalului şi mi-au atras atenţia câteva filme:
Lecții în dragoste / Lessons in Love / Soof
(Olanda, 2013)
“Soof împlinește 40 de ani și are tot ce și-a dorit vreodată: copii, o mică afacere culinară, un soț minunat și o casă foarte frumoasă. Asta până când începe să se întrebe dacă nu poate mai mult… În timpul unui eveniment îl întâlnește pe Jim, un coregraf extraordinar care se îndrăgostește de felul în care gătește. Cu cât încearcă mai tare să-i reziste acestui bărbat încântător, necomplicat, cu simțul umorului, care își face apariția la fiecare eveniment culinar organizat de ea, cu atât pierde mai mult controlul asupra vieții perfecte…”
Gașca de fete / Girlhood / Bande de filles
(Franţa, 2014, Premiul LUX al PE)
“Persecutată de familie, fără vreo perspectivă de viitor la școală și supusă legii băieților din cartier, Marieme începe o viață nouă când întâlnește o gașcă de trei fete mai deschise la minte. Își schimbă numele și felul de a se îmbrăca, abandonează chiar școala ca să fie acceptată în gașcă, sperând că aceasta este calea spre libertate.”
Între lumi / Inbetween Worlds / Zwischen Welten
(Germania, 2014)
“Jesper este soldat și revine în serviciu în Afganistanul zguduit de crize. Trupa sa primeşte ordinul să protejeze un avanpost dintr-un sat mic, de influența crescândă a talibanilor. Cu ajutorul tânărului interpret afgan Tarik, câștigă încrederea fermierilor și a milițiilor aliate. Conflictele morale declanșate de ordinele primite de la superiorii săi apar tot mai des. Când Tarik și sora acestuia sunt amenințați cu moartea din cauza apropierii sale de soldații germani, Jesper trebuie să ia o decizie.”

Dacă vreţi să vedeţi lista completă a filmelor din cadrul acestui Festival, intraţi pe pagina oficială a evenimentului -> ffe.ro

filme FFE 2015

Leave a Reply