Women's World

Îngrijirea părului vopsit gri, roșu, roz… cu nuanțator de păr și alte tipuri de produse

By | 29.06.2018 | 4 Comments

Când am început să-mi fac părul gri, în urmă cu vreo doi-trei ani, tehnica și îngrijirea acestei nuanțe nu erau încă populare în România. Au fost și saloane cărora le-am trecut pragul din dorința de a-mi face părul gri și unde mi s-a spus că nu există la noi în țară vopsea care chiar să îmi scoată părul astfel. Dar nu am renunțat la dorința de a-mi schimba culoarea părului, așa că am făcut câteva experimente și într-un final am găsit un salon unde chiar am fost mulțumită de rezultate. Dar vopsitul părului într-o nuanță pretențioasă (gri, roșu, roz, mov) este poate partea cea mai ușoară din tot procesul. Știți care-i partea complicată? Întreținerea nuanței respective. Și sunt convinsă că multe dintre voi, dacă ați avut sau aveți părul vopsit gri, roșu, roz, violet sau alte nuanțe similare… știți cât de repede curge vopseaua de pe păr și cât de greu e de întreținut între vopsiri. Ei bine, azi îmi propun să vă ajut în acest sens, scriind despre produse pe care eu le-am folosit în perioada în care aveam părul gri, dar și despre produse pe care le folosesc acum, având părul roșcat-arămiu. Țin minte fiecare nuanțator de păr de la Profihairshop pe care l-am cumpărat, astfel că-mi va fi ușor să vă dau și exemple. O să vă fac cunoștință cu produse de tip nuanțator de păr, adică șampon colorant, cremă colorantă și spray colorant.

Nuanțator de păr

Ce este practic un nuanțator de păr? Este un produs care poate fi folosit de două categorii distincte de persoane:

1. Persoanele cu păr natural (nevopsit), care nu-și doresc să agreseze părul cu vopsea, folosesc nuanțator de păr pentru a obține diferite culori sau reflexe pentru părul lor. Fie au părul castaniu și vor o nuanță dulce de ciocolatiu, fie folosesc nuanțator doar pentru a da strălucire nuanței părului. Practic nuanțatorul nu atacă părul, fiind un produs care se ia la prima sau a doua spălare. Ceea ce înseamnă că nu intră în firul de păr și nu-i afectează structura, colorând doar exteriorul, acesta fiind și motivul pentru care se duce la prima sau a doua spălare.

2. Persoanele care au părul vopsit în nuanțe pretențioase, nuanțe care de obicei curg repede (mai toate nuanțele de roșu și arămiu) sau își pierd strălucirea (mai ales rozul deschis, movul de tip lavandă și nuanțele de gri) folosesc nuanțator de păr pentru a păstra intensitatea și strălucirea culorilor. Acesta este un truc pe care multe fete nu-l au în vedere atunci când aleg o schimbare radicală de look prin schimbarea culorii părului. Tocmai de aceea am ales să scriu articolul de azi, ca să vin în ajutorul vostru, trecând și eu de multe ori prin situația de a pierde din intensitatea culorii părului. Cea mai bună soluție în cazurile acestea este să optați pentru un nuanțator de păr bun, de la un brand profesional (care nu e neapărat scump, de exemplu sunt și produse sub 70 de lei) și să-l folosiți ori de câte ori simțiți nevoia. Eu, de exemplu, folosesc nuanțator de păr cam o dată pe săptămână.

Haideți să vă fac cunoștință cu mai multe tipuri de nuanțatoare de păr, astfel încât să-l puteți alege pe cel potrivit pentru voi 😀 .

Șampon colorant

Când vorbim de șampon colorant nu ne referim neapărat la schimbarea șamponului nostru. Spun asta pentru că și eu, ca multe alte fete, am un șampon profesional preferat pe care nu vreau să-l schimb. Astfel, un șampon colorant poate fi folosit imediat după ce șamponăm părul cu șamponul nostru obișnuit. Oricum de fel se recomandă ca la fiecare spălare să șamponăm părul de două ori, așa că putem să-l curățăm de praf și de impurități la prima șamponare, iar la a doua să folosim șampon nuanțator pentru a întreține culoarea părului nostru. E super simplu! Astfel, păstrăm culoarea și strălucirea părului nostru vopsit pentru cât mai mult timp. E o soluție atât de simplă, dar care ne ajută să avem părul frumos vreme îndelungată.

Eu am folosit șampon colorant în perioada în care am avut părul gri. Așa îmi întrețineam eu culoarea. Însă există șampon colorant și pentru păr roșcat, arămiu, castaniu și mov. Sunt mai multe brand-uri profesionale care au astfel de produse. La Profihairshop puteți găsi toate aceste produse:

șampon colorant pentru păr

Cremă colorantă

Crema colorantă este sub formă de balsam de păr sau mască tratament. Ele sunt practic produse care ne ajută să ne menținem vie nuanța părului, dar care au și efect de hrănire pentru podoaba capilară, fiind mai dense și mai hidratante decât produsele de tip șampon. Diferența constă în modul și timpul de aplicare. Dacă șamponul îl întindeam imediat pe păr, masam câteva minute și apoi clăteam, cu crema colorantă e un pic mai complicat. Doar un pic. Practic procedăm cu crema colorantă așa cum procedăm cu o mască de păr, lăsând-o să acționeze vreo 10 minute pe păr și abia apoi o clătim.

Pentru că în ianuarie am trecut de la blond la roșcat-arămiu, la scurt timp după aceea mi-am cumpărat prima mea cremă colorantă. O să vă las mai jos o poză cu ea. Se numește Oro Therapy 24k Color Mask și am ales nuanța “arămiu intens”. Mi-am luat-o din magazinul Profihairshop din mall-ul AFI Palace Cotroceni, însă se găsește și pe site-ul lor, profihairshop.ro, gama de nuanțe fiind chiar variată. Masca mea colorantă arată astfel:

Oro Therapy 24k color mask

Eu o țin pe păr cam 10-15 minute, astfel încât să obțin o nuanță intensă. Culoarea ține cam două spălări, astfel că aplic masca o dată pe săptămână (sau când văd eu că începe să se estompeze culoarea părului 😀 ). Preferabil de aplicat cu mănuși, altfel se colorează puțin și palmele. Dar rezultatele sunt foarte bune, adică e unul dintre produsele de care eu sunt extrem de mulțumită.

Alte măști colorante pe care le puteți găsi, atât de la Oro Therapy cât și de la brand-uri precum Lakme Teknia și SOS Color & Go, fiind disponibile în mai multe variante de culori, ar cam fi acestea:

măști colorante pentru păr

Spray colorant

Spray-ul colorant este mai mult o soluție salvatoare în situații importante. Sau pentru momentele în care vrem șuvițe, fie că e vorba de șuvițe roz sau albastre care să se asorteze cu starea de spirit de la festivalurile de muzică, fie că e vorba de șuvițe ciocolatii sau negre – în caz că ne e dor de șuvițe, dar nu le vrem permanente, ci doar pentru câteva zile. Dar… cel mai frecvent spray-ul colorant este folosit ca soluție salvatoare de retuș al rădăcinilor în situații importante. De exemplu când mergem la o nuntă și n-am avut timp sau n-am găsit liber la niciun salon să ne decolorăm/vopsim rădăcinile. Sau când suntem invitate la o aniversare, dar programarea la vopsit o avem abia peste câteva zile și ne trebuie neapărat o soluție salvatoare, astfel încât să arătăm bine (pentru că părul, știm deja, e un detaliu important). Asta face un spray colorant, ne salvează în situații importante. E genul de produs care ține până la prima spălare. Dar e bun, tare bun în situații de criză.

Câteva astfel de produse, ca să vă faceți o idee în legătură cu ce puteți găsi, ar fi cele din imaginea de mai jos. Practic sunt mai multe brand-uri care au lansat pe piață spray-uri colorante pentru păr, iar nuanțele sunt cu precădere închise (castaniu, șaten, negru). Desigur, se găsesc și spray-uri colorante în nuanțe de blond, dar gradul lor de eficiență depinde și de cât de închis la culoare este părul nostru natural (ceea ce e oarecum logic).

spray colorant pentru păr

Ei bine, cam acestea sunt 3 tipuri de produse pe care le puteți folosi pentru întreținerea părului vopsit – fie că ne referim la întreținerea intensității culorii, întreținerea strălucirii, retușarea rădăcinilor sau încercarea unui look cu șuvițe (ori, de ce nu, un ombre colorat).

Sper că informațiile v-au fost de ajutor și că veți fi la fel de fericite ca mine că există atât de multe produse profesionale care ne ajută să ne întreținem părul vopsit.

Cheers!

4 Comments

 • Reply

  Marina-Adriana

  02/07/2018

  Am folosit șamponul și balsamul Lakme ultraviolet ceva vreme… nu prea mi-a prins bine, dar menținea o vreme culoarea însă îmi și usca părul. Nu știu cum se comportă alte produse de colorare sau de menținere a culorii, însă Lakme, mie nu mi-a lăsat cea mai bună impresie. Probabil asta m-a făcut și să renunț la roșcat, era foarte greu de întreținut și devenise costisitor.

  • Reply

   Ioana Radu

   19/07/2018

   Da, roscatul este o nuanta destul de complicata si curge de pe par mai repede chiar decat griul.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  04/07/2018

  ce misto! uite, sa stii ca eu am roscatul de ceva vreme, si chiar ma enerva ca tine cam putin, incepe sa paleasca repede. ma enerva mai mult cand aveam culorile alea turbate, ca nu aveam ce sa le fac…

  • Reply

   Ioana Radu

   20/07/2018

   Inainte, cand nici eu nu stiam de astfel de produse, ma stresam si eu destul de tare. Acum sunt happy ca nuantele in care aleg sa ma vopsesc tin mai mult timp si parul are stralucirea aia frumoasa vreme indelungata :D.

Leave a Reply