Review produse & servicii

Îngrijirea tenului cu masca hidratantă cu aloe vera

By | 19.02.2019 | 1 Comment

Anul acesta am ales să-mi iau 5 produse pentru îngrijire cu ocazia faptului că am împlinit 28 de ani. Mi-am dat seama că haine și accesorii am destule, de vacanță încă nu pot să vorbesc pentru că timpul din perioada asta nu-mi permite, așa că m-am orientat către ceva ce oricum îmi doream. Printre produsele respective cu care am ales să mă cadorisesc a fost și masca hidratantă cu aloe vera de la Nomasvello. Am folosit-o în ajunul aniversării mele, astfel încât să mă trezesc de ziua mea cu tenul îngrijit și răsfățat. Pentru că merit. Îmi spun asta des, însă nu acționez la fel de des în consecință. Bine măcar că am făcut-o de data asta 😉 .

Îngrijirea tenului cu masca hidratantă cu aloe vera

De ce tocmai masca hidratantă cu aloe vera?

De ce am ales-o pe aceasta în defavoarea altor tipuri de mască facială? Cei care mă citiți de mai mult timp știți că am o pasiune pentru măștile faciale, că apelez de două ori pe săptămână la astfel de îngrijire. Ei bine, asta înseamnă că am timp să încerc o mulțime de măști, iar din când în când să le cumpăr din nou pe acelea care mi-au plăcut foarte mult. De data asta, fiind și ziua mea de naștere în perioada asta, am decis să-mi iau una mai scumpă decât de obicei, astfel optând pentru masca hidratantă cu Aloe Vera de la Nomasvello. Au mai multe sortimente de măști profesionale, însă am vrut-o pe aceasta cu aloe pentru că e pentru ten sensibil, iar perioada asta a anului, când trecem de la temperaturile de iarnă la cele de primăvară, sensibilizează oarecum tenul. Cam orice schimbare notabilă de temperatură are efecte asupra lui. Astfel, am decis să-l îngrijesc, să-l pregătesc pentru primăvara pe care am așteptat-o cu nerăbdare.

Masca hidratantă cu aloe vera a costat 70 de lei și e de tip șervețel, adică are forma ovală a unei fețe și e îmbibată cu un produs. Se folosește o singură dată. Prețul e mai mare decât la alte produse similare pentru că e un produs profesional și, asemeni produselor profesionale pentru păr, unghii și alte zone ale corpului pe care le îngrijim, are la bază ingrediente mai scumpe, astfel că și prețul trebuie să fie în concordanță cu acele ingrediente. Dincolo de aloe vera, care hrănește, hidratează și regenerează pielea, masca de față pe care am ales-o are în compoziție și chitosan. Chitosanul este un produs natural, o polizaharidă ce se realizează printr-un proces complex de tratare a carapacelor de creveți, precum și a altor crustacee. Iată o dovadă clară a prețului, că nu-i deloc ieftin acest ingredient. Chitosanul e bun în tratamentele pielii pentru faptul că ajută la activarea fibrelor de colagen și elastină. Cu alte cuvinte masca de față pe care am luat-o ne ajută să ne păstrăm tenul frumos pentru mai mult timp. Vine în completarea cremelor hidratante cu acid hialuronic și alte ingrediente benefice în prevenirea ridurilor.

masca hidratantă cu aloe vera

Cum a fost experiența utilizării acestei măști faciale cu aloe vera?

Am cumpărat-o de la Nomasvello din AFI Palace Cotroceni și am folosit-o acasă. Mi s-a recomandat să o țin la frigider înainte să o folosesc și am procedat întocmai. Asta a făcut momentul în sine chiar mai relaxant decât în mod normal.

Am desfăcut cu grijă ambalajul, că nu știam cum e împăturită masca în interior și nu voiam să risc să o deteriorez în vreun fel. Plicul în care vine masca e complet din aluminiu, așa pare, atât la interior cât și la exterior, ceea ce cred că ajută la păstrarea mai bună a proprietăților produsului. În fine, am desfăcut plicul în care se afla masca și am văzut că era o grămadă de produs, deci masca era îmbibată bine de tot cu acel mix de ingrediente. Am scos-o din plic, am despachetat-o și am aplicat-o pe ten. Scrie pe ambalaj că se aplică pe față și se ține 15-30 de minute, astfel că-mi căutasem anterior pe youtube un playlist simpatic pe care să-l ascult câtă vreme stau întinsă în pat, relaxată, cu masca de față făcându-și efectul.

După vreo 25 de minute am dat jos masca de pe ten, am masat puțin tenul astfel încât să îi dau motiv să absoarbă mai mult produs (din cel în care era îmbibată masca, un fel de jeleu/cremă). Apoi am șters cu un șervețel surplusul și cam asta a fost tot. Ca efect, pielea se simțea hidratată, hrănită în profunzime. Pregătită pentru primăvară și toată nebunia cu polen care o să ne ia cu asalt.

Masca hidratantă cu aloe vera mi se pare bună pentru a fi folosită și în sezonul rece, când tenul e agresat de frig și vânt, cât și în sezonul cald, când pielea se deshidratează mult mai repede și se pierd inclusiv săruri prin procesul de transpirație.

La vreo jumătate de oră după folosirea măștii de față mi-am pipăit din nou tenul să verific cum e (obișnuiesc să fac asta atunci când folosesc pentru prima oară un anumit produs, ca să văd dacă efectele pe care le-am simțit imediat după utilizare au fost bine fondate). Pielea era fină și plăcută la atingere, deci produsul a trecut testul 😀 .

Pentru cine vrea să încerce masca, o puteți găsi online aici, iar offline poate fi achiziționată din orice centru Nomasvello din țară și cred că și din străinătate.

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Bratu Gabriela

    20/02/2019

    masca nu am incercat de la ei! dar genul asta, tip servetel, sunt preferatele mele. chiar le-as da o sansa si acestora, vorba ta, macar o data la ceva timp, ca nu muncim si ne zbatem de pomana…

Leave a Reply