Adv. & Stuff

Înregistrări de voce ideale cu buget mic

By | 04.11.2018 | 0 Comment

Înregistrări de voce ideale cu buget mic

Înregistrările de voce sunt o parte esențială a procesului muzical. Chiar dacă se întâmplă să fii un chitarist vedetă care crede că solo-urile lui sunt cele care țin trupa în topuri, majoritatea celor care ascultă piesele unei trupe se raportează la ea ca la un întreg, dar mai ales la partea de voce. Acesta este unul dintre motivele pentru care este recomandat să investești timp și chiar bani în alegerea celor mai bune echipamente de studio și în alegerea celor mai bune metode care să te ajute, pe tine sau pe colegul de la voce, să scoți maximul pe segmentul acesta. Las mai jos câteva ponturi pentru înregistrări perfecte cu microfoane care să nu te coste o avere.

Locația
Este de la sine înțeles că încăperea în care înregistrezi va afecta sunetul pe care îl obții pe înregistrare și acest lucru este valabil mai ales atunci când urmărești vocea. Presupunând că nu ai o cabină vocală tratată pe deplin, încearcă să experimentezi locuri diferite din încăpere. Poți încerca, de asemenea, să cumperi un filtru de reflexie care înconjoară microfonul și împiedică zgomotele de fond să se audă pe înregistrare.

Poziția microfonului
Orice microfon profesional are un punct optim în care sunetul preluat se potrivește cu sunetul sursă. Este un reflex ca fiecare interpret vocal să se poziționeze foarte aproape de pop filtru, la aproximativ 5 centimetri de capsula unui microfon cu condensator. Acest obicei poate funcționa foarte bine pentru unele voci, în timp ce pentru altele este departe de a fi perfect. Uneori efectul poate fi mai bun dacă nu folosești deloc un pop filtru și te poziționezi mai departe de microfon.

Setările legate de gain
Ajustarea gain-ului preamplificatorului – fie că este construit pe o interfață, fie că este o unitate de sine stătătoare – este extrem de importantă pentru captarea vocilor, fără zgomote și fără tăieturi. Dacă îl setezi la un nivel prea jos nu vei capta suficient semnal, ceea ce va conduce la necesitatea de a comprima și la un palier de zgomot mai mare, o problemă care se poate observa frecvent la microfoanele si preamplificatoarele mai ieftine. Dacă îl setezi la un nivel prea ridicat, în schimb, riști să strici înregistrarea. Soluția este fie să iei în considerare o compresie mică în timpul înregistrării, fie să încerci să tragi secțiunile mai liniștite și secțiunile mai tari separat, astfel încât să poți seta niveluri diferite de gain.

Suportul
Poate părea plictisitor, dar este foarte adevărat și trebuie să ții cont de acest sfat: dacă te zgârcești când alegi suportul pentru microfon vei ajunge să ai dureri serioase de la echipamentele masive și greoaie, cărora încerci să le schimbi poziția. Deși poți obține un sunet foarte bun de la un microfon cu preț mic, dacă folosești un suport ieftin vei reuși să transformi chiar și cel mai scump microfon în ceva aproape inutil. Există destule variante de suporturi la prețuri bune, care să nu îți facă o gaură în buget, dar care să nici nu îți ruineze munca.

Interpretarea
Ultimul dar nu cel din urmă aspect, desigur, este interpretarea – de departe cel mai important factor în atingerea succesului unei înregistrări. Artistul trebuie să beneficieze întotdeauna de cele mai bune condiții în studio și să se poată auzi, astfel încât să poată ajusta din mers performanța.

Dacă aceste ponturi ți-au fost de folos și vei încerca pe viitor să obții cele mai bune rezultate în studio cu costuri pe cât posibil reduse, un ajutor de nădejde în acest sens vei găsi la Soundstil.ro. Importator direct și distribuitor exclusiv al unei game foarte ample de echipamente destinate industriei muzicale, de la microfoane și echipamente de scena și de studio până la lumini și efecte speciale, Soundstil.ro este alegerea ideală atunci când ești în căutarea celor mai importante echipamente pentru domeniul muzical și ai nevoie de cea mai bună ofertă de preț de pe piață.

Cheers!

Leave a Reply