Review produse & servicii

Institut Esthederm Paris – păstrarea frumuseții naturale pe termen lung

By | 04.10.2018 | 4 Comments

Pentru o perioadă mi-am schimbat complet ritualul de îngrijire a tenului, motivul fiind un set de mini produse de la Institut Esthederm Paris. Sunt genul acela de produse mai scumpe, cu ingrediente alese atent, produse special concepute pentru persoanele care își doresc o îngrijire în profunzime, dar delicată, fără a agresa în vreun fel pielea. Ele sunt potrivite inclusiv pentru persoanele cu ten sensibil sau anumite probleme ale dermei și/sau epidermei. Din păcate pentru buzunarul meu, m-am îndrăgostit de aceste produse și am ajuns să le pun în folderul wishlist pe care îl am de ceva vreme pe Pinterest (și de unde șterg produsele treptat, pe măsură ce mi le achiziționez).

Care sunt mini produsele pe care le-am primit de la Institut Esthederm Paris? Într-un frumos portfard argintiu au fost următoarele:
– Osmoclean lapte demachiant hidratant 50ml;
– Osmoclean tratament pentru curățarea în profunzime a porilor 15ml;
– Osmoclean mască exfoliantă iluminatoare 15ml;
– Apă celulară spray 30ml;
– Apă celulară cremă 10ml;
– Adaptasun lapte de corp 20ml.

Toate produsele pe care le-am primit sunt în format mini, fiind de fapt un kit de testare. O să scriu mai jos câteva detalii pentru fiecare în parte, inclusiv impresii după utilizare, și o să trec și care este gramajul care se găsește în mod normal pentru fiecare produs.

kit produse Institut Esthederm Paris

Osmoclean lapte demachiant hidratant

Metoda de tratament propusă de Institut Esthederm Paris are 4 pași: pregătire, energizare, tratare, protejare. Gama Osmoclean este dedicată pregătirii tenului, adică pasului numărul 1, produsele acestea fiind concepute ca un fel de program de curățare ce respectă sensibilitatea pielii și flora protectoare naturală. Gama Osmoclean este adaptată tuturor nevoilor și tipurilor de ten.

Când am folosit laptele de curățare Osmoclean de la Institut Esthederm Paris am observat că nu are miros și textura lui este blândă. Curățarea tenului cu acest lapte este un proces delicat, dar eficient. Poate fi aplicat pe ten cu o dischetă din bumbac, dar poate fi aplicat și cu degetele și apoi să fie clătit tenul cu apă. Practic e ideal atât pentru persoanele care preferă produsele demachiante de tip cremă, dar și pentru cele care optează mai degrabă pentru geluri de curățare & apă.

Tubul mini din kit-ul de testare pe care l-am primit eu are 50ml, însă acest lapte demachiant hidratant Osmoclean are în mod normal 200ml, ceea ce e firesc având în vedere că este conceput pentru curățarea zilnică a tenului. Pe site-ul brand-ului – www.institutEsthederm.ro – am găsit și o listă a magazinelor în care sunt comercializate produsele în România, printre acestea numărându-se câteva locații BebeTei, Farmacia Tei, Minifarm și Bebesupermarket.

Institut Esthederm Paris

Haide să vedem și restul produselor pe care le-am testat…

Osmoclean tratament pentru curățarea în profunzime a porilor

În broșură am citit că aceasta este o cremă tehnică ce reflectă emblematic expertiza celor de la Institut Esthederm. Consistența sa este cea care îi conferă eficacitate unică, fiind concepută pentru a absorbi impuritățile din profunzimea porilor, acționând ca un vacuum.

Pe bună dreptate chiar este un produs eficient. Deși la prima vedere după textură pare delicat, în compoziție are ingrediente care ajută la curățarea în profunzime a tenului, eliberându-l de celule moarte și de tot praful & poluarea pe care pielea le adună zi de zi. Am mai observat la acest tratament de curățare că are miros un pic medicamentos, ceea ce e firesc pentru dermatocosmetice. Personal am fost așa de mulțumită de cât de curat și neted a rămas tenul în urma utilizării, încât am pus produsul acesta în wishlist.

Tubul mini din kit-ul de testare are 15ml, însă gramajul recipientului care se găsește în magazine este de 75ml. Ca mod de utilizare este similar gelurilor exfoliante, aplicându-se cu mișcări circulare pe față, gât și decolteu, astfel încât pielea de pe aceste zone să fie curățată în profunzime, după care se clătește foarte bine cu apă. Acest tratament pentru curățarea în profunzime a porilor se folosește de două ori pe săptămână.

Institut Esthederm Paris

Osmoclean mască exfoliantă iluminatoare

Un produs cu o consistență cremoasă, densă, ce combină exfolierea cu acțiunea unei măști de tratament. În broșura informativă am găsit că masca Osmoclean conduce ingredientele active direct către celule, absoarbe excesul de sebum și elimină celulele moarte și imperfecțiunile de suprafață care ascund luminozitatea pielii.

Ce am observat eu folosind această mască? Consistența chiar este densă, așa cum e menționat în broșură, iar textura este fină, ca și cum ar fi o cremă făcută din multe petale fine și delicate. Mirosul este și el finuț, aproape imperceptibil, iar produsul se întinde foarte ușor pe față. Masca se lasă câteva minute să acționeze, timp în care devine mată, după care se îndepărtează cu apă din abundență. Tenul rămâne foarte curat, mat, fin, vizibil curățat mult mai eficient decât cu alte produse pe care le-am folosit de-a lungul timpului. Mi-e un pic rușine să recunosc, dar n-am avut niciodată produse mai bune de atât. Bine, nici acum nu le am propriu-zis, fiind vorba de mini-produse pentru testare, dar faptul că le-am descoperit înseamnă mult pentru mine.

Varianta mini pe care o am eu are 15ml, însă produsul în recipient cu gramaj normal este de 75ml. Masca aceasta exfoliantă iluminatoare se folosește tot de două ori pe săptămână, la fel ca tratamentul pentru curățarea în profunzime.

Institut Esthederm Paris

Apă celulară spray

Institut Esthederm Paris are o întreagă gamă de produse denumită Eau Cellulaire. Unul dintre produsele din gama asta este apa celulară de tip spray. Formula apei celulare este similară cu cea care se găsește în mod natural în piele. Optimizează și păstrează vitalitatea celulelor, oferind cantitatea optimă de elemente esențiale: oligo-elemente, minerale – echilibru electrolitic – pH similar cu al pielii. Tehnologia aceasta este brevetată de cei de la Institut Esthederm, apa celulară pe care ei ne-o pun la dispoziție fiind în armonie cu pielea și optimizând rezultatele tuturor produselor cu care este folosită. Practic poate fi pulverizată pe ten înainte de aplicarea cremei de față și ajută la optimizarea efectelor acesteia. În același timp, ca multe alte spray-uri pentru față, acesta cu apă celulară poate fi folosit și pentru fixarea machiajului, cât și pentru hidratarea și reîmprospătarea tenului pe tot parcursul zilei.

Prima chestie pe care eu am observat-o folosind acest produs a fost că nu se aude atunci când agit tubul, înainte de a pulveriza produsul pe ten. Apoi, pulverizându-l, am văzut cât de zdravăn este, dispozitivul acela mic al spray-ului distribuind produsul cu precizie pe ten, fără să se piardă în alte direcții (dacă folosiți spray-uri de față, fie doar pentru fixarea machiajului, știți despre ce vorbesc), deci aici clar nu se face risipă. Ca textură nu se simte ca alte spray-uri folosite de mine, chiar dacă e tot un tip de apă, se absoarbe altfel în piele, aici chiar nu mă pricep să explic experiența 😀 , dar e de bine.

Varianta mini pe care am testat-o eu este un tub de 30ml, însă în magazine se găsește în două variante mai generoase – 100ml și 200ml.

Eau Cellulaire Spray Institut Esthederm Paris

Apă celulară cremă

Un alt produs din gama Eau Cellulaire este această cremă energizantă și reconfortantă. Conform informațiilor din broșura de prezentare, prin folosirea acestei creme pielea își îmbunătățește textura și își păstrează nivelul de hidratare pe termen lung. Confirm că e reală prezentarea, fiind atât de mulțumită de crema aceasta încât acum se află în wishlist-ul meu de pe Pinterest, acolo unde mă organizez cu viitoarele cumpărături.

Cum este mai exact apa celulară cremă? La prima vedere e o cremă obișnuită, dar după ce am trecut cu degetul prin ea pentru a lua o cantitate moderată să o întind pe ten și pe gât, am descoperit că are o consistență foarte groasă, super creamy, iar mirosul e demențial fără nicio exagerare. Miroase de parcă ar fi o grădină de flori. Mai specific de atât, miroase a petale de magnolie. E o încântare pentru simțul olfactiv. Ar trebui să se facă și niște geluri de duș și creme de corp cu aroma asta ♥.

Varianta mini a produsului, din kit-ul de testare, are doar 10ml (sadly for me 😀 ), însă produsul în varianta normală are 50ml. Prețul acestei minunății este în jur de 130-150 de lei. Merită, clar merită investiția! Cu atât mai mult în sezonul rece, când tenul are nevoie mai mare de hidratare.

Eau Cellulaire Cream Institut Esthederm Paris

apa celulara crema Institut Esthederm Paris

apa celulara crema Institut Esthederm Paris

Adaptasun lapte de corp

Produsele din gama Adaptasun sunt compatibile cu orice tip de piele și sunt disponibile în texturi diferite pentru a se adapta cerințelor clienților. Practic există variantă spray și variantă lapte de corp. Adaptasun a fost conceput pentru persoanele care își doresc un bronz frumos, dar care vor să evite fotoîmbătrânirea pielii. Tehnologia de bază a produsului previne degradarea celulară.

Practic și acest produs are în compoziție apa celulară brevetată de Institut Esthederm, acest ingredient reducând deshidratarea și pierderea de minerale pe parcursul expunerii la soare. Totodată, formula specială a produsului ajută și la obținerea mai rapidă a bronzului, cât și la păstrarea acestuia timp mai îndelungat. Se poate spune că simpaticul Adaptasun este prietenul de nădejde al fetelor care ar vrea un bronz frumos, dar care nu vor să se expună prea mult timp la soare, cunoscând efectele nocive ale razelor acestuia.

În cazul acestui produs nu prea pot să vă spun cum îmi merge, fiind octombrie și frigul intrându-și deja în drepturi, astfel că nu mai folosesc protecție solară pe corp, ci doar pe față. Dar îl iau cu mine în prima vacanță pe tărâmuri cu mult soare și vă povestesc atunci despre el 😀 .

Adaptasun Institut Esthederm Paris

În concluzie…

Produsele de la Institut Esthederm din gamele Osmoclean și Eau Cellulaire sunt un fel de… Holy Grail of face care. Știu că am scris și mai sus unde se găsesc de cumpărat, dar scriu din nou pentru a fi mai la îndemână: BebeTei, Farmacia Tei, Minifarm, Bebesupermarket, PharmaLife Med Unirii (MedLife), Belle Vie și chiar și pe site-ul Notino.ro.

Institut Esthederm Paris este un brand premium, fiind prezent în țara noastră prin intermediul celor de la NAOS Skincare Romania (în portofoliul lor se află și brand-ul Bioderma, un alt brand de calitate îndrăgit la scară largă). Fondatorul brand-ului Institut Esthederm Paris, Jean Noel Thorel, a afirmat că l-a creat “nu pentru a face femeile mai frumoase, ci tocmai pentru că ele sunt frumoase”. Este un concept inovator de “age management” pentru a ne păstra frumusețea naturală pe termen lung. Nu asta e ceea ce ne dorim atât de mult? Mă bucur enorm că am descoperit aceste produse, având ocazia să le testez și să văd cât de bine îmi merg, iar buzunarul mă privește cu coada ochiului pentru că știe că am adăugat câteva din noile descoperiri pe lista de cumpărături. Eh, a mai trecut el prin asta, nu-i bai 😀 .

Lots of hugs, my beautiful ones!

4 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  04/10/2018

  sunt pe sistemul dai un ban, dar stii ca face. In general cosmeticele astea mai scumpe sunt bune. Ar fi si culmea sa nu fie asa. Mi-e greu sa aleg unul din produsele astea. Cam de toate as avea nevoie si pe toate mi-ar placea macar sa le testez, ca in varianta full sa mi le cumpar pe toate… slabe sanse! Nu vor deloc sa imi iasa numerele la loto. Oricum, o sa ma mai uit pe Notino sa vad daca prind vreo oferta de nerefuzat.

  • Reply

   Ioana Radu

   15/10/2018

   Si eu la acelasi lucru m-am gandit, ca stiu ca au campanii de reduceri bune din cand in cand ^_^.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  09/10/2018

  apa celulara crema? Geez, lumea asta evolueaza cu o viteza mai mare decat cea cu care pot tine eu pasul! adevarul e ca din cate chestii faine au aparut, nici nu stii spre care sa te indrepti prima data!

  • Reply

   Ioana Radu

   01/11/2018

   Da, ai dreptate, sunt atat de multe produse pe piata incat adesea e greu sa alegem dintre ele. Ma bucur tare mult ca am avut ocazia sa descopar produsele despre care am scris aici, drept pentru care n-am ezitat sa le trec pe wishlist pentru a achizitiona cateva dintre ele in format mare (standard, caci cele primite pentru testare au fost in format mini) 😀 .

Leave a Reply