Diverse

Iubiți-i tot anul, nu doar de ziua bărbatului! (și inversa este valabilă)

By | 09.03.2018 | 7 Comments

ziua barbatului

Azi, pe cât de bună e ziua asta, sunt totuși un pic supărată pe ambele tabere. Pe ele pentru că nu vor să ofere reciprocitate, iar pe ei pentru că nu știu când e de fapt ziua bărbatului. Și acum le voi lua pe rând. În primul rând mi se pare o dovadă de lipsă de respect, lipsă de iubire și aroganță când o persoană de sex feminin vrea să primească flori și alte atenții de 8 martie, dar nu își dă silința să ofere, la rândul ei, dragoste și apreciere pe data de 19 noiembrie, când e Ziua Internațională a Bărbatului (conform legii, deci nu e o chestie scornită de mine). Nu e etic să așteptăm ceva și să nu fim dispuse să oferim și noi. Că e un six pack de bere, un aparat de ras sau un aparat de tuns profesional, două bilete la un meci, un voucher la magazinul cu articole de pescuit sau orice altceva… there must be something in return. E o lege universal valabilă, trebuie să returnăm fiecare gest frumos care ne este făcut. Dacă putem, să oferim chiar mai mult, pentru că cele mai bune versiuni ale noastre sunt puternice și atente deopotrivă.

Acum, dragi bărbați, nu vă bucurați încă. De cealaltă parte a baricadei sunt supărată și pe voi. Pe aceia dintre voi care nu știți când e ziua voastră. Nu, nu este pe 9 martie, aceasta fiind Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (prin Legea 247 din 5 decembrie 2011). Nu, nu este nici pe 5 mai, așa cum admit că știam și eu în urmă cu ceva ani. Data de 5 mai a fost o alarmă falsă, o campanie inițiată în scop publicitar de o firmă producătoare de bere. S-a încercat totuși și un pas către recunoașterea oficială a zilei de 5 mai drept ziua bărbatului, dar petiția nu a beneficiat de suficiente semnături pentru ca proiectul să poată fi prezentat Parlamentului. Nu vă întristați însă. Pe data de 19 noiembrie este Ziua Internațională a Bărbatului. A fost adoptată și în România o astfel de lege, în anul 2016, pentru susținerea acestei date. Astfel, conform aceleiași legi care spune că ziua femeii este pe data de 8 martie, ziua bărbatului este pe data de 19 noiembrie. Dacă vreți să verificați, vedeți Legea nr. 22/2016. Cu plăcere. Acum, dragi bărbați, aștept de la voi să fiți fermi și să începeți să zguduiți din temelii ziua de 19 noiembrie a fiecărui an, să nu mai existe nicio femeie care să nu știe că data cu pricina este echivalentul zilei de 8 martie de care noi ne bucurăm de atâta vreme. Aveți dreptul, oferit de aceeași lege, să vă bucurați pe deplin de ziua de 19 noiembrie.

În altă ordine de idei, eu sunt de părere că trebuie să ne iubim reciproc tot timpul anului. Să ne respectăm, să ne susținem, să fim o echipă. Dar pentru că a tot fost în aer confuzia asta cu ziua bărbatului, am zis să mă concentrez asupra ei și sper acum, pe final, că am reușit să imprim în mintea cuiva data de 19 noiembrie și că bărbații vor începe și ei să se bucure de adevărata lor zi. Fetelor, de câte ori ați fost la show-uri de striptease de 8 martie? Brace yourselves! Pe 19 noiembrie e rândul lor să spună “Iubito, am plecat la striptease!” 😀 .

7 Comments

 • Reply

  Denisa

  09/03/2018

  Hehe, recunosc ca habar nu aveam de 19 Noiembrie. Stiam ca cea de 5 mai era ceva legat de o reclama la bere, deci nu o luam prea in serios. Si de 9 martie auzisem pentru prima oara acum cateva zile. Ma gandisem drept cadou sa fac o varianta sanatoasa a desertului lui preferat, pe weekend, sa ne rasfatam in voie. M-am gandit deja la reteta, nu mai pot da inapoi 🙂 Ce idee frumoasa si utila de articol ai avut!

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2018

   Mulțumesc, Denisa! Și ideea ta cu desertul e una bună. Eu nu sunt așa gospodină pricepută ca tine, dar niște clătite cu dulceața lui preferată aș putea să fac ssăptămâna asta, așa fără nicio ocazie :D.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  09/03/2018

  :)) cred ca fetele nu vor fi prea incantate! iti dai seama, la ce gelozii scorneste mintea noastra…

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2018

   Încântate sau nu, e loc sub soare pentru toți 😀 ^_^.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  09/03/2018

  :)) articolul e mai amuzant decat mostra de pe FB, pe bune. Al meu nici nu a avut vreodata pretentia ca ar fi ziua barbatului. De fapt, nici pentru mine ziua femeii nu e asa vreo mare sarbatoare. Primesc flori si cadouri destul de des, deci nu am nevoie de o zi anume pentru treaba asta. La fel si el, cand stiu ca are nevoie de ceva sau isi doreste ceva, ii cumpar. Nu astept Craciunul sa ii cumpar atunci aparat de ras.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2018

   La fel stau lucrurile și în cazul meu, nu consider că e nevoie de o zi anume pentru a-mi arăta dragostea și aprecierea. Dar consider că-s ok și zilele astea, că unele femei nu văd o floare tot anul, măcar de 8 martie să se împiedice partenerii lor de florăriile care parcă se înmulțesc în perioada asta :D.

 • Reply

  Adriana

  13/03/2018

  Ce m-a amuzat poza articolului :DD

Leave a Reply