Adv. & Stuff

Jocuri educative – cadourile perfecte pentru copii

By | 26.06.2017 | 1 Comment

M-am aflat de multe ori în situaţia în care nu am ştiut ce cadouri să cumpăr pentru copiii din familie sau pentru prinţesele prietenelor mele. Nu aş fi vrut să cumpăr chestii inutile. Chiar dacă ştiu că de cele mai multe ori o jucărie prezintă interes doar vreo săptămână, după care este aruncată într-un colţ, am preferat să fie o jucărie folositoare, aşa că în timp am învăţat să mă orientez către jucării educaţionale ori jocuri de familie. Chiar şi aici, în Suedia, când am mers la spital cu o prietenă şi copilul ei pentru un control de rutină, am văzut că în sala de aşteptare erau multe astfel de jucării educaţionale, printre care şi cel de mai jos:

jucarie-educativa-beeboo-labirint

Iniţial n-am înţeles prea bine ce face jucăria asta. Cel mic s-a dus direct la ea, iar apoi m-am alăturat şi eu şi am tot mutat mărgelele din lemn în sus şi în jos prin „labirint”. Apoi mi-am dat seama că este o bună jucărie pentru simţul tactil, simţul vizual, motricitate şi chiar şi învăţarea incipientă a operaţiilor matematice. Aceste jocuri sunt potrivite pentru copii mici, iar preţul este de aproximativ 17 lei pe site-ul Noriel (unul dintre magazinele mele favorite când e vorba de jucării pentru copii, fie ele jucării educaţionale, jocuri de familie, jocuri de îndemânare ori altele).

Tot din categoria jocurilor educative fac parte şi seturile de cartonaşe cu diferite modele, astfel încât cei mici să poată învăţa cu uşurinţă cifrele, literele, animalele, fructele, legumele ş.a.m.d. În momentul în care cei mici încep să devină curioşi este timpul perfect pentru astfel de cartonaşe educative. Apoi îşi vor dori să înveţe tot mai mult, fiind o chestie distractivă.

jocuri educative fructe si legume

Un al treilea tip de jocuri educative sunt cele concepute special pentru a fi jucate în grup (minim 2 persoane). Cel mai distractiv este când astfel de jocuri aduc împreună membrii familiei, creându-se o conexiune aparte între părinţi şi copii sau între bunici şi copii. Un fel de jocuri care să aducă membrii familiei mai aproape unii de ceilalţi şi care să-i arate copilului că astfel de activităţi sunt distractive. Dacă cel mic a mai crescut şi nu are nevoie de un adult care să-l ajute să citească regulile jocului, el se poate juca acest joc şi cu prietenii când vin în vizită (fetiţa unei vecine, vreo verişoară sau chiar o colegă de clasă).

joc-interactiv-noriel-30-de-jocuri-intr-unul-singur

Eu am învăţat să fac astfel de cadouri, fiind destul de practice. Chiar dacă nu toţi copiii sunt atraşi de ele, părinţii fiind singurii care pot spune cu exactitate dacă micuţilor lor le plac astfel de activităţi, merită încercat terenul.

P.S.: Am găsit şi câteva recomandări în ceea ce priveşte jucăriile pentru copii de la 0 la 6 ani, astfel încât să fie mai uşor de ales darurile.

One Comments

  • Reply

    Caietul Cristinei

    27/06/2017

    usor-usor trecem si noi la jucarii de genul asta. Nepotica noastra a implinit un an si e din ce in mai curioasa si mai deschisa la prins lucruri noi. De-acum vom incepe sa invatam si noi animalutele, fructele, plantele… o sa fie distractiv.

Leave a Reply