Adv. & Stuff

Jucăria potrivită pentru băieţi între 8 şi 30 de ani (why not?)

By | 01.07.2016 | 4 Comments

Vreau să clarific nişte chestii încă din primul paragraf. În primul rând întotdeauna am avut o atracţie pentru gameri şi cam toţi oamenii care au ştiut să se joace până târziu în viaţă. Să ştii să-ţi păstrezi spiritul de joacă, de copil, într-o societate atât de dură e mare lucru. În al doilea rând chiar nu consider că oamenii care se joacă la vârste înaintate sunt copii. Am auzit de multe ori preconcepţia asta, că nu m-am maturizat dacă mie la 25 de ani îmi place Hello Kitty sau că X-ulescu e imatur că se joacă cu lego la 32 de ani. Aş zice că e mai degrabă invers. Că trebuie să ai o doză de sclipire în toată maturitatea aia ca să-ţi permiţi să iei viaţa la mişto şi să te joci. Jocurile nu sunt pentru oricine, ci doar pentru cei care au trecut de etapa în care se luau prea în serios şi au ajuns la concluzia că viaţa e despre orice ne face plăcere, indiferent de preconcepţiile celor din jur. Pe ideea asta vă scriu azi despre Lego Chima, despre care am luat o lecţie chiar de la fiul unei prietene.

Sunt pro lego de când mă ştiu, mai ales că am avut şi eu un astfel de joc când eram mică. Lego contribuie la partea de logică şi ne ajută să ne dezvoltăm anumite aptitudini, de aceea cred că este unul dintre cele mai râvnite jocuri din lumea întreagă. Despre Lego Chima am aflat de curând. Ba chiar mi-a fost dată o lecţie şi cred că din mai multe puncte de vedere copiii din ziua de azi sunt mult mai inteligenţi şi mai informaţi decât noi. Suplimentar, au şi aptitudini mai şmechere decât noi. Am învăţat de la Andrei, în timp ce îmi arăta cum funcţionează aruncătorul de pietre al lui Rogon, povestea ţinutului Chima.

Exista cândva un trib de rinoceri care aveau ceva nepreţuit – CHI. Acest Chi a fost furat de mai mulţi răufăcători care, rând pe rând, au vrut ori să îl distrugă ori să îl folosească în scopuri negative. Acum, Chi-ul se află în mâinile lui Sparacon cel cu 6 picioare. Sparacon este foarte periculos, fiind un războinic cu carapace de păianjen. Dar rinocerii şi-au construit o armă foarte puternică pentru a distruge acest răufăcător şi pentru a-şi recupera Chi-ul. Doi dintre cei mai şmecheri războinici din armata rinocerilor, Rogon şi Rinona, au plecat cu aruncătorul de pietre pentru a-l găsi pe hoţul Chi-ului.

Aşadar, o întreagă poveste este realizată în jurul acestei jucării. Aruncătorul de pietre poate fi construit de copilul tău, nepotul, verişorul sau altă rudă/cunoştinţă căreia nu ai idee ce să-i iei cadou. E chiar o idee bună. Adu-ţi aminte că, atunci când băieţii cresc, niciodată nu ai idee ce să le cumperi. Devin prea mari pentru maşinuţe şi jucării de pluş, dar prea mici pentru sticle de whiskey. Şi e mult probabil ca cele mai bune preţuri pentru diverse chestii din colecţia Lego Chima să le găsiţi pe Noriel.ro

Fie ca binele să învingă nu doar în lumea Lego, ci şi în viaţa de zi cu zi! 😉

P.S.: Am găsit şi un video cu „Aruncătorul de pietre al lui Rogon”, ca să vedeţi complexitatea jocului şi totodată cât e de interesant.

4 Comments

 • Reply

  Mihaela

  01/07/2016

  Trebuie sa-i cumpar si eu un joc lego din asta lui Dragos. Presimt ca o sa ne distram pe cinste!

  • Reply

   Ioana Radu

   02/07/2016

   I-as lua si eu prietenului meu. Si sa-l asamblam impreuna 😀

 • Reply

  cristina dragomir

  03/07/2016

  Eu ma consider foarte matura, poate chiar prea matura cateodata. Asta nu inseamna ca nu am momentele mele in care sa vreau sa ma uit la desene sau sa ma las furata de jocul nepotului meu. Preferatele lui sunt masinutele dar, atunci cand se plictiseste de ele, intra in scena piesele de LEGO. De multe ori m-am simtit “umilita” pentru ca el se descurca mult mai bine la imbinarea pieselor.

 • Reply

  Nicu

  06/07/2016

  Eu m-aş juca şi acum, chiar dacă am trecut de ceva timp de 30 de ani. Un lego, şotronul, ascunsa….
  Şi dacă zice lumea….nu are decât. Vorbesc din răutate.

Leave a Reply