Diverse

Kit de gânduri&produse pentru 8 martie

By | 06.03.2019 | 4 Comments

8 martie

Toată zarva asta din perioada 1-8 martie mă zăpăcește cu fiecare an parcă tot mai mult. Am ajuns de ceva vreme bună în punctul în care nu mai vreau lucruri inutile și nici zâmbete inutile. Am un mărțișor de suflet, primit de la o verișoară în urmă cu mulți ani, și-l port în fiecare an cu șnurul clasic, iar câteva zile atașez bluzei sau sacoului o broșă din vasta colecție de care sunt tare mândră 😀 . Însă e suficient, nu simt nevoia și nici nu cred că-mi doresc să primesc atenții în perioada 1-8 martie. În definitiv am de toate. Cu excepția florilor de pus în vază, de astea primesc mereu cu sufletul deschis ♥.

Printre teancuri de cadouri, felicitări, mesaje, consumerism, gânduri ne-sincere… un kit de supraviețuire ar fi ideal. Și dacă tot am spațiul acesta de internet pe care-l plătesc anual, de ce să nu fac chiar eu în scris un astfel de kit? And it goes like this…

• Înțelegem că 8 martie e despre fiecare în parte
Ziua de 8 martie este recunoscută în foarte multe țări ca fiind ziua internațională a femeii. Și asta cred eu că are două nuanțe – una care se referă la aprecierea pe care o primim din partea celor din jur, iar alta care e despre cum ne simțim cu noi însene. Prima e despre celebrarea feminității în general, însă a doua e despre cum suntem, cum ne raportăm la noi însene, cum ne apreciem înainte de a aștepta din partea altora să ne aprecieze, cum ne iubim, cât ne iubim, cât însemnăm pentru noi în calitate de femei, ce facem pentru noi, cum ne sărbătorim singure, ca entități separate de orice altceva. Trebuie să înțelegem că 8 martie e despre noi, despre fiecare în parte, astfel încât să nu-i rugăm pe cei din jurul nostru să danseze alături de noi, ci să fim stăpâne pe sine și să dansăm ca și cum nimeni nu ne-ar vedea, singure, încrezătoare.

• Fiecare contează
Dacă plănuim ca seara de 8 martie să o petrecem cu prietenele la restaurant, în club sau în orice alt tip de locație, asta nu înseamnă că jumătatea noastră e cantitate neglijabilă. Se duce la bere și stă până la ce oră vrea, așa cum și noi stăm până la ce oră vrem. Dacă totuși stă acasă, putem să-i luăm un six pack de bere și să i-l lăsăm la rece. Îmi place să fiu cea mai bună versiune a mea, inclusiv de ziua femeii 😉 .

• Parfumul favorit + ruj roșu
Chiar dacă nu plănuim nimic special pentru ziua de 8 martie, pentru că mai sunt și astfel de ani, se cade să avem grijă de noi la superlativ și să ne trezim un pic mai devreme ca să simțim că suntem perfecte când plecăm spre serviciu (și implicit perfecte pe tot parcursul zilei). Folosim parfumul preferat și cea mai apetisantă nuanță de ruj roșu. În cazul meu e vorba de Givenchy Ange ou Demon Le Secret și orice ruj lichid roșu lucios. Mai nou, la capitolul ruj/gloss, am pus ochii pe Lancôme L’Absolu Lacquer 134 Be Brilliant și NYX Butter Gloss 12 Cherry Pie. De la NYX am mai avut un butter gloss și știu deja că e pigmentat și lucios. Și are și prețul mai prietenos 😀 . Also, dacă e să mi-l iau pe cel roșu în perioada asta sau dacă voi plănuiți vreo achiziție, să știți că pe site-ul Notino.ro avem 8% reducere pe data de 8 martie cu codul women8ro (promoția nu se aplică la produsele aflate deja la reducere sau lichidare de stoc).

În mare parte, kit-ul acesta de supraviețuire e despre a înțelege cum să ne raportăm la lume și la noi însene. Sănătos, astfel încât să ieșim noi bine din toată ecuația. Și pe alocuri este și despre micile detalii care ne fac să fim noi, adică rujul și parfumul în care ne îmbrăcăm 😉 .

Să aveți o zi de 8 martie exact așa cum vă doriți! Cuminte și elegantă… sau efervescentă și de nerecunoscut. Cheers! Pe mine mă găsiți la bar, singură. Pentru că în ciuda faptului că n-am găsit nicio fată care să meargă cu mine, eu chiar nu am de gând să stau acasă și vreau să mă sărbătoresc ♥.

4 Comments

 • Reply

  Bratu Gabriela

  06/03/2019

  cum nu ai gasit pe nimeni? Ioana, eu oricum sunt libera vineri, trag o fuga pan la tine! pai mult crezi ca imi trebuie? in 3 ore nici nu am ce face si ajung!

  • Reply

   Ioana Radu

   07/03/2019

   Salvarea mea când am nevoie >:D<. Fac cinste cu prima băutură :)).

 • Reply

  o femeie

  07/03/2019

  Noi ne-am platit o mica vacanta asa ca pass.

  Mi-am pus in plan sa tin o suma mica de bani cu mine, si sa iau fructe/croissante, maine, la femeile ce le vad ca matura strada.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2019

   Ce gest frumos ♥. Felicitari!

Leave a Reply