Adv. & Stuff

Lecţia pe care am primit-o despre anvelopele Nokian

By | 21.09.2015 | 5 Comments

Cea mai nouă păţanie, cred că pot să o numesc astfel, de care am avut parte cu Andreea este că „s-a ivit” o pană fix în drum spre mall. Bine măcar că eram la ieşirea din oraş şi nu ajunsesem prea departe. Prima reacţie a fost evidentă. Ea se foia şi încerca să îşi păstreze calmul şi să reacţioneze elegant, eu eram ruşinată de faptul că nu ştiam nimic despre maşini, nu mă pricepeam nici să pun cricul, d-apăi să schimbăm roata. După 10-15 minute se uită la mine şi îmi spune „Nu am roată de rezervă, sper că nu te grăbeşti nicăieri”, apoi izbucnim amândouă în râs. Situaţia era tragi-comică. Chiar dacă am fi avut roată de rezervă, nu ştiu cât de mult ne-am fi priceput să o rezolvăm. Dar, eh, mizam pe faptul că un şofer iscusit ar fi oprit să ne dea o mână de ajutor.

Ea a rămas la maşină iar eu m-am întors vreo 300 de metri, până la primul service auto, să cer asistenţă pentru problema noastră. Am rezolvat ce era de rezolvat, împrumutând cele necesare de la o maşină care ruginise de mult în curtea service-ului respectiv.

DSC_00103 DSC_00114

Apoi, băieţii ne-au zis un pic cam pe ocolite că ar trebui să comandăm nişte anvelope Nokian de pe site-ul best-tires.ro. Nu înţelegeam mare lucru şi mă gândeam că au vreun contract de colaborare cu site-ul sau cu firma, aşa că am încercat să dăm aprobator din cap şi să ne sustragem de acolo cât mai repede. Dar ne-au ginit şi ne-au explicat faptul că e pentru binele nostru să comandăm anvelope de calitate, mai ales că vine iarna, iar Nokian produce şi anvelope de iarnă. Au ţinut să menţioneze faptul că nu e în interesul lor să ne dea sfaturi, că d-aia ne-au şi zis să comandăm de pe site, neavând nicio legătură cu service-ul. Pur şi simplu ne recomandau din experienţă.

Ironică de fel, am întrebat care-i treaba cu anvelopele de la firma asta. Ce le face atât de speciale? Unul dintre ei, puţin mai în vârstă, mi-a retezat-o, spunându-mi că sfaturile se primesc cu un “mulţumesc”, nu cu scepticism. Dar şi-a făcut timp să-mi răspundă şi la întrebare. Nokian Tyres este cel mai mare producător de anvelope din zona de nord a Europei. Având o vechime de peste 80 de ani, au avut suficient timp la dispoziţie pentru perfecţionarea produselor. Acestea sunt testate an de an în Finlanda, în centrul de testare din oraşul Nokia, unde se simulează aproape toate condiţiile de siguranţă care pot apărea pe un drum înzăpezit. De data asta eu am tăcut mâlc, simţindu-mă cu musca pe căciulă. Dar Andreea, care tocmai cheltuise ceva bani în service-ul lor, a întrebat de ce nu sunt testate produsele şi la exterior, adică nu doar în centrul respectiv. I-a tăiat-o şi ei cum mi-a tăiat-o şi mie, spunându-i că se fac teste şi pe şoselele din afara centrului de testare. Omul, se vedea clar, era dezamăgir de noi. Dar am plecat de acolo cu destule informaţii noi, astfel încât lui îi datorez faptul că ştiu că oraşul Nokia nu este celebru doar pentru telefoane, ci şi pentru cele mai bune anvelope. Iar Andreea, desigur, e fericită că tocmai şi-a comandat un set pentru iarnă. Oricum cele pe care le avea erau cumpărate SH, acum doi ani. Deci trebuiau schimbate iar sfaturile cu şi despre Nokian au venit exact la fix!

anvelope de iarna Nokian

5 Comments

 • Reply

  Florin

  22/09/2015

  Anvelopele Nokian sunt printre cele mai bune. Nu mai fiti sceptice asa de des.

  • Reply

   Ioana Radu

   22/09/2015

   Trebuie, pentru binele nostru. Altfel teleshopping-ul ar fi cea mai mare afacere. E bine sa fim sceptici cateodata 😉

 • Reply

  Bianca

  27/09/2015

  Sunt bune. Sotul meu zice ca sunt in top 3 cele mai bune anvelope.

  • Reply

   Ioana Radu

   28/09/2015

   Yup, top quality!

 • Reply

  Raluca

  09/10/2017

  Multumesc pentru informatie, este bine sa impartasim experientele noastre cu ceilalti; in reclame toate sunt super…

Leave a Reply