Women's World

Linia perfectă de tuș nu exi…

By | 21.01.2019 | 3 Comments

Am un portfard pe care scrie “Just wing it. Life, eyeliner… everything”. De fapt acesta e și motivul principal pentru care l-am cumpărat, pentru că mi-a plăcut mesajul scris pe el. Pe de o parte pentru că mi se pare un imbold pentru a începe fiecare zi în forță, ca și cum mi-ar șopti cineva că e timpul să pun la punct și ziua care tocmai începe. Pe de altă parte pentru că nu prea excelez la capitolul eyeliner și știu că e mai degrabă o chestie care ține de exercițiu, adică învăț să trasez linia perfectă de tuș doar exersând cât mai des. A se citi, mai degrabă, făcându-mi din când în când linii asimetrice sau strâmbe. Dar, hey, majoritatea dintre noi am trecut prin asta. Numai că mie îmi ia ceva mai mult timp să fac linia aia perfectă 😀 .

just wing it life eyeliner everything

Machiajul cat eye este unul dintre cele mai populare, însă în ciuda acestui fapt el este și diferit, adaptându-se stilului și personalității fiecărei persoane. Linia de tuș pe care o iubim atât de mult și care sperăm să ne iasă perfect de fiecare dată are avantajul de a spune ceva despre fiecare dintre noi.

De exemplu tușul colorat, în nuanțe bine pigmentate de roz, verde, violet, roșu, albastru ș.a.m.d., spune despre persoana care-l poartă că e o fire îndrăzneață, prietenoasă, cu sufletul plin de experiențe. Din punctul meu de vedere fiecare dintre noi ar trebui să aibă o astfel de persoană în grupul de prieteni, fiind o sursă de inspirație și emanând energie pozitivă. Tușul în culori bine pigmentate chiar i se potrivește. Se poate spune că se definesc reciproc.

Tușul în culori slab pigmentate, pe de altă parte, spune despre persoana care-l folosește că e adepta unui machiaj mai natural, mai simplu, cu care să nu iasă în evidență. E o delicatețe în toată chestia asta, fiind vorba adesea de persoane timide și/sau introvertite. Adică vor să adauge puțină culoare cu un eyeliner, dar să fie vorba de ceva care să nu iasă prea mult în evidență. Și în cazul acestor persoane cred că e ceva aparte. Personal chiar îmi plac fetele delicate, finuțe.

Vedeta subiectului de azi e cu siguranță tușul negru. Aproape fiecare fată are un tuș negru în portfard. Iar tușul negru are și el destul de multe avantaje și muuuulte tipuri de personalități pe care le conturează. Liniile negre pot fi subțiri și sexy a la Marilyn Monroe, groase și dramatice precum le purta Amy Winehouse, alungite și/sau geometrice precum ale Cleopatrei ș.a.m.d. Machiajul cat eye cu tuș negru este un punct important în istoria machiajului, chiar și în istoria care se scrie în prezent.

Linia perfectă de tuș nu există? Asta eram tentată să cred în urmă cu ceva ani, când am început să exersez cu eyeliner-ul. Nu cred că e nevoie să spun ce linii trasam la început, că toate am trecut prin asta și știm despre ce e vorba. Cu timpul am început să am mai multă dexteritate, să trasez liniile mai drepte, mai frumoase și într-un timp cât mai scurt. Apoi am avut vreo doi ani în care am renunțat la machiaj. Iar când am început din nou să-mi aplic tot felul de produse minunate… am descoperit că mi-am pierdut exercițiul cu tușul de ochi. M-am înarmat cu răbdare și am știut că lucrurile vor veni de la sine pe parcurs. Asta trebuie să știe despre tușul de ochi și persoanele care încă se tem de el. Numai exersând putem reuși să ajungem în punctul în care să trasăm linia perfectă de tuș. Și chiar și atunci când devenim experte tot vor fi zile în care liniile de la cei doi ochi nu vor fi perfect simetrice. Între noi fie vorba, liniile pe care mi le trasez eu nici nu pot fi simetrice, pentru că am o pleoapă căzută și trebuie să creez o iluzie cu machiajul pentru a corecta acest mic defect (e totuși un defect comun, pe care-l au multe persoane, chestie pe care am învățat-o la cursul de machiaj).

Așadar linia perfectă de tuș există. Dar se obține prin exercițiu. Eu am multe poze pe facebook și insta în care am folosit eyeliner, fie el negru, puternic colorat sau slab pigmentat. Nu le-aș numi însă perfecte, pentru că mă machiez dimineața când nu stau chiar bine la capitolul răbdare, dar sunt în grafic 😀 .

O chestie importantă de știut în privința machiajului cat eye este că atenția cade foarte mult pe zona ochilor, astfel că trebuie îngrijită bine. Sprâncenele cât și zona de sub ochi joacă un rol important pentru imaginea de ansamblu, astfel că atunci când e necesar putem apela la tratament cearcane și, preferabil constant, putem avea grijă de forma sprâncenelor cu ajutorul unei cosmeticiene bune.

În loc de concluzie mărturisesc că mi-ar plăcea să am zi de zi un machiaj impecabil cu niște frumoase linii de tuș perfect trasate. Moderate, dar finuțe. Însă cheful mă împiedică uneori chiar și să aplic fond de ten, deci de eyeliner nici nu poate fi vorba. Cu toate astea… am 5 eyelinere. Cred că preferatul meu este cel roz ♥. Cu mine aproape întotdeauna e vorba de roz.

XOXO, my ladies!

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  21/01/2019

  Mie nu-mi iese niciodata perfect.

 • Reply

  Cristina

  21/01/2019

  Ca sa iti dai seama ce in urma sunt eu la capitolul machiaj, nu aveam nici cea mai vaga idee ca exista tus roz! Eu nu folosesc eyeliner absolut deloc pentru ca nu stiu sa il aplic. Decat sa arat ca un mascarici, mai bine ma abtin. Nici nu pot spune ca am experimentat prea multe produse de genul acesta sau ca am exersat prea mult, dar nu ma simt in stare sa trasez linia perfecta.

  • Reply

   Ioana Radu

   27/02/2019

   Nici eu nu m-am descurcat la inceput, dar cu eyeliner-ul in 99% din cazuri tine de exercitiu :D. Asadar nu-ti pierde increderea, intr-o zi o sa poti trasa si tu liniile exact asa cum ti le doresti.

Leave a Reply