Adv. & Stuff

Mă apuc de treabă! Chilli şi plante aromate :D

By | 28.03.2015 | 2 Comments

01 ardei-iute-in-casaNu doar o dată mi-a trecut prin minte că aş putea să… grădinăresc. Poate nu am spaţiul necesar pentru a face asta ca la carte, pentru a mă desfăşura după pofta inimii, cu valuri de flori albe şi roz, cu ardei, dovlecei şi roşii. Dar am balcon şi mi-ar plăcea să-l umplu cu ghivece cu mirodenii. Busuioc, ardei iute de diferite tipuri, mentă… o semi-colecţie de ierburi aromate, proaspete, care să mă determine să gătesc mai mult şi cu mai mult drag. Simt că nu fac asta suficient de des, poate chiar destul de rar, dar vreau să mă conving prin toate mijloacele posibile să schimb acest fapt.

01 unelte miciPrin urmare m-am hotărât că nu ar trebui să-mi lipsească una-două perechi de mănuşi speciale, pentru grădinărit, nişte ghivece frumoase (sunt destul de pretenţioasă) şi, desigur, unelte de calitate precum un pachet greblă + scafă de la Offner, din categoria „mici unelte de mână”. Uneltele joacă un rol esenţial atât în cultivarea pe terenuri mari cât şi în cazul câtorva plante în ghivece. Solul trebuie să fie întreţinut constant, nu trebuie să fim experţi în domeniu pentru a şti acest lucru. De aceea îmi doresc să fie de calitate. Nu vreau unelte care să se strâmbe după prima utilizare ori să rămân cu mânerul în mână :)). Cei de la gardenpedia, din ce am citit pe câteva forumuri de grădinărit, furnizează produse de calitate, precum micile unelte pe care am pus ochii şi care mă vor ajuta în cultivarea celor mai delicioşi ardei şi celor mai aromate plante care să transforme gătitul într-o adevărată plăcere 😀

2 Comments

 • Reply

  Ana Berciu

  29/03/2015

  Imi place foarte mult sa gradinaresc, doar uneori. Acum este vremea gradinaritului, ceea ce mie nu imi place prea mult, e mai frumos atunci cand toate sunt aranjate si fructele, legumele la locul lor. Uneori imi doresc sa stau la apartament, sa nu am o gradina, dar nu ma pot lipsi de la asa ceva, este un hobby pentru mine. M-am gandit sa imi transform gradina intr-o curte, adica multa iarba, copaci, un loc de odihna.

  • Reply

   Ioana Radu

   29/03/2015

   Un mix intre cele doua cred ca e ideal. Adica si putin loc de relaxare, dar si o gradina mica si cocheta.

Leave a Reply