Women's World

Machiaj de zi – cât e de important, când și de ce

By | 22.06.2018 | 3 Comments

Există fete și femei pentru care machiajul face parte din ritualul zilnic de frumusețe. În aceeași măsură există fete și femei care folosesc doar cremă de față, fiind adepte ale frumuseții naturale. Deși, la drept vorbind, chiar și cele din urmă apelează uneori la produse de make-up, rujul fiind printre favoritele lor. Rujul, în fond, este un artificiu al frumuseții care a îngrijit și colorat buzele femeilor timp de sute de ani sau poate chiar mai mult. De ce vreau să scriu despre machiaj de zi? Un răspuns simplu ar fi faptul că-mi doresc să punctez niște chestii de bun simț, care au totuși o anumită valoare. Un răspuns mai detaliat ar fi următoarele paragrafe, pe care-mi dau silința să le scriu într-un mod cât mai simpatic și ușor de parcurs. Let’s see…

machiaj de zi - produse de beauty

Cât e de important să purtăm machiaj de zi? La prima vedere s-ar putea spune că nu e cazul să spunem că e important să purtăm machiaj de zi. “Important” pare să fie un cuvânt mare în contextul acesta. Pare doar. Inițial, în calitate de fată care se machiază de vreo două-trei ori pe săptămână, și eu aș fi spus că a spune despre machiajul de zi că e important e un pic cam prea mult. Dar mi-am amintit de câteva momente din timpul zilei în care mi-aș fi dorit să fiu machiată și n-am fost, câteva momente în care fețișoara mea de persoană minionă m-a împiedicat să fiu luată în seamă pentru problemele pe careîncercam să le rezolv. Știu… Știu prea bine, de ani de zile chiar, că societatea nu ar trebui să se raporteze la noi în funcție de vârsta aparentă, ci în funcție de cunoștințe. Dar mai știu că lucrurile nu decurg întotdeauna așa cum ne dorim, cum e firesc, cum ar trebui să decurgă. Astfel că sunt zile în care un machiaj de zi ne ajută în a duce la bun sfârșit task-urile pe care le avem de îndeplinit. E un mic artificiu care ne ajută, fie că vorbim de un machiaj natural complet sau doar de un strat de ruj.

CÂND e important să purtăm machiaj de zi? Ăăă… ziua. D’oh! 😀 Da, dar nu la asta m-am referit, ci la zilele sau momentele din zi în care este important să purtăm un machiaj simplu. De exemplu zilele alea din lună când avem de dus fișe și dosare pe la diferite instituții, când trebuie să dăm fața cu doamne de la diferite ghișee, când un zâmbet nu ne ajută… că, în cazul în care am uitat, avem niște cearcăne mov care nu zâmbesc, plus niște riduri tot mai proeminente pe frunte, dar mai ales niște ochi pe jumătate închiși din cauza câtorva nopți nedormite în care a trebuit să terminăm la timp toate fișele și graficele pentru raportul lunar, cât și costumul pentru serbarea tematică a copilului… Ne mai întrebăm încă o dată, împreună, când anume e important să purtăm machiaj de zi? Când avem de dat ochii cu persoane dificile, astfel încât să părem o gură de aer proaspăt și să facilităm astfel toate treburile (chiar dacă în sinea noastră și noi avem nevoie de niște chipuri fresh care să ne zâmbească simpatic, dar, hey, poate ne ieșim reciproc în cale și rezolvăm și cu asta).

DE CE e important să purtăm machiaj de zi? Dincolo de ideea de a facilita anumite task-uri sau probleme pe care le avem de rezolvat, că de obicei oamenii mai frumușei și mai dichisiți sunt tratați mai frumos, e important să înțelegem că machiajul de zi este și o formă de respect. Dacă mergem la o întâlnire de afaceri sau dacă avem la firmă o ședință importantă în ziua X, iar interlocutorul se pregătește pentru a se prezenta în fața noastră la patru ace, bunul simț ne împinge oarecum să aplicăm și noi câteva produse și să ne prezentăm ca scoase din cutie, ca și cum și nouă ne pasă de întrunirea respectivă și știm, la rândul nostru, că e de bun simț să nu ne afișăm cu cearcănele mov sau albastre în fața cuiva care are cămașa și costumul călcate mai bine decât le-am avut noi toată luna.

Ca o recapitulare a celor de mai sus, putem spune că e important să purtăm machiaj de zi uneori, când circumstanțele o cer, fie că vorbim de facilitarea anumitor activități din timpul zilei (că oamenii se poartă mai frumos cu noi când suntem prezentabili), fie când e vorba de respect față de anumite persoane (superiori de la locul de muncă și nu numai). Nu spun că e ogligatoriu, ci că e important. Nu spun că e nevoie tot timpul de machiaj, ci uneori. Câtă vreme este în avantajul nostru, motivele sunt și ele de partea noastră.

Cheers, my beautiful ladies!

3 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  22/06/2018

  Cine zice ca machiajul nu conteaza minte. Nu sunt adepta machiajului aluia profesional care te face sa nu te mai recunosti nici tu in oglinda, dar stiu si ca putin fond de ten, un strat discret de mascara, un ruj sau un gloss fac diferenta. Machiajul ne schimba si asta ne da mai multa incredere in noi. Cred ca nu de culoare avem nevoie, ci de starea pe care o atrage dupa ea.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  25/06/2018

  eu zic ca machiajul, daca stii sa-l pui pe fata, te schimba complet! acum, vara, la mine e mai complicat, transpir mult si urasc sa mi se scurga ceva pe fata. dar iarna… greu sa ies din casa fara nimic!

  • Reply

   Ioana Radu

   25/06/2018

   Eu vara folosesc de obicei fond de ten cu textura apoasa (water weight), care sa nu incarce porii. Iar pentru rezistenta aplic in cursul zilei, din cand in cand, spray de fixare a machiajului. Preferatul meu este Fix+ de la mac. Este foarte lejer pentru orice tip de ten si, bonus, ma racoreste cand e foarte foarte cald afara ^_^.

Leave a Reply