Women's World

Machiajul și importanța îngrijirii tenului

By | 14.02.2019 | 3 Comments

Faptul că am scris destul de des în ultima vreme despre importanța îngrijirii tenului se datorează într-o oarecare măsură și cursului de machiaj pe care-l urmez de ceva vreme la Institutul Eurocor. Am ajuns la modulul 4, adică al patrulea caiet de studiu, a patra lună de teorie despre machiaj, cât și teme & exerciții practice. Având în vedere că acest curs are 8 module, pot spune că am parcurs jumătate din el. Poate ar trebui să fiu bucuroasă că avansez, însă admit că mă încearcă și ceva emoții știind că sunt din ce în ce mai aproape nu doar de finalul cursului, ci și de examenul care marchează acel final. Dar, hey, îmi amintesc totuși de vorba aia a englezilor – We will cross that bridge when we will get there. Cu alte cuvinte o să dau piept respectivei provocări la momentul potrivit. Deocamdată mă concentrez asupra studiului, chestie pe care o fac în timpul liber, pentru că tocmai acesta e și motivul pentru care am decis să mă înscriu tot la Eurocor, fiind o filială a Școlii Europene de Cursuri prin Corespondență (ESCC, prescurtare a numelui originar al instituției, din limba engleză).

Ceea ce mi-a plăcut încă de la început la acest curs de machiaj a fost chiar faptul că nu e numai despre tipuri de machiaj, tehnici de machiaj și importanța blending-ului în realizarea unui machiaj profesional, ci mi-a oferit oportunitatea să învăț și o parte din istoria machiajului, cât și să îmi concentrez o parte a atenției asupra îngrijirii tenului. Iar azi am decis să îndrept toate luminile către subiectul acesta, importanța îngrijirii tenului.

curs de machiaj Eurocor

curs de machiaj Eurocor

Machiajul este mai ușor de realizat și necesită și mai puțin timp atunci când tenul este curat, având cât mai puține imperfecțiuni. Pentru un make-up artist e esențial să poată ascunde și/sau corecta cu diverse produse aproape orice imperfecțiune, însă când vine vorba de realizarea automachiajului, adică atunci când ne dăm noi silința să ne aranjăm un pic… lucrurile se complică un pic. Pentru a ne ușura singure acest proces pe care-l implică automachiajul, cât și pentru a reduce timpul în care ne aplicăm produsele… ei bine, trebuie să acordăm o importanță sporită îngrijirii tenului. Asta nu înseamnă să ne agităm prea tare ori să folosim o mulțime de produse, ci doar să fim atente la câțiva pași, cei de bază măcar.

Câteva sfaturi pentru îngrijirea tenului:
– spălăm în fiecare dimineață tenul cu un produs potrivit tipului nostru de ten (normal, sensibil, mixt, uscat…);
– aplicăm în fiecare dimineață cremă hidratantă de față și apoi cremă cu protecție solară (pentru că ultravioletele nu țin cont de temperatură, ele afectându-ne tonusul pielii inclusiv iarna);
– ne demachiem în fiecare seară, chiar și în zilele în care nu ne-am machiat, pentru că pe tenul nostru se strâng o mulțime de impurități care se găsesc în aer, cu atât mai mult dacă locuim într-un oraș mare unde poluarea e la un nivel mai mare;
– aplicăm cremă hidratantă sau ser-tratament în fiecare seară, ținând cont de tipul nostru de ten și în cazul acesta;
– aplicăm o dată sau de două ori pe săptămână o mască de față (eu aplic de obicei miercurea și duminica);
– din când în când să ne facem timp și pentru tratamente faciale la salon, care să ne ajute la curățarea în profunzime a tenului, cât și la stimularea producției de colagen și elastină.

Atenție! Rutina de îngrijire a tenului nu trebuie schimbată brusc, dintr-o dată, ci etapele îngrijirii trebuiesc introduse treptat, astfel încât pielea să aibă timp să se acomodeze cu fiecare produs în parte și să beneficieze de toate avantajele.

Totodată, dacă aveți probleme cu tenul, decât să încercați produse despre care ați auzit că au mers la alte persoane e mai bine să mergeți la o consultație la un medic dermatolog pentru a vi se spune exact tipul de ten & probleme și a vi se sugera produsele potrivite. La prima vedere pare mai puțin costisitor să cumpărăm noi produsele, în funcție de ce am auzit și/sau citit despre ele, fără să ne consultăm cu un medic dermatolog. Însă, pe termen lung, dacă știți că aveți ten cu probleme, încercarea produselor nepotrivite se poate dovedi a fi o decizie mult mai costisitoare, deoarece problemele se pot intensifica nefiind tratate corespunzător. Eu, admit, abia de curând mi-am făcut o diagnoză facială și am descoperit că tenul meu mixt are și câteva zone afectate de acnee, iar soluția în cazul meu a fost un ser pe bază de acid mandelic și aloe vera, cât și niște fiole faciale.

Mă bucur când am ocazia să dau mai departe lucrurile pe care le învăț, fie că e vorba de chestiile de la cursul de machiaj pe care-l urmez în prezent sau alte lucruri. Și fac asta fără a vă impune, ci fiind conștientă de liberul arbitru al fiecăreia dintre voi. Până la urmă fiecare persoană este liberă să decidă pentru ea în privința îngrijirii tenului, la fel ca-n multe alte privințe ale vieții. Ceea ce am scris eu astăzi sunt doar informații și sugestii care să vă fie de folos în eventualitatea în care doriți să vă îmbunătățiți ritualul de îngrijire, motiv pentru care am menționat și de importanța medicului dermatolog în toată schema asta a îngrijirii, că e necesar să știm caracteristicile tenului astfel încât să ne orientăm către produsele potrivite pentru el 😀 .

Multe îmbrățișări și sigur ne mai auzim pe tema asta. ♥

3 Comments

 • Reply

  Bratu Gabriela

  15/02/2019

  adevarat, daca ai un ten cu probleme, e musai sa apelezi la specialist. astea care suntem cu tenul mai curatel… merge si cu alegeri proprii 😀

 • Reply

  Trendy Girl

  16/02/2019

  Un aricol minunat. Ingrijirea tenului este extraordinar de importanta si nu trebuie sa o neglijam.

 • Reply

  Valeria Chertes

  17/02/2019

  Mulțumim pentru sfaturi

Leave a Reply