Când vine vorba de copii, sunt de părere că grija în lupta cu microbii este esenţială. Nu mă refer pentru perioada când se face mai mare şi îi cade un biscuite pe jos, îl ridică şi îl duce la gură cu viteza luminii. Toată lumea ştie regula de 3 secunde, nu? Glumesc, sper că ştiţi de glumă :D. Ideea este că, mai târziu, o să-mi las copilul să se mozolească, să intre în contact cu factorii externi, să-şi construiască astfel o imunitate de fier. Dar câtă vreme este mic şi nou pe lumea asta, cred cu tărie că este nevoie de atenţie foarte mare în ceea ce priveşte germenii şi microbii. De aceea sunt pro de fiecare dată când vine vorba de sterilizator biberoane.
Copiii mici sunt atât de sensibili încât se irită şi de la şerveţele. Şi de la cele umede, chiar dacă sunt de firmă şi scrie pe ambalaj hipoalergenice şi alte minunăţii, dar şi de la cele uscate şi moi. Orice ai face, copilul se irită. Pielea lor este foarte sensibilă, întreg organismul de fapt, de aceea este necesar ca, înainte de a lăsa copilul să se împrietenească cu mâncatul de pe jos, să fim foarte atenţi la tot ceea ce duce la gură. Biberoanele, în mod special, pot adăposti germeni şi microbi dacă nu sunt curăţate corespunzător.
Da, ştiu, nici părinţii noştri nu au folosit sterilizatoare cu noi, dar asta nu înseamnă că nu încercau tot felul de trucuri băbeşti ca să le cureţe. Fie că le fierbeau (biberoanele alea de sticlă) sau le băgau într-un vas cu apă şi ţuică, încercau pe cât posibil să ne ţină departe de microbi, ştiind foarte bine că organismul nostru este firav şi are nevoie de timp pentru a se adapta cu lumea exterioară (din afara burticii în care am crescut). Acum există soluţii mai sigure şi mai rapide pentru asta – sterilizatoare pentru biberoane. Magazinul meu preferat, Noriel, are o gamă largă de produse din această categorie. Şi variante pentru toate buzunarele, astfel că cel mai ieftin sterilizator de biberon costă 57 de lei, dar există şi variante mai mari, cu ajutorul cărora putem steriliza mai multe biberoane în acelaşi timp.
Există, totodată, mai multe tipuri. În funcţie de preferinţele fiecărei mămici. Uite câteva dintre acestea:
– sterilizator electric cu aburi
– sterilizator cu aburi pentru microunde
– serilizator electric Vapo Rapid
– sterilizator la rece (thermo)
– sterilizator multifuncţional (cu tot cu încălzitor de biberoane + două mufe: una pentru funcţionare la priză, alta pentru funcţionare în maşină) – ăsta e perfect dacă obişnuiţi să călătoriţi mult
– sterilizator portabil (uşor de purtat în geantă sau rucsac, ideal în deplasări şi nu numai).
Sper că n-am sărit niciun tip de sterilizator de biberoane. În cazul în care vreţi să mă corectaţi, intraţi pe site la Noriel şi apoi puteţi să mă trageţi de urechi (în cazul în care am sărit peste vreun tip de sterilizator).
Aveţi grijă de micuţii voştri! Să crească sănătoşi şi frumoşi! Şi, la fel de important, să fie fericiţi!
Eu am sterilizator in care incap 3 biberoane. Seamana cu al treilea din imaginea pe care ai pus-o. Este foarte util si rapid, dureaza doar cateva minute sterilizarea. Stau fara grija, nu-mi fac probleme ca fetita mea se imbolnaveste de vreo chestie dubioasa. Multa sanatate tuturor!