Adv. & Stuff

Mini ghid pentru părinți: alegerea unui scaun auto ideal

By | 29.06.2018 | 0 Comment

Atunci când pornim la drum în mașină împreună cu cei mici, trebuie să ne luăm întotdeauna măsuri de precauție. Potrivit Codului Rutier, copiii care au vârsta de până în 3 ani trebuie să călătorească într-un scaun special. Această reglementare a intrat în vigoare în februarie 2015 și obligă conducătorii de autovehicule să instaleze un astfel de accesoriu pentru a răspunde nevoilor celor mici. În aceste condiții, achiziționarea unui scaun auto devine absolut necesară pentru ca micii pasageri să călătorească în deplină siguranță.

Cum alegem scaunul auto pentru copil

În condițiile în care piața de specialitate are o gamă variată de produse, alegerea unui scaun auto ideal pentru copii devine o adevărată provocare pentru majoritatea părinților. Iată care sunt principalele criterii de care ar trebui să ținem cont atunci când alegem scaunul auto pentru copil:

Înălțimea și greutatea
Atunci când achiziționezi produsul, va trebui să ții cont în primul rând de înălțimea și greutatea micuțului tău. Având în vedere că fiecare copil are ritmul său de dezvoltare, este necesară achiziționarea unui scaun în funcție de înălțimea și greutatea bebelușului, și nu în funcție de vârstă. Iată cum pot fi clasificate scaunele auto:
➢ Grupa 0+ – 0-13 kg – ideale pentru bebelușii până la 15 luni (scoică, coșuleț);
➢ Grupa 0/1 – Scaune convertibile 0-18 kg; potrivite pentru 0-4 ani;
➢ Grupa 1/2/3 – Scaune convertibile – 9-36 kg; ideale pentru micuții cu vârste cuprinse între 1-12 ani;
➢ Grupa 2/3 – Scaune booster – 15-36 kg, recomandate pentru copii cu vârste cuprinse între 4-12 ani;
➢ Înălțătoarele – 22-36 kg – sunt indicate în cazul micuților cu vârste cuprinse între 6-12 ani.

Rezistența
Un scaun auto de calitate trece testul timpului, rezistând cu brio mai multor călătorii.

Confortul
Copilul așezat într-un scaun auto care întrunește toate condițiile va putea călători foarte confortabil.

Siguranța
Scaunul auto poate contribui la controlarea comportamentului bebelușului în mașină fără a distrage atenția conducătorului auto. Montajul corect al unui scaun auto poate proteja integritatea fizică a copilului în caz de accident și poate împiedica apariția amețelii.

Calitatea
Nu în ultimul rând, este indicat să te orientezi către ofertele de calitate ale magazinelor de specialitate, pentru a permite o călătorie sigură și plăcută.

Copilul tău e în siguranță cu Miababy
Pentru că siguranța copilului tău se află pe primul plan, atunci când alegi scaunul auto ar trebui să consulți îndeaproape piața de specialitate, optând pentru cea mai bună variantă. Magazinul online Miababy oferă o gamă variată de scaune auto, precum și alte accesorii potrivite pentru plimbările alături de micuțul tău. Pe website, poți găsi o serie de modele ideale pentru a-l transporta pe cel mic în siguranță.

Coșul Auto Hold Cosatto
Acest produs este recomandat bebelușilor, începând de la naștere și până la aproximativ 12 luni (0-13 kg). Una dintre caracteristicile acestui produs este ușurința cu care poate fi scos din mașină. De asemenea, utilizarea acestui articol poate aduce un plus de confort celui mic datorită pernuțelor pentru cap, umeri și burtică. Ca bonus, coșul va fi livrat împreună cu o husă de ploaie. Prevăzut cu un sistem de centuri în 5 puncte ce poate fi ușor de desfăcut de către părinte, produsul conferă celui mic un grad sporit de siguranță.

Leave a Reply