Sună puţin clişeic? O să vezi că ceea ce am descoperit e departe de a fi astfel şi, cel mai probabil, o să rezonezi cu fiecare idee. Azi nu scriu despre produse care sunt la primii paşi, ci despre unele deja consacrate care îşi merită renumele şi coroniţa. Voi dezbate 3 subiecte şi sunt curioasă care îţi va plăcea cel mai mult 😉
1. Protecţia solară
Da, am trecut şi eu prin faza de negare şi mi-am spus cândva, de mult, că produsele din această categorie nu sunt un must-have. Şi a fost una dintre cele mai mari greşeli pe care le-am făcut. În primul rând, produsele pentru protecţie solară ne scutesc de pielea roşie şi usturimea incomodă de după plajă. În al doilea rând tot ele ne feresc de îmbătrânirea pielii. Pentru că soarele pătrunde adânc în piele şi o usucă, pe lângă deshidratare, dându-i un aspect tern şi lipsit de viaţă. Poate nu-ţi dai seama în primii ani de expunere la soare, dar când ajungi pe la 28 de ani şi ai pilea cu vreo 5-6 ani mai bătrână… o să fie prea târziu.
Iar cel mai important motiv pentru care recomand folosirea produselor cu protecţie solară este cancerul de piele. Mai ales dacă aveţi aluniţe, dar şi dacă nu aveţi tot vă supuneţi riscului. Vremurile când părinţii şi bunicii noştri erau tineri şi nu foloseau astfel de creme, emulsii şi uleiuri de protecţie… au apus de mult! Ei nu aveau poluarea pe care o avem astăzi şi nici stratul de ozon nu era aşa de defect ca în prezent. Efectele soarelui sunt mult mai nocive decât erau în urmă cu 30 sau 40 de ani. Iar cancerul de piele este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer. Aşadar, aveţi mare grijă cu expunerea la soare! Folosiţi produse cu protecţie solară!
Când alegem protecția solară, nu doar factorul de protecție contează, ci și beneficiile: hidratare intensă, finisare invizibilă, efect de înfrumusețare a pielii sau bronzare rapidă. Eu am mare încredere în gama de produse Vichy. Au foarte multe laboratoare în lume iar produsele lor sunt testate constant pentru a se ridica la standarde cât mai înalte. Dar există şi veri în care îmi cumpăr alte prostii şi nu mai am la fel de mulţi bani pentru cremele şi uleiurile cu protecţie solară, aşa că mă orientez către Gerovital. Sunt cam la jumătate de preţ faţă de cele din gama Vichy.
2. Fito-dermatocosmetice
Aceste produse sunt potrivite tuturor tipurilor de ten, de păr, de piele ş.a.m.d.
Fito-dermatocosmeticele răspund unei game variate de nevoi cosmetice. Componentele bioactive acționează delicat și se bucură de eficiență crescută, permițând utilizarea unor cantități mici de extract sau formulă.
De exemplu, uleiurile.
Ulei de cocos, ulei de migdale, de avocado, de maracuja sau diferite alte fructe şi plante. Toate acestea sunt recunoscute la nivel mondial pentru proprietăţile pe care le au pentru frumuseţe şi nu numai. O să-l iau ca exemplu pe primul menţionat, uleiul de cocos. Acesta asigura hidratarea eficientă a pielii, prin îmbunătăţirea funcţiei de barieră a epidermei, fără a obtura porii. Se poate utiliza pentru curăţarea delicată a tenului şi contribuie la reechilibrarea florei cutanate, prin efect antimicrobian. De asemenea, protejează pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi prin efect antioxidant. Dar beneficiile nu se rezumă doar la răsfăţul pielii ci şi al părului. Conferă elasticitate şi strălucire părului prin hidratarea firului de păr şi netezirea cuticulelor (cuticulele sunt celule aplatizate de la suprafaţa firului de păr). Totodată, datorită proprietăţilor antimicrobiene, uleiul de cocos este ideal pentru tratamentele mâinilor, inclusiv în cazul unei pieli sensibile. Poate fi folosit şi ca tratament pentru unghii şi cuticule, graţie capacităţii hidratante deosebite.
Un alt produs din categoria fito-dermatocosmeticelor este untul de corp. Consistenţa este aceeaşi ca a oricărui unt de corp, diferenţa fiind în modul de aplicare şi beneficiile mult mai vizibile asupra corpului. Dacă untul de corp clasic de la diverse firme de cosmetice are rolul de a hidrata în profunzime pielea corpului, untul de corp fito-dermatocosmetic are şi proprietăţi anti-îmbătrânire (acţionează ca un ser, regenerând celulele şi întârziind procesul de îmbătrânire al pielii), efect iluminator, reducerea fenomenelor alergice de la nivelul pielii şi multe alte beneficii. Ca mod de aplicare, spre deosebire de untul clasic, acesta se încălzeşte puţin la cuptorul cu micrunde sau prin metoda bain-marie până când are o consistenţă cremoasă, apoi se aplică pe corp şi se masează până se absoarbe în piele. Mie untul de mango mi se pare cel mai grozav! ♥
3. Alimente speciale
După cum am scris şi în titlu – minte sănătoasă în corp sănătos şi frumos! Dacă la punctele anterioare am vorbit despre cât de important este să ne protejăm împotriva efectelor nocive ale soarelui şi despre cum să hrănim pielea corpului & cum să îngrijim părul şi unghiile cu produse fito-dermatocosmetice, a venit momentul să ne concentrăm un pic şi asupra alimentelor care contribuie substanţial la sănătatea şi frumuseţea noastră. Sincer, de mult voiam să scriu un astfel de articol, cu informaţii şi sfaturi precum cele ale Oanei Cuzino de la „Ce se întâmplă, Doctore?”. În trecut am avut chiar şi o emisiune cu astfel de informaţii şi sfaturi care să ne ajute să fim cea mai bună versiune a noastră. Frumoşi, dar, în primul rând, sănătoşi!
Alimentele speciale vizează anumite aspecte ale sănătății și bunăstării fizice și le ameliorează. De exemplu: făină integrală de orez, făina fără gluten, cereale fără gluten, dulciuri și fructe uscate, propolis, bomboane de ghimbir, cătină pulbere, cătină sirop, diverse seminţe pentru salate, zahăr brut din trestie şi multe multe altele. Există produse care ajută la scăderea colesterolului sau la îmbunătățirea digestiei, la o mai bună funcţionare a vezicii biliare, a ficatului, dar şi beneficii asupra altor organe. Dacă vreţi să citiţi despre fiecare în parte, găsiţi informaţii despre astfel de produse pe site-ul CumparaMedicamente.ro
Eu sunt adepta fructelor uscate şi a pastelor din grâu dur. De fapt cred că acestea sunt singurele paste pe care le folosesc. De vreo 3 ani n-am mai folosit paste din făină normală deoarece acestea, dacă sunt fierte cu un minut mai mult decât trebuie şi devin moi, se transformă în cocă în stomac şi îngreunează digestia.
Siropul de cătină, de asemenea, face parte din categoria alimentelor speciale. Este un excelent tonifiant, recomandat atât pentru afecţiuni uşoare precum răceli şi gripe, cât şi pentru probleme de lungă durată la nivelul ficatului şi vezicii biliare. Acoperă, de fapt, o arie foarte largă de probleme pe care le ameliorează sau chiar tratează (astenie, avitaminoze, urticarie, reumatism, alergii diverse, ulcer gastric şi duodenal, hepatite, boli endocrine, anemie). Este recomandată atât tinerilor cât şi vârstnicilor (mai ales în cazul celor care au colesterolul mărit).
Dacă ţi-a plăcut acest articol, profită de cele trei săptămâni de reduceri de pe site-ul CumpărăMedicamente.ro şi achiziţionează produse din categoriile “protecţie solară“, “fito-dermatocosmetice“ şi “alimente speciale” la preţuri foarte bune! 😉
Imi plac foarte mult produsele Ideal Soleil de la Vichy, iar gama asta noua “bronze” este foarte buna. Ma ajuta sa ma bronzez mult mai repede decat de obicei, si are si factor mare de protectie. E cea mai grozava lotiune de plaja. Nu cred ca o sa mai cumpar altceva vreodata. O recomand cu mare drag!
Am incercat si eu un produs ideal soleil bronze de la Vichy, cu SPF 50. Am avut mostra de la o revista pe care am cumparat-o fix in drum spre piscina. Si, da, ai dreptate, chiar e un produs bun, isi face treaba, ajuta la o bronzare mult mai rapida decat de obicei.