Adv. & Stuff

Mobilier de bucătărie: B&W sau colorat?

By | 16.12.2015 | 2 Comments

Mă gândeam… ce frumos ar fi să am şi eu o bucătărie grozav de frumoasă. Ştiu că sunt şi preţuri bune, dar când vedem produsele de lux e greu să ne mai luăm ochii de la ele. Răsfoind internetul în lung şi-n lat, am dat peste nişte piese interesante de mobilă de bucătărie modernă la Unican Mobilier. Chiar acum am site-ul lor deschis într-un tab al browser-ului. Nu pot să mă hotărăsc ce imagine să vă arăt, ca să nu iau jumătate din galeria lor de produse. Nu-i frumos să „împrumut” poze cu grămada, să încerc totuşi să fiu finuţă şi să mă rezum la una singură…

Mobila-bucatarie-open-space-Ariana mobia-bucatarie-Asia-2

Până la urmă am ales două şi imediat îmi justific alegerile. Ideea este că, indiferent dacă e mobilă la comandă sau de serie, trebuie să-mi placă! Cred că este criteriul de bază al mobilierului, din punctul meu de vedere (căci ştiu şi persoane care aleg în funcţie de alte criterii, de exemplu în funcţie de culoare sau de material, pentru a se potrivi cu restul camerelor, chiar dacă modelul acela nu le place suficient de mult). Eu îmi doresc ca bucătăria să aibă propria ei personalitate. Să mă atragă să petrec mult timp experimentând tot felul de reţete.

1. Mobilă de bucătărie Ariana
Este genul de mobilă de bucătărie open space cu design modern. Îmi place că spaţiul de lucru este bine delimitat şi că nimeni din exterior nu-şi poate băga nasul în bucătăria mea, exceptând cazul în care le-aş da voie să meşterească la ceva decoruri pentru farfurii pe blatul exterior. În rest, spaţiul meu de lucru este exclusiv al meu. Îmi place genul acesta de intimitate în bucătărie. La fel de mult îmi place că acest mobilier poate fi folosit cu uşurinţă atât într-un spaţiu mare cât şi într-un apartament de dimensiuni reduse.

De exemplu, la apartament aş alege să sparg peretele dintre bucătărie şi living, dând senzaţia de spaţiu larg, bucătăria fiind suficient de modernă pentru a putea face parte din tabloul complet. Nici măcar nu aş avea nevoie de bar separat între camere, blaturile exterioare ale mobilierului de bucătărie fiind suficiente.

2. Mobilă de bucătărie Asia
Recunosc, sunt indecisă 😀 . Deşi sunt adepta stilului modern, al suprafeţelor lucioase în culori neutre, nu aş da înapoi nici de la un mobilier de bucătărie colorat, plin de viaţă. Cred totuşi că acesta mi se potriveşte mai mult. Dincolo de atitudinea mea rece se află un suflet de copil care ar vrea să se joace într-o bucătărie la fel de veselă precu imaginaţia. Totuşi, să nu omit faptul că pe cât de colorată este această mobilă de bucătărie, este totuşi modernă.

Îmi plac la nebunie copacii din spate şi modul în care aceştia întregesc aspectul general al mobilierului. Nu ştiu ce designer de interior au cei de la Unican Mobilier, dar se pricepe de minune. Are capacitatea de a transforma mobila clasică de bucătărie în ceva aparte, oarecum sofisticat.

De ce m-am oprit tocmai la acest site? Pentru că activitatea principală a companiei Unican este mobila la comandă, ceea ce înseamnă din start că standardele sunt ridicate. Se ocupă cu asta din 1998, de pe vremea când mobilierul la comandă era un lux pe care nu mulţi şi-l puteau permite. Reputaţia celor de la Unican este construită pe design inovativ, respectând totodată standardele internaţionale de calitate.

2 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  16/12/2015

  Colorataaaa, clar! Am o mobila de bucatarie, un maroniu de pe vremea bunicii si abia astept sa scap de ea si sa imi cumpar una colorata care sa ma inspire cand intru in bucatarie.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/12/2015

   Exact la asta ma gandeam, ca parca as vrea ceva vesel, in ton cu sufletul meu asa 😀 cred ca o sa fie cu mult verde. Deocamdata si eu am o mobila veche. Am zis ca o schimb la momentul potrivit. N-am vrut sa ma grabesc.

Leave a Reply