Women's World

Modele elegante pentru unghii și gândul care-mi zboară la mare

By | 29.07.2018 | 3 Comments

În curând voi începe iar să-mi fac unghiile cu gel, asta după o pauză de aproape 3 ani în care revenisem la oja clasică. Când m-am întors la acest tip de manichiură eram bucuroasă că în 10 minute unghiile mele sunt gata, că nu mai eram nevoită să stau 2 ore așa cum se întâmpla în cazul unghiilor tehnice (cu gel). Dar iată-mă ajunsă în punctul în care mi-e dor să am o manichiură rezistentă. Practic acum mi s-a luat să-mi tot fac unghiile la fiecare 5 zile. Și dacă tot mă-ntorc la manichiura cu gel, despre care am văzut că și Anca a scris recent pe blogul ei, am decis să împart cu voi câteva dintre modelele elegante pe care le-am găsit recent pe Pinterest (you can follow me there, if you want).

manichiura eleganta culori pastel

Manichiura în culori pastelate, dulci, delicate… este preferata mea dintotdeauna. Cu atât mai mult atunci când unghiile sunt scurte, după modelul regulilor impuse de casele regale. Însă în toată simplitatea aceasta, dictată atât de lungimea decentă cât și de nuanțele delicate, îmi place să văd ceva sclipind. Puțin sclipici sau câteva pietricele în care să se reflecte razele soarelui ori de câte ori e suficient de curajos încât să se arate pe cer. Cam rar în ultima vreme, ce-i drept.

Dincolo de modelele elegante de manichiură în culori pastelate, mă atrag cele în diferite nuanțe de verde, albastru sau o combinație între acestea două – adică turcoaz. Am un loc special în suflet pentru mai toate nuanțele de turcoaz.

unghii cu gel turcoaz

manichiura cu gel albastru

Mă întorc la tine, iar și iar… manichiură cu gel.
Mi-ar fi plăcut să continui versul original, cu marea albastră, însă nu ne permitem să ne întoarcem la ea atât de des pe cât ne-am dori (tot timpul?!). Anul acesta am văzut doar o zi Marea Nordului, dar o să mă revanșez față de mine cu două zile în stațiunea 2 Mai fix la finalul verii. Să închei frumosul anotimp așa cum se cuvine. O să stau desculță în nisip cât de mult pot, o să ascult sunetul valurilor și o să-l las să acopere toate grijile din mintea mea, o să… O să fiu acolo trup și suflet, asta fiind o lecție pe care am învățat să o aplic de ceva vreme, adică să mă bucur de momente atunci când ele se întâmplă. Are și prezentul farmecul lui. After all, e singurul pe care-l putem trăi.

Cât despre manichiura cu gel, zilele astea mă răsfăț cu un model cu sclipici peste ceva nuanțe pastelate. Să fie așa, oarecum în ton cu modul în care sclipesc bucățile de scoici în nisip, atunci când le răsfață soarele. To be continued…

3 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  29/07/2018

  Eu acum o saptamana mi-am facut pentru prima data unghiile cu gel. Bine, cumnata-mea mi le-a facut. Nu pot sa zic ca au iesit perfect, ca si-a mai iesit din mana de cand nu a mai facut, dar eu oricum sunt multumita de luciul si de aspectul pe care si-l pastreaza unghiutele mele. Si eu care ziceam ca nu imi trebuie mie unghii cu gel! Acum vad si eu ca nu se mai cojeste oja in 2 zile si nu se mai rup unghiile.

  • Reply

   Ioana Radu

   04/08/2018

   Da, exista si multe avantaje pentru manichiura cu gel, de asta fac ce fac si ma cam intorc la ea :D.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  03/08/2018

  manichiurile astea albastre arata super! eu nu prea sunt adepta unghiilor cu gel, n-am avut decat de 2 ori- o data prin facultate si o data la nunta, dar nu m-au incantat intr-atat incat sa revin la ele. am stat linistita, mai mult le las fara oja in ultima perioada

Leave a Reply