Review produse & servicii

Momente sub soare cu Bioderma + cum am ajuns să iubesc produsele din gama Photoderm

By | 28.06.2019 | 4 Comments

Sunt două chestii pe care îmi doresc să le menționez înainte de toate, ca să atrag încă o dată atenția mai ales asupra uneia dintre ele, cu atât mai mult cu cât astăzi scriu un nou material despre produse cu protecție solară. Prima este că vara asta-i destul de atipică, nu-mi aduc aminte să fi avut 3 zile fără ploaie (ok, pe de o parte e bine, că ne mai răcorim un pic, dar totuși mulți dintre noi vrem înapoi vara de altădată, cea în care nu căram zi de zi umbrela în geantă). Deși avem de-a face cu o vară capricioasă, protecția solară nu trebuie însă să lipsească. Și ajungem la a doua chestie pe care voiam s-o menționez în introducere, anume că în ciuda faptului că unii încă mai sunt de părere că bunicii noștri nu foloseau SPF și n-au avut nimic… ei bine bunicii noștri n-au prins atâta poluare și poate nici măcar explozia de la Cernobîl și alte cazuri similare de care nu avem habar. Vremurile se schimbă și, cumva, trebuie să ținem pasul cu ele. Razele UVA și UVB sunt periculoase, iar produsele cu SPF există tocmai pentru a ne proteja pielea de efectele lor nocive. Până la urmă despre piele se spune că este cel mai mare organ al corpului uman. Așadar iată încă un motiv pentru care trebuie s-o îngrijim ♥.

Momente sub soare cu Bioderma + cum am ajuns să iubesc produsele din gama Photoderm | review Bioderma Photoderm

Pielea sănătoasă cu SPF 50 se păstrează 😇. Arsenalul meu de produse pentru îngrijire s-a mărit cu 5 produse Bioderma Photoderm: un ulei bronzant + 3 tuburi cu fluid facial + un burețel pentru aplicarea fluidului. 🌞🌴💛

Cu cât este mai ridicat factorul de protecție solară, cu atât mai bine. Iarna, pentru ten, care este poate singura zonă a corpului expusă razelor solare, este ok să folosim produse cu SPF mai scăzut, ultravioletele de tip A și de tip B fiind mai slabe în sezonul rece decât în restul anotimpurilor. În rest, SPF 50 e prietenul de nădejde al pielii.

În ceea ce mă privește, cred că folosesc protecție solară pentru ten pe tot parcursul anului cam de un an sau doi. Adică zi de zi, după ce aplic crema de față, aplic o cremă cu factor de protecție solară. Este un obicei pe care îl recomandă și dermatologii, din pricina faptului că razele ultraviolete de tip A și B pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii, cât și apariția petelor și alte probleme. Așadar, pielea sănătoasă și frumoasă pentru cât mai mult timp… cu SPF 50 se păstrează!

Cum sunt noile produse din arsenalul meu de îngrijire? Să le luăm pe rând…

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+

aplicator tip buretel pentru Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+

Conform descrierii oficiale, Photoderm Nude Touch SPF 50+ este un produs cunoscut și apreciat, cu protecție foarte înaltă, 100% minerală. Textura inovatoare Liquid to powder (TM) asigură un finish mat în 30 de secunde, iar asocierea cu brevetul Fluidactiv (TM) asigură până la 8 ore de control al sebumului.

Conform experienței mele de utilizare a produsului, înțeleg de ce este apreciat și confirm că textura este una inovatoare. Sincer, când am folosit pentru prima oară produsul și am văzut cât de lichidă este textura, mă gândeam că tenul o să aibă aspect lucios, însă m-am bucurat să descopăr că produsul chiar oferă un bun control al sebumului și are un finish mat. Să zicem cam 80% mat, păstrându-se un aspect natural al tenului ♥.

Cum aplic acest fluid cu SPF? Agit tubul, iar apoi aplic produsul din loc în loc pe ten. Ulterior tapotez cu burețelul pentru a distribui uniform și pentru a obține aspectul natural (burețelul chiar face diferența, lucru pe care probabil îl știți dacă aveți un burețel pentru fond de ten).

Un alt avantaj al produsului, dincolo de textura lichidă, ușurința aplicării și finish-ul mat pe care-l oferă tenului, constă în faptul că e disponibil în 3 nuanțe diferite. Adică nu doar că oferă protecție împotriva razelor ultraviolete, ci e și un fel de BB pentru ten (n.r.: blemish balm). Acoperă micile imperfecțiuni, păstrându-se totodată un aspect natural. Nuanțele disponibile sunt: 1. Natural colour, 2. Light colour, 3. Golden Colour. Mai simplu, e vorba de o culoare foarte deschisă, una deschisă și una ușor aurie. Eu am făcut și swatch-uri cu ele, dar mâna mea este bronzată și diferențele nu se văd destul de clar. Cert este că prima nuanță chiar este naturală, iar celelalte două merg pentru tenul ușor mângâiat de soare și cel deja bronzat.

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+ protectie solara pentru ten swatch natural light golden colour

Dacă vă place și vreți să încercați acest produs, să știți că Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+ se găsește exclusiv în farmacii (online și offline), iar prețul recomandat este de 65 de lei, tubul având 40ml. S-ar putea să difere puțin prețul, de la o farmacie la alta, dar diferența n-ar trebui să fie notabilă.

Bioderma Photoderm Bronz ulei bronzant SPF 50+

Bioderma Photoderm Bronz ulei bronzant SPF 50+

Conform descrierii oficiale, Photoderm Bronz ulei bronzant SPF 50+ este un produs cu factor de protecție foarte ridicat și care totodată activează, intensifică și prelungește bronzul. Cum anume poate să facă toate astea? Stimulează producția de melanină și favorizează distribuția uniforma a acesteia, rezultând un bronz frumos și uniform. Textura senzorială de ulei uscat nu lasă urme și nu rămâne lipicios.

Conform experienței mele de utilizare a produsului, uleiul acesta este ușor de aplicat datorită pulverizatorului, se masează ușor pe piele, are un miros finuț și plăcut, iar la final chiar nu e la fel de lipicios ca alte uleiuri cu SPF care ajută în procesul de bronzare. Sunt cu atât mai mult încântată de el cu cât are factorul de protecție mare, adică SPF 50+. De regulă uleiurile de plajă au factor mic de protecție, ceea ce favorizează apariția arsurilor, dar cel din gama Photoderm de la Bioderma e chiar strong pe segmentul acesta. Am văzut pe net că există și cu SPF 30, însă cum eu prefer ca vara să folosesc protecție cât mai mare, 50+ mi se pare că e cea mai bună alegere.

Bioderma Photoderm Bronz ulei bronzant SPF 50+ se găsește exclusiv în farmacii (online și offline), iar prețul recomandat este de 90 de lei, tubul având 200ml.

Momentele petrecute sub soare sunt mai puțin îngrijorătoare pentru pielea noastră dacă folosim produsele potrivite, cu factor de protecție cât mai ridicat, așa cum recomandă și dermatologii. Practic ultravioletele de tip A și de tip B (cunoscute după prescurtările UVA și UVB) sunt niște radiații electromagnetice produse de soare, care trec de stratul de ozon și ne afectează. Pielea, cel mai mare organ al corpului uman, poate fi protejată de aceste radiații cu produse cu factor de protecție solară (SPF). De aceea produsele cu SPF sunt atât de populare, mai ales în timpul verii, când ultravioletele sunt mai puternice și apar multe cazuri de arsuri solare.

Așa cum spuneam și pe facebook, instagram, cât și la începutul acestui articol – Pielea sănătoasă cu SPF se păstrează! ♥

Lots of hugs!

4 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  28/06/2019

  Produse minunate cele de la Bioderma.

  • Reply

   Ioana Radu

   28/06/2019

   Ma bucur ca si tie iti plac ^_^.

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  28/06/2019

  Am auzit numai lucruri bune despre aceste produse! Am auzit ca le au facut o îmbunătățire fata de anul trecut!

  • Reply

   Ioana Radu

   28/06/2019

   Sunt eficiente, iar brand-ul este de incredere, avand inclusiv produse pentru copii cu probleme ale pielii (precum dermatita atopica).

Leave a Reply