Adv. & Stuff

Ce-aș face cu o moștenire substanțială

By | 14.02.2021 | 2 Comments

Am ajuns într-un punct al vieții în care sunt mulțumită de progresele făcute și vreau să continui să mă dezvolt și să construiesc ceva aparte. Nu m-aș întoarce niciodată la o versiune a mea din trecut. Nu mi-e dor să trag de bani ca să-mi ajungă, nu mi-e dor să mă zbat pentru puțin. Chiar dacă, e drept, fiecare etapă a avut rostul ei. Am în mine o flacără care mă dirijează să muncesc încât să pot construi un viitor la care cândva nici nu îndrăzneam să visez 🍸.

De ceva vreme iau în calcul o investiție imobiliară la baza căreia stau mai multe motive 🏠. În primul rând vreau să știu că am o locuință pe numele meu, că indiferent de unde mă poartă drumul, în viață, o să am la bătrânețe un loc pentru care nu va trebui să-mi fac griji că nu-mi ajung banii de chirie (a fi bătrân, în România, mi se pare o adevărată provocare atunci când pensia este singurul venit).

În al doilea rând, nu am neapărată nevoie de o locuință (sau mai multe, dacă reușesc să achiziționez mai multe), însă încasările din chirii sunt un venit constant, real, demonstrând constant că investiția în imobiliare este una bună. Chiar și în situația în care, să zicem, 10 ani mai târziu din punctul achiziției unei locuințe piața scade, banii reveniți din chirii amortizează acea scădere. Practic, doar în cazuri extreme de devalorizare a pieței putem vorbi de risc financiar. Dar, ca plasă de siguranță, oricum nu e recomandat să vindem când piața traversează o perioadă grea 📉.

Boreal Plus - imobiliare Constanța

Și… de cumpărat… unde cumpărăm? Că e importantă și locația, nu facem o investiție doar de dragul de a avea ceva pe numele nostru, ci o facem calculat. Din punctul meu de vedere, masterand în economie la finalul acestei veri, există două opțiuni cu prioritate: 1) un imobil în orașul în care deja locuim, bun pe care să-l putem întreține cu ușurință, să fie aici la o aruncătură de băț, să fie ușor și la îndemână tot procesul de a-l da în chirie și de a interveni dacă sau când e nevoie, conform contractului; 2) un imobil într-o zonă turistică, precum Constanța sau Brașov, care să ne fie casă de vacanță ori de câte ori avem nevoie de o escapadă de weekend sau două săptămâni departe de birou, iar în restul anului să fie închiriat în regim standard sau hotelier.

Nu știu alții cum sunt și nici nu comentez alegerile care nu corespund cu ale mele. Știu însă că multe persoane, la fel ca mine, sunt dependente de mare, de nisip fin, de sunetul valurilor 🌊. E o liniște aparte pe care o simte sufletul nostru atunci când zgomotul valurilor acoperă totul în jur. Și atunci când suntem pe mare și realizăm de fapt cât de mici suntem în fața acestui lumi și că problemele noastre nu sunt chiar atât de mari pe cât le permitem uneori să fie. Dar, în același timp, suntem dependenți și de anumite standarde.

De exemplu, cartierul rezidențial Boreal Plus din Constanța a fost dezvoltat cu scopul de a oferi tuturor celor ce își doresc să trăiască mai bine, mai frumos, un loc pe care să îl numească acasă. Obiectivul este acela de a obține Certificarea BREEAM. Planificat în mod responsabil și sustenabil, cartierul include: panouri solare, sistem de colectare selectivă și gestionare a deșeurilor, iluminat eficient, recuperarea și gestionarea apei folosite 💦.

Personal aș opta pentru achiziționarea unui imobil în Constanța pentru că este o zonă turistică (iar festivalul Neversea a pus și mai mult orașul pe harta călătorilor de pretutindeni), pentru că iubesc marea și aș putea considera investiția drept casă de vacanță ori de câte ori mi-e dor de valurile mării și timpul îmi permite să iau o pauză 🏖, pentru că zona mării la fel ca regiunea muntoasă este o zonă sănătoasă pentru traiul pe termen lung (cine știe, poate o să vreau să mă mut definitiv acolo), pentru că orașul Constanța este totuși un punct important din țara noastră, pentru că este unul din orașele în care există deja aeroport, dar și pentru că tot mai mulți investitori vin în zona aceasta (ceea ce înseamnă că zona crește din punct de vedere economic 💵).

Cartierul rezidențial Boreal Plus nu este fix lângă plajă, nici n-ar avea cum pentru că nu există o zonă atât de generoasă disponibilă pentru noii dezvoltatori, dar acesta-i de fapt un avantaj pentru cei care doresc să se mute aici, nefiind în inima litoralului, cu toată zarva din timpul verii. Cartierul, însă, are vedere superbă la mare și la lacul Siutghiol.

Boreal Plus este un ansamblu premium de locuințe în Constanța gândit să cuprindă 18 vile elegante, 9 blocuri de apartamente (studiouri, 2 camere, 3 camere) și o mulțime de facilități: spații verzi amenajate, hypermarket, grădiniță, parc cu locuri de joacă pentru copii, locuri de parcare private, spații comerciale în cartier. Recent, Boreal Plus a fost premiat de către International Property Award, cu titlul Residential Development, ceea ce validează conceptul proiectului rezidențial drept unul de excepție.

Titlul articolului acesta nu e deloc întâmplător. Sunt pe cale să-mi achiziționez primul apartament, iar dacă aș avea o moștenire substanțială n-aș ezita să-mi iau și un imobil în Constanța. Dar, cum la mine banii n-au picat niciodată din cer, probabil mai am de muncit ca să ajung și-n punctul acesta. Important de reținut este că putem, că suntem stăpâni pe deciziile pe care le luăm în viață și putem ajunge acolo unde ne dorim.

Cheers to all of us! Pentru noi și pentru toate visurile pe care o să ni le împlinim!

2 Comments

 • Reply

  Ela

  15/02/2021

  Excelent articolul, 100% de acord!

  • Reply

   Ioana Radu

   16/03/2021

   Multumesc, Ela! ♥

Leave a Reply