Daca eşti o persoană care îşi doreşte un animal de companie însă timpul nu îţi permite să îţi îndeplineşti această dorinţă, îţi recomand să îţi cumperi mai degrabă un acvariu cu peşti.
Acesta este mult mai uşor de îngrijit şi în acelaşi timp reprezintă o metodă foarte bună de relaxare.
Motive pentru care ar trebuie să îţi cumperi un acvariu cu peşti:
1. Pestii sunt cunoscuti ca au un efect calmant asupra celor care ii privesc.
2. In general, pestii sunt mai putin costisitori, mai usor de hranit si de ingrijit spre deosebire de alte animale de companie. Cu toate acestea, au nevoie de un mediu adecvat si ingrijiri speciale.
3. Spre deosebire de alte animale de companie, pestii nu dezvolta comportamente distructive atunci cand sunt „lasati singuri acasa”.
4. Pestii sunt linistiti, deci nu trebuie sa va mai faceti griji in legatura cu producerea unor zgomote care ar putea deranja vecinii sau trezi copiii.
5. Pestii vin intr-o varietate infinita de dimensiuni, forme, culori uimitoare si vibrante.
6. Pestii nu trebuie plimbati, nu au nevoie de o cutie cu nisip, asa ca nu va veti trezi cu surprize neplacute.
7. Un acvariu cu pesti de orice dimensiune, atat timp cat este bine intretinut, poate fi un plus pentru incapere.
8. Exista si tipuri de pesti care interactioneaza cu proprietarii, sunt jucausi si pot fi chiar instruiti pentru a face diverse trucuri.
Iată câteva noţiuni de bază despre peşti ca animale de companie
Cel mai bun sfat pe care vi-l pot oferi, mai ales daca este prima data cand o sa aveti un acvariu, este sa va informati cat mai bine inainte de a face un pas hotarator.
De asemenea, este recomandat sa incepeti cu un bol sau cu un acvariu mic cu doua sau trei specii de pesti. Odata cu cresterea interesului dumneavoastra pentru acvaristica, puteti face un upgrade acvariului pe care il aveti, va puteti achizitiona unul mai mare si specii mai exotice de pesti.
Cateva intrebari la care ar trebui sa aflati raspunsuri.
Esti interesat de pesti tropicali, de apa dulce, de apa rece sau pesti de apa marina? Crezi sau nu, exista mai mult de 25.000 de specii cunoscute de pesti si peste 2000 dintre acestea pot face parte din acvarii. Va recomand sa cumparati numai pesti care au fost crescuti in captivitate si nu luati din ocean.
Ce stii despre pestii de care esti interesat? De exemplu: cat de mare va fi? Daca este un peste mic, poate deveni prada pentru pestii mari? Ce fel de apa este recomandata pentru el? Poate trai alaturi de alti pesti sau singur?
Anumite specii de pesti au nevoie de diferite medii de acvariu. Asadar, mai degraba ar trebui sa construiti acvariul in jurul nevoilor pestilor, decat sa va concentrati pe estetica acvariului in sine. Concentrandu-va pe nevoile pestilor, veti avea siguranta ca vor fi sanatosi si fericiti in mediul lor. Fiecare decizie, inclusiv hrana pentru pesti, ar trebui sa se faca in functie de cerintele fiecarei specii.
De ceva timp cochetez cu ideea de a avea un bol cu pestisori Betta. Sunt frumosi si e, intradevar, relaxant sa-i privesti. Totusi, asa cum nu as tine in casa o pasare in colivie, nici pestii nu se pliaza pe stilul meu. Eu tre sa ma iau la harta cu animalul, sa-l vad ca imi raspunde, riposteaza, ma cearta… ;))
Deci tot pisica a ramas favorita nr 1 desi, chiar si in privinta ei, am retineri. Cred ca imi fac prea multe calcule! :/
Si eu sunt cu calcule multe, se da aparatul peste cap 😀
Caine nu pot pentru ca eu vreau mare si stau la apartament. Mi-e frica si sa nu ma trezesc ca-mi roade adidasii sau alte chestii de prin casa care i s-ar parea lui interesante. Pisici am avut mai multe. Si mi-as lua din nou. Singurul risc este mobila (fostele pisici mi-au distrus scaunele de bucatarie si canapeaua… pe care si-au ascutit gherutele) :))
Pestisorii Betta sunt grozavi. Lovely lovely! Nu stiam cum arata dar m-am uitat pe google si sunt chiar minunati!