Adv. & Stuff

Noi alegem cel mai bun inventator român!

By | 06.12.2014 | 1 Comment

Lumea invenţiilor nu a luat niciodată pauză. Este un domeniu în care se lucrează 24 din 24. Unii poate o fac pentru bani, alţii pentru renume iar alţii din pasiune pentru ştiinţă. Oricare ar fi combustibilul care îi determină pe oameni să dea viaţă ideilor, teoriilor, gândurilor, important este să se ajungă în acel punct. Când teoria prinde contur, acţiunea este în favoarea umanităţii.

Nu-mi imaginez SF-uri, nu mă gândesc că pe viitor maşinile vor conduce lumea. Dar e destul de clar (water clear, nu de la robinet) că maşinile există pentru a ne uşura existenţa. Mă refer la maşini în general, nu la autoturisme, a nu se face confuzie între cele două.
poster inovatii
Că tot am adus în discuţie acest subiect, în semn de mulţumire pentru ştiinţă vă anunţ că aveţi puterea de a decide care este cea mai grozavă invenţie din România! Compania 3M şi-a propus să premieze cel mai bun inventator român din ultimii ani. Găsiţi aici lista invenţiilor româneşti.

Din punctul meu de vedere, cea mai bună invenţie este “Realizarea de preparate gliceroalcoolice şi hidrogliceroalcoolice cu efect antioxidant din miceliul Pleurotus ostreatus” (Vamanu Emanuel). Cred că e vorba şi de priorităţi. Pentru mine contează cel mai mult invenţiile ce pot aduce rezultate în medicină. Chiar dacă în momentul de faţă nu este ceva revoluţionar, prin cercetare aprofundată consider că se poate ajunge, însumând mai multe teorii şi învenţii, la un rezultat care să schimbe sau să aibă impact puternic asupra uneia sau mai multor ramuri din medicină.

“Metabolismul uman ca urmare al stilului actual de viaţă şi poluării produce o serie de radicali liberi cu efecte negative semnificative asupra sănătăţii umane. Radicalii liberi sunt implicaţi cel mai frecvent în apariţia cancerului, boli neurodegenerative şi cardiovasculare. Invenţia se referă la obţinerea unor preparate gliceroalcoolice şi hidrogliceroalcoolice cu activitate antioxidantă semnificativă din miceliul proaspăt al ciupercii Pleurotus ostreatus.”

(via premiileinovatiei.ro)
trofeu_premiile-inovatiei
Vă invit să vă alegeţi invenţia preferată din lista de aici! Astfel veţi contribui la alegerea celei mai bune invenţii româneşti din ultima perioadă. În sfârşit se mai ţine cont şi de părerea cetăţeanului 😀 eu zic să profitaţi de oportunitate!

One Comments

  • Reply

    Mary

    13/12/2014

    I did it! Am votat aceeasi inventie! 😉

Leave a Reply