Noul meu prieten: e-drpciv.ro

Majoritatea fac școala de șoferi la 18 ani. Cadou. Dar cum eu nu mă încadrez niciodată la “majoritatea”, m-am trezit de câteva săptămâni că aș cam vrea să mă văd și eu cu permis. Deși citesc mult, nu sunt deloc adepta cărților “obligatorii” (precum Codul Rutier, în cazul de față). Așa că am întors google-ul pe toate părțile și am încercat mai multe site-uri cu chestionare auto, care mai de care mai colorate și mai accesibile. M-am împiedicat și de câteva interfețe neprimitoare iar într-un moment în care voiam să mă las păgubașă un coleg de serviciu mi-a recomandat drpciv.ro. Toate bune și frumoase până când mi-am dat seama că-mi scoate peri albi. Răspundeam corect, mergeam mai departe. Răspundeam greșit, picam testul. Însă nicio aplicație auxiliară nu-mi explica mai pe înțelesul meu de începător cum anume stătea treaba în trafic. M-am enervat de mai multe ori, ca un cocoșel temperamental, iar în cele din urmă am renunțat și la chestionarele auto de pe acest site.

Recent am descoperit însă ceea ce căutam de multă vreme. Un site mult mai bine structurat, cu o interfață mai mult decât primitoare. Îl cheamă “e-drpciv.ro” și este noul meu prieten. Nu mă induce în eroare cu un meniu greoi, având ordonate în partea stângă toate link-urile necesare (printre care Codul Rutier și Chestionarele). Nici măcar nu mă ceartă când greșesc… ci îmi oferă șansa să mă mai gândesc. Pentru o persoană ca mine, care optează să învețe mai mult din chestionare decât din sute de rânduri cu norme… există secțiunea “Mediu de învățare“. Cuprinde TOATE întrebările și NU te lasă să treci de niciuna până nu răspunzi corect. Așa am avut ocazia să învăț mai repede și mai ușor.

Sper ca acest articol să vă fie de folos și vouă. M-am gândit că n-are rost să țin lucrurile bune doar pentru mine, mai ales că știu foarte bine cât timp mi-am bătut capul în căutarea unui site care să nu aibă drept scop enervarea mea.
Ca bonus am căutat profilul site-ului și pe facebook (ceea ce era de așteptat din partea mea :D). Profilul de acolo se adresează tuturor, nu doar celor care sunt pe cale să devină șoferi. Bancurile și imaginile ce ilustrează șoferi care mai de care mai “iscusiți” sunt la ordinea zilei. Nu e de mirare că au peste 35.000 de like-uri :D

One comment on “Noul meu prieten: e-drpciv.ro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>