Diverse

Nu-mi place să spăl vasele. Tu ce defect ai?

By | 13.05.2016 | 14 Comments

Ca orice gadget (uneori mă raportez la mine astfel), am nişte bug-uri. Adică probleme de funcţionare. Unul dintre bug-urile astea e că refuz să rulez aplicaţia SpălatDeVase v.2.16. La alţi utilizatori de acelaşi sex, aceeaşi vârstă, aceeaşi naţionalitate şi aceleaşi alte astfel de criterii… funcţionează corespunzător. Uneori, la ei, se lansează automat şi fişierul Bombănit.exe. Dar la mine aplicaţia de bază nu rulează deloc. Zero barat. Mulţimea vidă. Înainte îmi era ruşine, dar acum nu-mi mai este.

software bug or hidden feature

Sunt un exemplar harnic, fac o grămadă de chestii în casă, plus job. Consider că, asemeni tuturor de pe pământ, am voie să am bug-uri. Iar spălatul vaselor este unul dintre ele. Când locuiam singură, foloseam exclusiv farfurii şi tacâmuri de unică folosinţă. Da, spălam ibricul, tigaia şi crăticioara. Dar farfuriile, furculiţele, linguriţele şi paharele – toate erau din plastic. În rest sunt maniacă, în ceea ce priveşte locuinţa proprie, când e vorba de curăţenie şi ordine. La vase am făcut înţelegere amicală cu prietenul meu. Cred că, oricum, în orice cămin trebuie să fie muncă de echipă. Într-o zi, probabil, o să cumpărăm o astfel de jucărie.

Ştiu că e oarecum un moft, dar e un moft util. Ştii vorbele alea “pe vremea bunicii nu exista aşa ceva, asta-s prostii de-ale voastre”. Da, tanti care nu-ţi vezi de treaba ta, dar pe vremea bunicii se muncea câte 8 ore sau 10 ore, 5 zile pe săptămână. Nu 12 ore, nu 7 din 7, nu cu ore suplimentare neplătite, nu cu chirie… Sunt vremuri şi vremuri. Iar noi, dacă avem posibilitatea de a salva timp şi de a-l petrece împreună, o vom face. Financiar vorbind, nu e un capăt de ţară. Ok, nu-i o prioritate pentru anul acesta, dar e o idee pe care eu chiar o iau în calcul, în ciuda cârcotaşelor care vor spune că sunt fată şi că locul meu e în bucătărie. Scrie asta-n obligaţiile cetăţeanului de sex feminin? Nu îmi place să spăl vase, nu cred că e aşa o mare tragedie. Bine că nu înşel şi nu fac alte chestii, acolo poate te-aş fi lăsat să mă arăţi cu degetul dacă era cazul.

Eu cred că sunt probleme mai mari pe lumea asta şi că, dacă vreau, am voie să cumpăr orice moft îmi doresc de aici sau de oriunde vreau eu. Pentru că sunt banii mei. ^_^

Nu-i aşa că şi tu ţi-ai cumpărat diverse chestii şi oamenii te-au judecat pentru ele? De parcă trebuie să ceri aprobarea altora înainte de a cheltui propriul salariu… Tu cum te-ai simţit în momentele alea?

14 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  13/05/2016

  Nu scrie nicaieri nici ca trebuie sa spal vase, nici ca trebuie sa calc. Astea sunt lucrurile pe care le urasc cel mai mult in viata. Daca as avea loc in bucatarie, zau ca mi-as lua masina de spalat vase.

  • Reply

   Ioana Radu

   13/05/2016

   Sa calc imi place. Ba chiar am o pasiune pentru masinile de calcat. Acum am un Bosch de care sunt super multumita (m-a costat ceva, totusi), dar vreau si un Tefal ^_^

 • Reply

  Mihaela

  13/05/2016

  Mie nu imi place sa calc si crede-ma ca e un mare defect atunci cand hainele mele ar trebui sa arate impecabil. Iar Dragos cred ca e cel mai botit copil de la gradi, noroc ca in majoritatea timpului ii cumpar haine care nu se sifoneaza.

  • Reply

   Ioana Radu

   13/05/2016

   Parca ma mai linistesc cand aud ca si alte persoane au cate un defect legat de treburile casnice. Chiar daca sunt chestii diferite, se incadreaza la aceeasi categorie.

 • Reply

  Amy

  16/05/2016

  Nici mie nu-mi place sa calc. N-am probleme cu vasele murdare, dar hainele mi-e urat sa le bibilesc, mai ales daca vorbim de camasile sotului. 😀 Bine totusi ca nu le imbraca decat la ocazii speciale, altfel nu stiu ce ma faceam. :)))

  • Reply

   Ioana Radu

   17/05/2016

   Calcatul cred ca e o mica pasiune la mine. Ma relaxeaza. La camasi, mai ales, imi place sa calc. Sa le fac linia la maneci, sa calc gulerul, apoi printre nasturi, totul sa fie la linie ^^

 • Reply

  Mara

  17/05/2016

  Eu nu suport sa calc, motiv pentru care fierul de calcat e nou-nout de 7 ani (sper ca mai functioneaza) si nu imi place sa tai carnea (atunci cand gatesc).

  • Reply

   Ioana Radu

   17/05/2016

   Ma faci sa ma simt mai normala 🙂 . Nici eu nu suport sa tai carnea cand gatesc. Nu pot. Simt ca ma doare pe mine, zici ca tai dintr-un picior de-al meu, e un sentiment ciudat. Mananc carne, n-am probleme. Doar ca nu pot sa o tai. Mi se face pielea ca de gaina.
   Sunt o norocoasa ca fac munca de echipa cu prietenul meu chiar si in bucatarie. Si gatim intotdeauna impreuna. A devenit un fel de obicei.

 • Reply

  Adi

  17/05/2016

  Mie mi se pare relaxant să speli vasele. 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   17/05/2016

   Prietena ta e o fericita 😀

 • Reply

  Silviu Pal

  17/05/2016

  Pai…să comentez și eu ceva. Mie îmi place să spăl vase și să fac curat, și chiar vreau să învăț să gătesc pe bune. E posibil ca și eu să am buguri :)) Însă da, o mașină de spălat vase este super-mega utilă.

  • Reply

   Ioana Radu

   17/05/2016

   Fac orice tine de curatenie, insa am ce am cu vasele. Punctul meu slab :))
   P.S.: E valabil si la tine ce i-am spus lui Adi Bolocan. Prietena ta e o fericita ^^

 • Reply

  Nicu

  17/05/2016

  Dacă mă luam după spusele “altora”, nu mai scriam acum aici, dădeam tot la mătură şi multe altele. Să ştii că e faină tare o maşină de spălat vase. Nu trebuie decât să murdăreşti vasele, că de restul se ocupă ea. Am testat-o la my brother. E super.

  • Reply

   Ioana Radu

   18/05/2016

   Eu am testat la un fost loc de munca. Lucram la bar si foloseam masina de spalat vase pentru pahare, cesti si cani. Chiar e super utila!

Leave a Reply