Diverse

O brățară nouă și cam atât

By | 13.11.2019 | 3 Comments

Am ajuns în punctul în care în materie de bijuterii simt că am aproape de toate. La capitolul brățări cam bate vântul și mi-am dat seama de asta pentru că am ajuns în punctul în care m-am plictisit să port aceleași 3 brățări de 10 ani. În condițiile în care nici nu prea am cu ce altceva să mă cadorisesc anul acesta de Crăciun, dincolo de câteva cărți, aș putea să-mi iau o brățară nouă, una pe care în mod sigur mi-o doresc în secret de ceva vreme. Criteriile de selecție ar fi următoarele: să fie brățară fixă (dar reglabilă, pentru că am încheietura mică și cele standard îmi scapă de pe mână), să fie finuță/elegantă și să aibă aplicații cu pietricele în culori care să se potrivească multor ținute (de exemplu pietricele albe/bej/gri/negre). Nu insist să fie din categoria bratari de aur, dar dacă e așa măcar să fie aur alb sau rose (că am un ceas rose cu care s-ar potrivi) 😀 . Cu toate astea, deși îmi doresc mult încă o brățară fixă, n-aș exclude una care nu e fixă dacă modelul corespunde preferințelor mele generale în materie de bijuterii. Și cam astea ar fi câteva modele despre care pot spune că sunt “genul meu”:

o brățară nouă

Prima este o brățară din aur rose de 18K cu un diamant de 0,036ct (ct reprezintă caratele diamantelor, o unitate de măsură standard; în cazul de față ne putem da seama că dimensiunea lui, bazată pe greutate, este între 2-2,25mm).

A doua este o brățară din aur alb de 14K cu multe cristale albe. De reținut faptul că între cele două brățară nu este o diferență mare de preț, deși diferență de gramaj este în mod vizibil. Asta se întâmplă pntru că diamantul acela mic al primei brățări este mult mai valoros decât toate cristalele albe de la cea de-a doua brățară :D.

A treia brățară… Oh, a treia brățară… E o minunăție de bijuterie din aur alb de 18K încrustat cu nici mai mult nici mai puțin de 522 diamante ce au în total 5000ct. Inclusiv modelul e fabulos. Personal mă duce cu gândul la inelele de logodnă ale celebrităților care au prea mulți bani și nu știu ce să mai facă cu ei 😀 . Dacă tot e vorba de bani, nu mă feresc să recunosc că brățara aceasta, a treia din colajul pe care l-am realizat mai sus, nu e de buzunarul meu. Dar e fantastică și își merită locul în topul preferințelor. Dacă aș găsi una care să aibă cristale albe în loc de diamante… poate mi-aș permite-o. Până atunci căutările continuă.

Toate cele 3 fotografii cu brățări le-am preluat de pe site-ul Teilor.ro. În evetualitatea în care vă interesează prețul vreuneia dintre ele, să știți unde puteți verifica. Au inclusiv bijuterii pentru barbati, dar eu sunt mult prea interesată de o brățară elegantă pentru mine încât nu vreau să-mi distrag atenția cu alte detalii sau cel puțin nu acum. Sorry not sorry.

Cheers!

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  13/11/2019

  Imi plac foarte mult brățările.

 • Reply

  CCristinaC

  13/11/2019

  Desi nu sunt purtatoare de aur, imi place cel rose gold. Bratarile alese sunt foarte frumoase. Sa reusesti sa ti le iei pe toate!

  • Reply

   Ioana Radu

   14/11/2019

   Multumesc, Cristina! ^_^

Leave a Reply